Anonimen
|
Ja pa čakaj no malo, no... a se ti zdaj že počasi hecaš, anonimna, al ti vse to resno? Jst sm se s tem očetovstvom ****, kar sem tudi jasno napisala, ampak evo ti vraga, zdaj se pa izkaže, da je to pravzaprav tudi popolnoma in celo zelo verjetno. Kje imata vidva glavo, človeka? OK... zdaj ste v dreku, večinoma po lastni krivdi... za nazaj ne moremo nič narediti ne vi ne mi tukaj na RR... verjento bi se bilo res najpametnejše usmeriti v to, kako vaju spraviti iz tega dreka ven... vsaj tako, da glave ne bosta imela v njem in bosta lahko dihala (prispodoba, lepo prosim )... Naberita tiste vajine trapaste papirje na kup. Vse po spisku. Original vlogo za znižanje preživnine (tisto s štampiljko iz vložišča), fotokopije plačilnih list in vse ostalo, kar smo že omenjali. Upam, da sta bila vsaj tako brihtna, da sta vseh tistih 20 urgiranj oddala osebno na sodišču ali pa vsaj poslala priporočeno, da imata dokazila o tem, da sta to res oddala. Potem vse to treščita na kuhinjsko mizo, si skuhajta en velik lonec kofeta (ne džezve, ampak dejansko pisker, ker ga bosta rabila) in si enega prižgita (če ne kadita, me čudi, da še nista začela ). In si oba najprej med sabo razjasnita vse pojme o temle dreku. VSE, od A do Ž. Spacajta skupaj eno zgodbo (predlagam, da je resnična) o vajinem odnosu in vajinih otrocih. Tole tvoje samohranilstvo zabrišita v kanto. Nič nimata od njega. Tisti procenti pri otroškem dodatku niso vredni tega. Dodatek za veliko družino ap ti pripada v vsakem primeru. Torej si na istem. Ob tej priliki lahko svojega dedca tudi mahneš okrog ušes zaradi šihta, če ga še nisi. Ko si bosta razjasnila, kako in kaj, za nazaj in za naprej (pa vse skupaj si zapišita, ker mi delujeta še bolj sklerozna kakor sem jaz sama ), potem pa lepo k računalniku in na Internet. Poiščita si en vzorec tožbe za izpodbijanje očetovstva (al pa če ga katera tukaj nalepi, jaz ga nimam pri roki). Če ga ne najdeta, napišita tožbo po svoje. Po zdravi, kmečki pameti. Saj vzorec konec koncev ni predpisan z zakonom. Priložita vse "dokaze". Potem napišita še eno urgenco za preživnino. Predvidevam, da po 20-ih to že znata. Nato napišita tožbo proti gospe bivši. Direktno proti njej in proti nikomur drugemu. Tožita jo za izplačilo tistega, kar je tvoj dedc vložil v tisto stanovanje. Ja pa jebenti zakaj je ni mahnil okrog kepe, babe blesave? Kva a je kar spakiral in šel al kaj? Kje ima ta dedc kolešče v glavi, ej? No, ja... bilo i prošlo... i dao Bog da nikad više došlo... Potem dvignita rit in se spravita dol na Tavčarjevo. Na vložišče. Pustita tisto kričanje pred sodnikovo pisarno. Vsaj zaenkrat. Vse skupaj oddajta osebno in NE POZABITA NA POTRDILO. Da ne bo kaj kam izginilo. Naslov tožbe za izpodbijanje očetovstva naj bo TOŽBA ZA IZPODBIJANJE OČETOVSTVA, PROŠNJA ZA PRIORITETNO OBRAVNAVO IN PROŠNJA ZA OPROSTITEV PLAČILA SODNIH STROŠKOV. Da ne bosta spet nekaj za brezveze plačevala, butlja. Na tisti urgiranje tudi napišita prioriteto in stroške. In na tožbo proti gospe bivši (mater, upam, da bere tole ) tudi. V vložišču ne plačata NIČ. Če komu na sodišču kaj ne bo jasno, vaju bodo že poklicali. In tamle, pri očetovstvu, fajn napišita štorijo o varanju, izselitvi in preživnini. Res fajn. Odločilna je. In ona jo bo morala izpodbijati oz. dokazovati nasprotno. Poiščita si priče, bivše najemodajalce, delodajalce in tudi svetega Petra, če je potrebno. Pa da mi ne bosta pozabila omeniti, da nimata denarja za test očetovstva. Ko bosta to oddala, odkorakajta na CSD. In odločno pojasnita te stike oz. ne-stike. Kaj se pa gospa gre, no? Denar bi, otroci pa ne k očetu, al kaj? In po možnosti so še napumpani s kakšno bedno štorijo, da oče noče stikov z njimi, kaj? Upam, da nimata že tako opranih možganov, da očeta ne marata več. CSD bo gospo povabil na razgovor. Istočasno s tvojim dedcem. Senica nima tam kaj početi. Kaj a ni nobenih sodno določenih stikov al kako? Jebenti, bosta pa še eno tožbo napisala, a ne? Že tako bosta imela kar nekaj pisanja. Jo bosta pa še za to tožila. In za odškodnino. Potem dedca steraj v neko službo. Čisto vseeno, kakšno, ampak nekam naj se spravi delat. Na sodišču ga ne bodo ravno najlepše gledali, če se tam pojavi kot oče petih otrok, pa namerno brez službe. Bo zvisel kakor kuhan špaget pri vsem po spisku. Za njih bo avtomatsko sam kriv za slabo finančno stanje. In če potem Senica še majčkeno pobrklja po vsem skupaj, bosta na koncu plačala 100 jurjev in ne 80, pa še obresti in stroške zraven. Glih to še rabita, ja. In če imate sodno določene stike s prvima dvema otrokoma, to pomeni, da gospa samovoljno0 krši sodno odločbo. Torej jo začnita tudi vidva. Ampak na malo bolj prefinjen način. Nehajta plačevati 80 jurjev mesečno. Ne njej, ne otrokoma, ne v gotovini. Naj ona ne vidi niti enega bankovca več od tvojega dedca. Istočasno pa naj tvoj butelj pošlje gospe bivši PRIPOROČENO S POVRATNICO obvestilo, da bo do rešitve na sodišču (leta pa tečejo, ja) otrokoma plačeval vrtpčevske in šolske stroške ter plačeval druge položnice zanju in prinašal materialne stvari. Vse skupaj mesečno v vrednosti 80 jurjev, kakor je sedaj določeno. Jebi ga, ampak znesek je trenutno tak, kakršen je, in kje in kako ga bosta našla, je res vajin problem. Mater, kaj sta prej mislila, ej, tega ne bom pa nikoli vedela. Pa račune spravljajta, mater! Od bivše zahtevajta, da položnice pošilja priporočeno na vajin naslov. Lahko jih da tudi osebno, ampak podpišite prevzem. V dopisu zahtevajte, da to potrdi pisno. Ali pa naj to pisno zavrne, da se s tem ne strinja. Postavita ji klasičen rok - 15 dni, za odgovor. Itak ga bo senica napisal, ampak vidva potrebujeta samo papir. Ta papir bo na sodišču dokazoval, da se nista hotela izogniti plačevanju preživnine, ampak da sta samo želela spremeniti način, ker pač nimata gotovine. Biti revež ni kaznivo. In biti naiven tudi ne. Tukaj se lahko še Senica na glavo postavi, pa nič ne more. Potem pa čakajta. Na CSDju boste hitro in po vsej sreči stiki z otroci bodo. Če ne drugače, naj jih tvoj dedc zahteva v prostorih CSDja. Rezultat pa sporoči, seveda. Me prav firbec matra. In potem čakajta na sodišče. Glede preživnine - tudi, če ne od bivše ne od Senice ne dobite nobene pošte, nekaj plačajta. Tako ali drugače. Na manj kakor 50 jurjev vama verjento ne bodo znižali, ampak če bosta plačevala tekoče, zdaj, še preden je to določeno, je to na sodišču vama v plus. V velik plus. Pa še dolžna ne bosta nič. Ja, pošljita še popravek tožbe ali pa to navedita kjar v 21. urgenci. Da znižanje preživnine zahtevata od dneva vložitve tožbe dalje. Kajti drugače vaju bodo usekali po žepu z obrestmi. Ne želita si tega. Glede očetovstva - ja, sodišče lahko zavrne plačilo testa. Predvsem zato, ker bi se tvoj dedc šele zdaj spomnil, da otroka pa mogoče nista njegova. Kje je imel pa možgane prej? In ker bo gospa komplicirala, se lahko to res vleče. Pri meni ni problemov, pa v enem letu niti ena obravnava še ni bila razpisana. Pri vas pa problemi bodo. Jao, folk, no...
|