violinski
|
Dobro jutro. No, zame še ni jutro, ker kljub obilici dela, ki sem ga danes že opravila, še vedno spim. Smo imeli namreč ponoči Pozorište u kući. Najprej je Aljoša kašljal od enajstih do polnoči. Potem sem končno zaspala, se je pa ob dveh zbudil, ker je zgubil dudo. Ob deset do treh je začel pa rjovet. Mož mu je namazal dlesni, on je pa še vedno jokal, tako da se mu je zabasal nos. Potem smo mu čistili nos, potem pa ni mogel več zaspat. Oz. je bil miren samo, ko je eden od naju dežural v njuni sobi, čim sva šla ven, je blo spet jamranje. Potem sem poskusila z vašo metodo, sem ga vzela v najino posteljo v naročje, da bi tam zaspal, je bil miren pet minut (nikoli ne spi, ko je v najini postelji), potem se je začel vrteti po blazinah. Pri tem je glavo vsake toliko naslonil dol, ker je bil že čisto preč od utrujenosti. Sem ga pograbila in odnesla nazaj v njegovo posteljo, ga odložila, pokrila in odšla. Še dvakrat je zavzdihnil, potem pa zaspal. Potem je pa že zvonila ura za vstat. No, vsaj meni se zdi, da je bilo tako hitro, v resnici sem dve uri res trdno spala. Tia, dobro ste jo odnesli, še dobro, da ima tvoj hitre reflekse in da hitro reagira, ko mu zatežiš . Res je mrzlo, ampak zaradi popoldanskih temperatur mi še ne prakticiramo žabic. K sreči otroka po novem pripeljem čisto do vrtca, včasih je bilo težje, ker smo parkirali ali v Tivoliju ali kje okrog moje bivše službe in od tam šli peš naprej, pa je Lano pošteno premrazilo. No, smo pa zato prakticirali tako, da je šla v vrtec v toplo podloženih hlačah, tam smo jo pa v garderobi preoblekli v trenerko (v vrtcu je zelo toplo). Hlače smo obesili na obešalnik, tako so vzgojiteljice vedele, da če gredo ven, da jo morajo preobleči nazaj v te podložene. Seveda po presoji - če je bilo to jeseni ali spomladi in je bilo preko dneva bolj toplo, to ni bilo potrebno. Pozimi pa obvezno. Žabe je imela vso zimo, zdaj pa že razmišljam, da bi jo tega čimbolj obranila in da bi ji dala žabe samo, ko je res res res res res res res hladno. Prehodno jaknico, podloženo s flisom sem za Aljošo kupila kar v Leclercu, za 3.000 SIT, malenkost preveliko, tako da bo v redu tudi spomladi. Za Lano sem bundo naročila pri Neckermannu (sem vzela en termo komplet s hlačami / fantovski, ker mi je bil bolj všeč / hlače bodo super prav prišle, ko bo sneg). Aljoša pa ima nekaj bundic, ki jih je Lana prerastla in niso roza , eno roza, ki mi je bila pa noro všeč, sem pa kar prebarvala v temno modro. Je ratala super lepa, edino fršlus je ostal roza, kar me pa sploh ne moti. Večje probleme imam s pokrivali - Lani sem dala danes kar trak za ušesa, ker ima na jaknici tudi kapuco, pa bi ob morebitnem hudem mrazu lahko dala kapuco gor, Aljoša ima pa kapico, čeprav danes še bombažno, ker se mi za flis kapico še ne zdi. Ampak sem videla, da mu je že malo majhna, se pravi, da grem danes na lov za kapami. Lana je dobila od ene znanke norveški dreč komplet šal in kapo, zunaj pleteno (z norveškim vzorcem) znotraj pa flis. Praktično komaj čakam, da ji jo nadenem
|