|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
3.4.2007 20:48:41   
telebajsek**
Pozdravljene,
vas zanima zakaj bom imela CR.
Pri prvem porodu sem dobila 4 tablete za odpiranje in po dveh dneh in dveh nočeh v porodni  se nisem odprla za prst so me potem odpeljali v operacijsko in mi naredili CR. No pa me še nebi če nebi na ctg-ju pokazalo da otrokov utrip pada ob popadku.Imela je popkovino okrog vratu.

Sedaj pa mi je moja G vaginalno pregledala in rekla da imam 1% možnosti da rodim normalno in se je odločila da me tokrat ne bo mučla in sva se domenile za CR. Imam namreč zelo visok m. vrat in zelo "zabetoniran" 

Poleg tega vsega imam tudi visok pritisk in jemljem tablete.

Sicer se kar veselim ker jaz v prvo nisem imela nobenih težav glede prerezanega trebuha. Jaz sem šla že 5. dan iz p. in tudi doma ni bilo nobenega problema opravljati vsakodnevnih opravil.

Sem se mal nagovorila ne mi zamert.

papa

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
3.4.2007 22:28:44   
juniorka
Ste ble ful pridne pr pisanju danes...user posted image

Jaz sem bla še popoldan na čveku, tako da sem ob osmih domov prišlauser posted image !
Rožica, sploh nisem utegnila doma pojest- sem pol na pizzi pristalauser posted image , je pa imel moj dragi več zato, se ni nič pritoževaluser posted image !

Sugar je še sporočila, da jo sicer boli spodaj, ampak da sta z malim ok, je antibiotike in mora počivat, pa upa, da bosta jutri zvečer že doma...

No, bomo vidl, po moje se bo še kakšen dan zavleklo, glavno pa je, da sta oba ok in v enem kosuuser posted image .

Zdaj pa grem počivat, ker je bil dans tako dolg dan!

Lepo se mejte in lahko noč!

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu telebajsek**)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
4.4.2007 7:50:08   
Eca
Dobro jutro!

JAz sem že sama, delo kliče..... danes dobim na kosilo taščo in tasta user posted image , pa imam prazen hladilnik in skrinjo....tako da bom zdajle morala pohitet s pripravami. Bom delala lazanjo in moram po meso, pa še kaj bi se našlo. Zunaj pa se napravlja, kot da bo cel teden lilo ne samo danes.

Petra a - čestitke za izpit in user posted image user posted image user posted image . A je bil zadnji?

Telebajsek - super, da si se tokrat dogovorila za CRuser posted image , da ne boš rabila tako trpeti v porodni, kot prvič. A si tako dobra pa malo napišeš kako je CR zgledal, pa okrevanje....lahko mi pošlješ tudi na Z.S. Mene zelo matra, če se bebi ne bo obrnil... Pa še en koncert sem si "obesla" na glavo za 15.6., pa me je zdaj strah, če bom po CR sploh lahko kam šla.

Tako moje majčice, letim v kopalnico in trgovino..... se še kasneje kaj javim, če bo "luft".

Lepo se imejte, božajte bušije in se pustite razvajat!

Eca

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
4.4.2007 8:53:01   
tejč
Živjo,
moje javljanje je kar poredko, ne mi zamerit.
Juniorka, vse naj naj za rojstni dan.
Telebajsek, CR, fajn, zakaj bi se res tako mučila, nima smisla, meni so dali tri tbl za odpiranje prvič in pol koooooooooooončno, po enem dnevu, sem se začela odpirat in vem, kako je bilo mučno čakat....Mene je pa pošteno povedano malo strah CR, ne vem zakaj...Povej malo prosim, kako izgleda.
Žal mi je, ker nisem mogla na Zbilje. Potem sem se odločila kar raje za telovadbo, ekr me že vse tako boli, da moram malo pomigat. Ja, s petro a sva bili na isti telovadbi, pa sva skoaj ležali skup, pa ne vedeli, da sva "RR sosedi"user posted image user posted image .

MA, mene zdaj matra tale naša varuška. Novo smo našli, tu, zelo blizu doma. Strašno težko je za Ajšo, ker se kar naprej nekaj menja-stanovanje, dojenček bo, varuška,...To so hude spremembe zanjo. Pa tok mi je težko, ko vsaj dvakrat na dan reče: "Ana bojna, ne moje Ajše..." (Ana-prejšnja zlaaaata varuška-bolna, ne more čuvat Ajše) In potem, vsakič ko zagleda reko, kriči, d agrejo z Ano gledat reko, race, čapljo...user posted image  vsakič mi je hudo, ker jo pogrešam tudi jaz. Zelo. Bila nam je še ena babica. Otroka sem ji zaupala prvi dan brez problemov, brez pomislekov, vedela sem da je v najboljših rokah, da se bo z njo kar največ ukvarjala, da bodo peli, jedli (mimogrede: od žrebička do ovsenih kosmičev z jabolčno čežano-kaj takega se jaz doma niti ne lotimuser posted image ), pili zadosti, bili veliko zunaj na sprehajalni poti, na varnem, ...Zdaj pa...Pa saj je kul. Je Ajša rekla, da bo tudi Majda uredu. JAz pa še vseeno kompliciram...Vem, da me ne razumete. Ko pa boste dale svojega otroka nekam v varstvo, boste razumele, kaj govorim.
Poleg vsega si straaaaašno želim, da bi bila gospa Ana kar najprej operirana in da bi okrevanje potekalo uspešno. Pa četudi nikoli več ne čuva otrok, samo da bi bilo vse ok z njo, da bi bila spet stara dobra nasmejana Ana...user posted image user posted image user posted image
Eh...user posted image  Saj bo.

Tiste slikce sobice so fuuuuul lušne. Vam moram še jaz poslikat Ajšino in Mašin kotiček....
Že veste, kako boste dale ime otročku? Je še skrivnost?

Eca, kaj bo danes lilo? Saj ne bo. KAkšna plohica dopoldne, potem pa sonček...
JAz imam celo stanovanje za pospravit, je prava bomba!user posted image

Joj, Sugar, držim pesti. Ne bom delala panike, ampak res počivaj, no, da nam kam ne pobegneš...

Rožica81-kaj si nabavla v pekarni?user posted image

BAmbina, meni tudi občasno roke mrtvijo. Isto je bilo v prvi nsoečnosti. Slaba prekrvavitev-delaj vaje v zapestju kroži ali pa za noge_ primi se za stol in čim bolj na prste stopaj, pa nazaj na cel podplat.

Dajte kaj napisat, da mi boste popestrile pospravljanje stanovanja.user posted image
Čao

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
4.4.2007 10:42:26   
ancka1
Dan, drage moje!

Sugar, držim pest zate. Pa saj bo vse v redu!!! user posted image
Eca, če ti po pravici povem, bi jaz tudi imela kakšen opravek. Celo skuhala bi rada, ker nimam sicer kaj početi. Čeprav mi je bila do sedaj kuha prava muka. user posted image
Telebajsek, kapo dol, kaj si morala prestati. Bo tokrat precej lažje, ne?
Juniorka, fino, da si lepo preživela svoj praznik. user posted image
Tejč, tvoja Ajša se mi prav smili, toliko sprememb....ampak otroci prenesejo več kot si sploh mislimo, verjemi. Tako, da bo vse ok, ko se zadeve ustalijo. Pri nas ime že dolgo ni več skrivnost. Da bo fantek, so potrdili vsaj trije G, ime mu bo pa Tevž. Baje je ime kar v porastu, ampak meni je zelo všeč. Osebno mi "moderna imena" v stilu treh "naključnih" črk niso všeč. Brez zamere, zgolj moje osebno mnenje; vsak pa po svoje. Mi imamo k sreči že "rezervirano" takšno varuško, ki je zlata vredna. Je takšna tipična babica, ki žal nikoli ne bo imela svojih vnukov (hčera ne more zanosit) in je zato bila že za moževa otroka predana z dušo in srcem. Se je pa že v naprej sama ponudila. Sem prav vesela-zdrava domača hrana, sprehodi,...Čeprav se je tašča nekaj šopirila, da bo oh in sploh varuška, mi niti slučajno ni do tega. Bi bila varuška, ko bi njej pasalo (malo pofrajarit z vozičkom naokoli, da bi imela jaz čas skuhat kosilo ipd user posted image )

Jaz sem po eni strani že tako neučakana...komaj čakam, da stisnem svojega otročička k sebi. Sem že čisto zmešana. user posted image

Kaj se še javite. Še na balkon se ne morem it martinčkat, tako morbidno vreme je danes.

P.S. Danes imam pregled pri G. Komaj čakam.

LP, Ančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
4.4.2007 10:58:35   
mravljica3
Pozdravljene punce!
Še sem v enem kosu in upam, da tako še ostane nekaj časa. Večinoma kar počivam in ni hujšega kot to!!! Vsaj zame, ker mi je tako težko biti na miru in za vse čakati druge. Sicer pa sem imela včeraj kontrolo pri g in prvič nisem čakala niti 5 min. To je užitek, prideš in si že na vrsti. Moja user posted image inuser posted image  sta se odločila, da še počakata, MV se mi ni skrajšal tako, da naj bi se čez tri tedne dogovorila za porod , vsaj tako je rekel g. Sicer pa se mi vsak dan, ki mine zdi napredek.
Danes bo napredek tudi to, če bo prišel serviser popravit pomivalni stroj in rešil mojega moža pomivanja posode. Se že pritožuje da mu prašek ražira roke.

Lepo se imejte in pazite nase!!

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
4.4.2007 11:10:31   
tejč
Eca, lepo ime za fanta!

Mravljica3, bravo, ti kar še malo potrpi in počakaj. Glede pomivalca-ja, res, mi imamo zdaj novega, pa skoraj nič več ne pomivam na roke, sem se že odvadilauser posted image .

Stanovanje se šajna, križ mi bo odpadel. A še katero boli simfiza??
Pojedla sem dve pomaranči-kisliuser posted image  in en kivi. Ričet (seveda z veliko dodatki vse sorte zelenjave) je kuhan za dva dni. ker sem se za jutri dogovrila s sestro, da bo šla prej iz službe in prevzela Ajšo ob pol 4, da grem jaz koončno lahko malo na plavanje za nosečke. Za drug četrtek bom prosila moža, čeprav vem, d agre tako težko iz službe, ker ga kar zasipavajo z delom...Škoda, ker je zato vsak dan pozno doma in men gre kar na jok...Ker sem toliko sama.

Petra a, če si kje na netu, si lepo povabljena na kavico k meni zdajle-do 13.00.
Če želi še katera priletet-herzlich willkommen!user posted image

dijo
mateja

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
4.4.2007 11:13:35   
tejč
Komu je že treba poslat tel. št za na seznam?

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
4.4.2007 11:14:06   
BAMBINA_
Dan!
Petra a čestitke za opravljen izpit user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ančka1 si napisala, da lahko v oni porodnišnici, če si na CTGju spremljaš porod ene druge. Moraš vedeti, da boš ti tudi na drugi strani in bo ena druga spremljala (poslušala) tvoj porod. user posted image Meni bi to bilo tečno.
Za dude sem jaz razumela, da se mdr. ne priporočajo zaradi zobovja.

Tejč user posted image user posted image škoda za varuško. Pa saj še pride nazaj ali kako? Sem se spomnila zdaj, kako pa je s tvojo teto? K sreči bom jaz imela najbolj zlato varuško user posted image , mojo mami.
Ime imava midva že tam nekje od 20. tedna. In ga že ves ta čas kličeva po imenu. V bistvu je že tudi uradno, ker sva pri urejanju očetovskega zapisnika morala povedati. V Sloveniji to ime nosi 16 ljudi. user posted image Ampak meni je všeč že od malega. Gre pa za tujo različico enega imena. Slovansko različico, tako, da ni nobenih y, x, w ali podobnega. Samo še ne povem katero ime user posted image

Punce, pridne bodite user posted image

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
4.4.2007 11:14:35   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: tejč

Komu je že treba poslat tel. št za na seznam?

Juniorki user posted image user posted image

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
4.4.2007 11:23:58   
tejč
Bambina, ne vem glede naše varuške. Do jeseni sigruno ne bo čuvala, ker ne bo smela dvigovat nič. Potem pa...vprašanje...Ne vem...NAjbolje za vse bi bilo, da Ajša dobi vrtec, saj je že zadosti velika-maja bo 2, pa še ne bi se skoz neki menjalo, da ne bi bila čist zmedena...

Hvala za odg-juniorki.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
4.4.2007 11:28:12   
Eca
Tejč - katero ime si mislila? Janez?user posted image user posted image user posted image user posted image Meni žal ni všeč, je pa všeč mojemu sinu, ker je to butnil ven, sicer pa je zelo dolgo govoril, da bo Žak, potem je imel en dan preblisk, da bo Žano in Samo, sedaj je prišel z Janezomuser posted image Midva oz. jaz imam že dolgo izbrano ime in za fantka in za punčko, samo mojemu možu ni nič všeč. Bi obe imeni razkrila, samo ne vem, če bo na koncu obveljala moja. Sicer je prvič obveljala moževa - MARK, tako da upam, da bo tokrat obveljala mojauser posted image .

Lp, Eca

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
4.4.2007 11:31:48   
tejč
Uuuuups, Eca, ne, za Tevža sem mislila, pa je očitno ena druga napisala, da bodo imeli Tevža. Sori. Meni tudi ni Janez všeč.

Če bi namesto Ajše imela Ajšelna, bi bil Tomas. Zdaj pa-če bo fant (menda ne!!!), bo pa Jaša.

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
4.4.2007 11:35:28   
tejč
MOja teta? Mah...kar slabo, no...doma je, ima pa kar hudo krizo...Je zelo slabotna.
MOja mami jo je dosti obiskovala vsak dan, med malico med službo, in ji vlivala pogum. Mami je bila zelo obremenjena, tako da je pred kratkim obležala za pljučnico. Zdaj je že malo bolje, v bolnico pa k sreči ni šla. Ne vem, kaj se je zgrnilo nad nas...

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
4.4.2007 11:36:25   
BAMBINA_
user posted image tejč ful lepo ime. user posted image Pri naju je pristal na 2. mestu. Samo sva pa zelo dolgo kolebala.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
4.4.2007 11:38:15   
BAMBINA_
Tejč saj bo bolje. user posted image user posted image user posted image user posted image , mora biti, ampak je pa res, da, ko ima hudič mlade... 

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
4.4.2007 11:52:24   
tejč
Bambina, hvala za tolažbo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
4.4.2007 12:17:13   
tejč
Ej, zdle sem čist not padla in pripravlja/ugotavljam, kaj rabim za v porodnišnico in kaj kozmetike/lekarne za dojenčka. Ima katera hitri link ali seznam, d ane bom česa spustila? Sicer se nekaj še spomnim, vendar...user posted image user posted image

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
4.4.2007 12:18:32   
ancka1
BAMBINA_ saj tako je bilo mišljeno, da mi niti slučajno ni všeč, da ena x oseba tako nazorno lahko spremlja tvoj porod. To je bilo v Kranju, kjer sem bila na CTG v porodni. Čisto mimo. Me je sicer ganil potem jok otročka, ki se je rodil, ampak mi ni bilo prijetno. Tako, kot mi nebi bilo, če bi bila situacija ravno obrnjena. Zato sem pa včeraj napisala, kako mi je bilo na Jesenicah všeč tudi to, da je za CTG čisto ločena soba. user posted image

(odgovor članu telebajsek**)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
4.4.2007 12:20:17   
ancka1
Tejč, jaz sem kar seznam iz RR upoštevala. Če imaš pa potem še kakšne svoje drobnarije jih pa zraven dodaš. Sicer pa ti tako potem lahko tvoj pripelje, če kakšno malenkost spustiš.

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
4.4.2007 12:26:39   
tejč
Ja, Ančka 1, kompliciram, a ne?user posted image user posted image user posted image
Sem našla seznam iz materinske v letu 2005...
In vem-definitivno, d abom letos vzela ene šlape za tuširat se, k so lahko mokre. Ker tam je res bedno za tuširat se, k je vse mokro, pol pa nimaš kam stopit.
In kva že za ene Vir vložke? Al neke vatirance????

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
4.4.2007 12:41:35   
BAMBINA_
Ups, Ančka1 sem mimo usekala user posted image . Ja saj se mi je zdelo čudno, kako, da ti je to všeč. user posted image

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
4.4.2007 13:10:08   
ancka1
Tejč, ko bi ti vedela koliko seznamov sem si jaz v štartu sprintala... user posted image  Na koncu pa je bil ta iz RR meni še najbolj cool.
Tudi jaz sem si spakirala ene gumijaste japonke za pod tuš. Sem zelo občutljiva za te stvari (nisem najbolj sproščena v nedomačih kopalnicah). Jaz sem spakirala tudi vložke Vir 80, ampak jih v večini dobiš v porodnišnici skupaj s hlačkami za 1x uporabo. Tako tole pišem, kot bi bila že full izkušena. user posted image  user posted image  user posted image .

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
4.4.2007 13:14:34   
tejč
No, ja, mene je pa kar sram, ker grem že tadrugič rodit, pa sem že vse pozabila, samo spomnim se tiste bedne mokre kopalnice. user posted image  In tisti vonj po razkužilnem milu...user posted image user posted image  
In moje malo zlato dete v prozorni postlciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...

Evo, zdej grem pa res mal počivat, po parih mesecih, če odštejem nočno spanje.
dijo

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
4.4.2007 15:12:16   
ancka1
Tejč, meni pa ravno nočno spanje ne laufa. Se samo še premetavam in iščem ugoden položaj... user posted image  
Pa nimam ravno ekstremno velikega trebuha, vendar je vseeno že malo v napoto. user posted image

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?