tikka
|
Tudi jaz sem postala mamica vendar sem komaj sedaj našla par minut da pokukam na forum. Tole pa je moja porodna zgodba Naša Zala se je rodila v torek 3. aprila ponoči v Kranju. Velika 51 cm in težka 3140 g. Popadke sem imela že od dveh zjutraj, ampak blage. Ob 8ih zjutraj so bili že redni, na 5 minut in sva šla do porodnišnice, kjer so ugotovili da sem še totalno zaprta in da je ctg ravna črta...Jaz pa boleče popadke. No, poslali so me domov, popadki so ponehali oz so bili neredni. Vmes sva šla še k nam domov na kosilo, nato pa domov, kjer se je spet vse začelo, tokrat veliko bolj intenzivno in predvsem boleče. Do petih sem nekako zdržala, potem sva šla ponovno v porodnišnico. Ves ta čas sem bila pa na vezi z mojo babico, ki mi je kasneje tudi vodila porod. No, pri ponovnem pregledu so ugotovili da sem odprta slaba 2 cm, in da ne morejo še nič, mene pa je kar zvijalo od bolečin. Dali so mi na izbiro-ali grem ležat v posteljo in čakamo da se bodo popadki zgostili ali pa grem domov in še malo hodim naokoli. Pa sem šla spet domov in si naredila še toplo kopel-po nasvetu babice. Ob 8ih zvečer je bilo pa že preveč hudo in sva šla še tretjič v porodnišnico. Sprejeli so me (ampak še vedno odprta komaj 3 cm), vse popisali (to mi je bilo najhuje, med popadki me je ena sestra spraševala za vse možne datume in podatke) naredili klistir in ob 9ih sem bila v porodni, kjer je bila že anastezistka za epiduralno. Preživela sem špikanje v hrbet med popadki in predrli so mi vodo. Potem se je pa zaačelo. Na srečo je epiduralna prijela, ampak je šlo tako hitro, da se polovico stvari sploh ne spomnim.Malo pred enajsto je bila pa naša Zala že na svetu. Jaz sem pokasirala par šivov, zaradi katerih so bili moji prvi dnevi doma prava nočna mora. Nikoli si nisem predstavljala da to tako boli. Sicer je minilo najhuje v dveh dneh, ampak je bolelo pa bolj kot cel porod skupaj. Epiduralna je super in mi ni nič žal da sem se odločila zanjo. Nobenih stranskih učinkov, nobenih zapletov, bolečina pa -če primerjam popadke brez in z epiduralno- omiljena ravno prav, tako da čutiš vse, boli pa pol manj. Na koncu epiduralno izklopijo, tako da natančno čutiš ves potek in tisto da ne čutiš pritiska in popadkov ne drži. Uglavnem, jaz grem tudi naslednjič rodit z epiduralno. Sem bila pa zelo zadovoljna s Kranjsko porodnišnico, res, same pohvale. Tudi osebje na oddelku je bilo super, prijazno in ustrežljivo. Sedaj smo doma, Zala je pridna, spi po tri ure skupaj, pridno je (jaz imam dovolj mleka za celo sosesko) tako da smo ustvarili en ritem in smo se že navadili drug na drugega. Vsem mamicam ki še čakate na veseli dogodek želim da čimprej stisnete v naročje svoje sončke, ker je to res enkratno doživetje!!!
|