|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
17.1.2007 16:53:34   
bojana1
Evo mene iz pregleda.V bistvu ste me že ve pomirile,no potem pa še G.Me je pregledala in sem čisto zaprtauser posted image .No mal sem se ustrašla,ker mi je trebuh utrdeval cel dan,sem pa po moje pretiravala z laufanjemuser posted image okrog.Je treba več počivat,pa spet počivat in spet počivat.Zgleda,da vse aprilčice premal počivate,ste pozable da ste že visokouser posted image user posted image .
Sem pa že v 30Tuser posted image ,tako da sem že dobila papirje za paket.Prav tako sem šla po obrazce za bolniško,ker še mi mora sedaj podjetje potrdit.Bolše,da uredim lepo počasi,da ne bo pol panike.Tako sej počasi pa bo.

Pazite nase in na svojeuser posted image

1.4.2007 bom prvič mama

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 651
17.1.2007 20:57:15   
smotka lonib
Pozdravljene!
BOjana1! Jaz sem tud že šla po papirje na socialno za paket in za porodniško nadomestilo. Me je kar mal kap zadela, ko sem vidla kok papirjev je treba izpolnit. Včasih  ni blo tok papirjev, pa kaj čmo časi se spreminjajo. Dons sva z mojim šla spet malo nabavljat, da naju nebi kaj presenetilo. Mi je moj G reku, da naj se čimmanj vozim, ker imam materični vrat zmehčan in da zna naš-auser posted image  kej hitr ven pokukat. Me je res kar mal strah, ker sem prvega user posted image  rodila v dveh urah, drugega user posted image  v 45 minutah, se bojim, da se bo tretjiuser posted image  rodil kar domauser posted image . Upam, da ne, ker sem do sedaj po porodu zmeraj ful krvavela in izgubila precej krvi.
Sem mislila iti v materinsko šolo, da se malo srečam z ostalimi user posted image , pa bom to zadevo raje izpustila.
Ponoči nisem skor nič spala, ker je moj dragi[sm=love.gif" border=0> smrčal, pol se je pa od smrčanja še [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif] prebudil in najbrž igral nogomet .

Lep pozdrav aprilčice!

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 652
18.1.2007 6:23:46   
gaja*
Dobro jutro punceuser posted image
No, teden je že spet skoraj proti koncu, tako da še malo pa bo vikenduser posted image user posted image Današnjo noč sem spala ko top, ker sem bila včeraj cel dan na nogah, do večera in sem bila res utrujena. Zdaj mi je pa ful fajn, da sem tak frišnauser posted image user posted image
Tudi midva z možem že hodiva v materinsko, no, 1x sva že bila. Danes grem sama s sosedo na predavanje psihologinje ob 12 (mislim, kaka urauser posted image ), jutri pa imamo normalno ob 4 popoldne. Res je nerodna zadeva, če je MŠ dopoldne, ker ni vsem tako enostavno vzet dopusta. Prejšnji petek je bilo kar zanimivo, čeprav se mi ni bilo ravno tam za sedet.
Vidim, da ste že res pridne z nakupovanjem. Jaz imam načrt konec meseca se spravit v akcijo, še prej pa si spisat seznam, po kaj sploh morava. Zdaj bi rada nabavila vso opremo in vse kaj potrebujeva za user posted image , med zimskimi počitnicami pa bi šla še po malo cotk...
Aja, da ne pozabim povedati kako je bilo na pregledu user posted image Ker mojega G ni bilo in sem jaz pač prišla na pregled, me je sestra vprašala, če me lahko pregleda ena druga G. Seveda sem šla na pregled, in ko je G videla, da sem se v zadnjem mesecu zredila za 4 kg (prej pa nič), mi je takoj napisala NESLANO + 1x teden SADNI DAN. Punce, mene je skor kap!!user posted image user posted image Pa še te 4 kg so bile bolj 3, ker sem bila pred zadnjim pregledom mal bolna in nisem veliko jedla par dni... Saj ne, da sem neki ful občutljiva, sam meni ful ni bilo vseeno in ko sem nekako poskušala razložit G, kako so se decembra kg šele začeli nabirati... Pa da je moj bušči res šele zdaj zrasel in je taaaaako lepo okrogel postal in se vidi, da je res pravi user posted image user posted image user posted image user posted image OK, res je mal huda 3/4 kg v enem mesecu, ampak kaj, če sem pa šele apetiti dober dobila user posted image user posted image
No in zdaj jem normalno naprej in poskušam s sadnim dnevom, pa mi ne najbolj rata. Bom zdaj še počakala na pregled (1.02) pri svojem G, pa bom potem bolj resna. A mislite, da bi se mogla že ful držat??
Ker jaz se nasploh kr dobro počutim. Zaotekam ne, res da me vse boli zvečer, če sem cel dan na nogah in v tempu (pride kak dan), ampak sej to je normalno, sej sem vendar user posted image , ne?
Pa še vprašanje imam glede teh papirjev za porodniško nadomestilo in paket? Kako to poteka? Kam najprej in kaj rabim zraven?

Tako, zdaj sem se pa res razpisala...user posted image user posted image
Želim vam lep začetek dneva, se beremo.
Lepo se imejte, pobožajte user posted image
Gaja

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 653
18.1.2007 11:22:03   
smotka lonib
GAJA! Kar se tiče kilogramov, če se prej nisi zredila nič in v enem mesecu pridobila 4 kg, to je zame čisto OK. Očitno tista G, ni vidla koliko kg si imela pred nosečnostjo. Jaz se pretirane diete nebi držala. Jaz sem se zredila 10 kg, približno 2 kg na mesec. Se mi je pri prejšnih dveh nosečnostih zgodilo, da se  do 18 tedna nisem nič zredila, potem pa v enem mesecu in pol dobila 5kg. Me moj G zaradi tega ni nič sekiral ampak me je sekiral, ker do 18T nisem dobila nobenega kilograma.
Kar se tiče papirjev za paket in porodniškega nadomestila pa:
- greš na socialno, kjer dobiš dva poka obrazcev, enega za sebe in enega za svojega dragega. Svoj kupček obrazcev izpolneš sama, dva pa odneseš svojemu delodajalcu, da ti ga izpolne zaradi plač. Ko jih dobiš nazaj od delodajalca, pa svoj kupček obrazcev čimprej odnesi na socialno. Tisti kupček, ki pa ga dobiš za svojega dragega, ga tudi izpolnita, dva obrazca pa on prav tako odnese svojemu delodajalcu. Meni je na socialni rekla, da naj moževe papirje prinesem šele, ko se bo otrok rodil, ko bo imel potrdilo o rojstvu otroka, ki ga mora zraven priložiti. Zraven pa morata priložizi tudi izpis zavarovanj. Sicer ti bo pa na socialni razložila. Moja sodelavka iz Ljubljane pa mi je rekla, da jih je oddala skupaj s svojimi papirji.

Pa lep pozdrav!

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 654
18.1.2007 12:24:06   
BarbaraE
No, punce, da se še jaz po dolgem času javim. Enostavno nimam časa kaj napisat, no pa tudi drugače doživljam nosečnost kot prvič. V prvo mi je bil vse novo, vse sem delila z vsemi. V drugo je pa že vse znano. V torek sem bila na pregledu - otroček se je končno obrnil, kot je treba, kri imam slabšo in sem zato dobila retafer (bogve, če sem prav napisalauser posted image ) in zaprosila sem za potrdilo za bolniško. Bom šla s ponedeljkom za 4 ure na bolniško. Moram zaradi nizke lege več počivat. In ja, tudi jaz imam kdaj občutek, da bo vse ven padlo. Mi je kar malo čudno, ker sem bila v prvo skoz na nogah in  dokaj leteča, zdaj pa se utrudim že po kratkem sprehodu in kmalu me začne dol tiščat. Aja, bolniško mi je napisala zaenkrat za 1 mesec, kako bo pa dalje bomo pa potem videli - ali spet za 4 ure ali kar celo. Na CSD bom šla pa tudi v kratkem urejat.

Toliko zaenkrat. Uživajte in pobožajte trebuščke.

Aja, še to - detece ni tako živahno, kot je bila hčerkica. Se kar hecam, da bomo imeli mirnega fantka in živahno punco. Za spol nisva in tudi ne bova spraševala. user posted image  Saj je tako vseeno - kar bo, naše bo, edino za punčko imam res že praktično vse, tako da morda bi bi bilo bolje, da je user posted image , no v nasprotnem primeru bom pa še nakupovali veliko, a ne user posted image  

6. februarja pa greva na 3D UZ v PO.  

Zdaj pa res - lep dan še naprej.

Lp,
Barbara

Neposredna povezava do sporočila: 655
19.1.2007 9:30:51   
Brbs
Gaja,

jaz imam identično zgodbo. Kg so mi naraščali celo nosecnost lepo enakomerno, recimo 1 kg na mesec, v 6. mesecu pa me je "razgnalo" za 3-4 kg. Tudi meni je nadomestna G rekla, da to ni od hrane, ampak od soli in da naj jem manj slano in kakšen sadni dan vmes. 2 kg na mesec bi naj bila normalna.
Tako da se zdaj izogibam raznim klobasicam in podobnim, ki so bile v decembru res malo bolj na jedilniku.

Ampak zanimivo, čisto identična zgodba, jaz sem tudi tisto tehtnico gledala kot da bi z lune padla, od kod takšen bum v kg. 

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 656
19.1.2007 9:38:07   
Brbs
aja, gaja, vidim (oz. predvidevam), da imava celo istega G, torej imava čisto isto zgodbo.user posted image

morda pa je bila tehtnica pri ta drugi sestri (od druge G) drugače nastavljena??? ha ha

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 657
19.1.2007 11:01:40   
sabri
Ojla punce, danes pa greva z user posted image v Celjski H&M nabavljat zame in za user posted image , ker bova kake štiri dni na štajerskem koncu. Jaz enostavno nimam več kaj oblečt kot ene hlače na elastiko in seveda trenirke. Dans pa moram kupit kake nosečniške, najbrž tiste z naramnicami. Škoda, da se nisem prej spomnila, bi se lahko dobile na kaki kavi s tistimi, v bližini Celja. No ja, pa drugič, saj gremo dostkrat v une kraje, mogoče se nam celo uspe preselit se tja.
Zgleda, da je ta 6 mesec nekaj čuden, jaz jem isto kot prej, pa se mi zdi tale vaga prav čudna, upam da je pokvarjenauser posted image . Malo me ja kar strah, da ne bodo kg res podivjali proti koncu. Uživajte še naprej.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 658
19.1.2007 12:26:44   
gaja*
Hej punce,
sta me kar v dobro voljo spravili Lonib in Barbs user posted image Hvala user posted image user posted image No, sej se meni tudi ni zdelo tak ful pretirano glede mojih kg, zato ker se prej nisem še nič zredila. Samo za primer: v 7t in v 22 t sem imela isto kg, ker so mi šli najprej dol, pol pa nazaj na prvotno težo. Čeprav sem že od zadnje M pa do prvega pregleda zgubila kg in pol. Pač, meni je bilo normalno, da mi bodo kg potem hitro narasli, pa tudi moj G je rekel, da bom po 22t lahko gledala, kako mi trebuh rasteuser posted image user posted image sej je bilo res tak. Zdaj imam pa res že lep trebuh pa tud nimam občutka, da bi bila neka bunkicauser posted image user posted image . Pač, ni mi bilo vseeno, da sem bila kregana in se zaenkrat pač še ne držim tako "diete"... Itak imam pa ziher en kg več nad rebri user posted image user posted image user posted image user posted image Upam pa, da res kg ne bojo šli prehitro navzgor. Sej se itak redno vagam in od prejšnjega tedna imam +0.4. Sej pazim malouser posted image
Barbs ne vem kam hodiš na preglede, jaz sem v ravnah pri dr. Krištofelcu. Meni je on ful vredu, samo zdaj čakam, da se že enkrat (in kooončno) preseli v prenovljeno ordinacijo.
Tako, zdaj pa šibam dokončat kosilo, potem pa greva v materinsko... Danes bo dooolga . Upam, da tudi zanimivauser posted image
Jutri pa imam namen iti malo v šoping, ker naj bi bil možek doma, pa še ne vem kam in po kaj user posted image Razmišljam med gradcom in mariborom, samo morem prej naredit seznam, po kaj bi sploh šla. Nimam še nič ekstra doma, tej pa sploh ne vem, česa naj se lotim user posted image user posted image Cotk ne, po tiste grem februarja, čeprav bo sigurno padel kak kompletek al pa body v košarico zraven user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa res, dijo,
se beremo.
LP, gaja

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 659
19.1.2007 13:48:42   
lilka
Gaja*jaz sem šele zdaj uštekala, da si ti Korošica, kar ni mi potegnalo, pa si vačkrat kako tako našo spustla.....user posted image

Aha pri "tamladem" Krištoflco si ti, jaz sem pa pri "tastarem" v Radljah. Pa kaj pa vem, za enkrat nimam kakih težav z njim, čeprav preveč všeč mi ni, pa dokler je z mano vse vredu je tudi on vredu, če se pa preveč rediš pa vem da te nadere, tako da upam, da se mi ne bodo začeli preveč nabirat kilogrami, ker jih nebi rada vsakokrat poslušala pridige.....pa ne vem no da so tako sitni.

Drage nosečke, želim vam lep viked......

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 660
19.1.2007 19:54:01   
smotka lonib
GAJA! Glede na to, da si korošica mi povej, če se splača kupit voziček in lupinco v Avstrijo oziroma če je ceneje kot pri nas. In če se splača v katero trgovino naj grem. Jaz imam v naslednjih dneh iti v Celovec.
Jaz študiram, da bi kupila rabljeno. Sem bla dons v trgovini z rabljeno opremo, pa so ene lupince tok umazaneuser posted image , da bi ble za v smeti in ne za v trgovino, ene so pa tok drage, da je bolje, da dam 7 tisoč zraven pa dobim novo za tak denar.

A že kaj študirate kakšna imena boste dale svojim user posted image . Moj je rekel, da če bo fant, da bo Nik, če bo pa deklica pa še nimamo imena. Jaz sem študirala, da bi bila Tija. Po mojem se bova odločila takrat, ko bo user posted image ven pokukal.
Lep pozdrav vsem user posted image !

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 661
19.1.2007 20:38:39   
julija24
Ojla punce user posted image !

En lep pozdravček še iz moje strani. Vidm da ste nekatere kr pridne tle gor in kr lepo čvekate, ma sej tko je tud prov. Tko da me je prov prijelo da se po doooooollggggeeeemmmm času še jst mal oglasmuser posted image .
Ma je res že tolk cajta da ne vem več kdaj sm nazadnje pisala. No če slučajno še nism povedala medva z user posted image   pričakujeva user posted image  user posted image . In sva oba zelo navdušena, čeprov njega čist razganja da bo sinček, k si ga je že od samga začetka želu sm ni hotu priznat. Jst sm pa tud kar slutila da bo fantek zdej sm pa itak 100% k ma vsak dan od kar ga čutm nogometno tekmouser posted image , in to zna bit včasih mal neprijetno še posebej ponoč, k ne vem kako se naj obrnm da mu bo prov, pol ga pa mal pobožam in se zadevca mal umiri.
Kar se tiče otrdevanja trebuha je pa pr men tud že kr neki cajta tko. Če sm kakšen dan mal več na nogah al pa če kaj tazga delam da se mal večkrat prepognem je tud že kar kriza,je trebuh čist trd oz. napet, tak neprijetn občutk, sm zaenkrat ne delam še nobene panike pa tud moji G nism še nč omenila čeprov bi blo najbrž fajn.
No mam pa zato jst ene druge problemčke. Namreč ponoč me bolijo kosti, te pač tle dol da, dasploh ne morm več normalno spat. Zdej sm pogruntala eno verjanto da si dam med noge kakšno blazino da je vse skup mal dvignjeno in se je zadeva mal popravla na bolš sm ne vem točno kolk cajta bo tko. No pa občasno me boli še noga, ampak vse to sm ponoč,čez dan pa ko da ni nč. Moj dragi prav da si to sm zmišljujem da še njega zbudim da se pol začneva pogovarjat k jst ne morm spatuser posted image , on gre pol pa k en zombi zjutrej na šiht.user posted image
No da zdej na hitr še mal kilograme obdelam: do sedaj sem se zredila za dobre dva kilograma ( no tm nekje v 16 t sm bla mal v bolnici in sm zgubila dve kile od samih skrbi), čeprov trebuh mam pa tak, da vsi mislijo da sm jst tik pred rokom. Čeprov grejo zdej kile počas gor...

No to bo dost za enkrat. Se bom probala zdej mal bol potrudt pa večkrat kej napisat.

Lp pa  pridno božajte svoje user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 662
20.1.2007 10:42:51   
cicmar
Pozdravljeneuser posted image !

Kako ste kaj mamice? Vidim, da nekatere že pridno kupujete za svojeuser posted image . Sploh sedaj, v času razprodaj. Jaz nisem še nič kupovala, samo razmišljam, da bi šla danes, ko sem sama doma malo v akcijo. Ne mislim še na večje nakupe-teh se bova zuser posted image lotila po materinski šoli, ampak na kakšne malenkosti-mal za dušico.

Itak pa sploh človek pri tem vremenu ne ve, kaj naj kupi. Glede na dosedanje vreme, zna bit aprila že kar poletno vreme, lahko pa nam zagodi tudi sneg. Pol se pa odloči, kaj kupituser posted image

Že nekaj časa razmišljava, kaj naj narediva z računalnikom, ki ga imava v sobi, katera je namenjena zauser posted image . Pa mislim, da ga bova kar tu pustila, le da ga bova imela izklopljenega. Pač ga bova vklopila po potrebi in to takrat, kouser posted image ne bo v sobici. Kako ste pa ve rešile ta problem? Glede na to, da sem tudi sedaj veliko za računalnikom, pa da ne omenjem mobilca...Mislim, da pri ugasnjenem računalnikuuser posted image ne bo izpostavljen kakšnim negativnim  sevanjem...

Drugače pa samo še slabe tri mesece, čas bo sedaj še hitreje minil, ko se bodo začele priprave. Jaz sem pridelala že kar 12 kguser posted image . Res ne vem, kako vam nekaterim uspeva, da se do šestih mesecev zredite samo za 2 kguser posted image  Pa ja, vsaka je svet zase...

Zadnje čase ponoči slabo spim, saj mali škratek očitno cele noči dela salteuser posted image . In to tako intenzivno, da se od tega zbudim. Pol pa ne morem nazaj zaspat.
Drugače pa poleg tega, da mi noge otekajo nimam nobenih težav, počutim se user posted image .
Danes ima bratrančeva punca PDP, pa še vedno ni nič novičk, komaj čakam ker bo presenečenje, saj ne vemo ali bouser posted image aliuser posted image . Bo fino, ker bom imela mal ta pravega uvajanja.user posted image

Punce lepo se imejte, izkoristite lepe dneve, ker nas baje čaka sneg...bajeuser posted image .

(odgovor članu julija24)
Neposredna povezava do sporočila: 663
20.1.2007 13:14:52   
bojana1
Juhuuuuuser posted image user posted image user posted image končno se selimo!V sredo dobima ključe.Sem že skoraj obupala,saj sva čakala cele tri mesece.Sem tk vesela,da kr ne vem kaj biuser posted image .Pa saj je prav,ker je bilo veliko user posted image ,saj veste občutljivost,...
Danes so me prvič zbudile strašne bolečine v križu,da se premaknit nisem mogla.Včeraj ponoči pa prvi krč v nogouser posted image ,jih prej nikoli nisem imela,zato me je to tako presenetlo,saj boli ko user posted image .Sploh ne vam kaj najuser posted image  a moram delati kakšne vaje?
No pa smo spet pri kg.Sploh ne bom pisala številke,mi je user posted image ker ste vi tako pridne.Sam sej se mi tako po videzu sploh ne vidiuser posted image  no tako se meni zdi haha.

Ja tudi ime že imamo za našegauser posted image .Imama fantka in bo Luka Simon,drugo ime ima po očetu,klicali pa ga bomo Luka.Po dolgem premisleku sva se tako odločila,upam da bo tako ostalo.
No zdaj pa grem počasi pakirat.Želim vam lep vikend!!!

1.4.2007 bom prvič mama

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 664
20.1.2007 15:41:38   
hariba
bojana1: Iskrene čestitke za stanovanje.user posted image user posted image user posted image  Me tudi več krat ponoči zlasti proti jutro v nogah prime grozen krč, me je to na koncu vsake nosečnosti. Tokrat mi pa prvič proti včeru noge rahlo zatekajo.
Gaja*:to ni nič 4 kg v enem mescu proti 12 kg v šestih tednih. Toliko sem se namreč jaz v šestih tednih tik pred porodom v prvi nosečnosti zredila. Na srečo sem drugi dan po tehtanju rodila. Sestro, ki me tehtala je skoraj kap. Pa sem potem 3 mesece po porodu izgubila do zadnjega kg, vsega skupaj pa sem se zredila za 23 kg. Do sedaj sem se pa 13 kg, to je po moji tehtnici.
lonib: Jaz sem tudi pri 1 znanki gledala rabljeno lupinico, pa je bila cela pobruhana(madeži od bruhanja), tako, da se čudim, da me je sploh upala povabit na ogled. Pa 50 € je htela za njouser posted image . Sva potem v Chicotu novo kupila, jo bova pa dalje prodala. Je moj rekel, da njegov user posted image  pa že ne bo imel rabljene krame. tudi meni je zelo všeč ime Tia, mojemu pa bolj Zoja, zato ji tudi bo tako ime. Naj mu bo, ker bo to njegov prvi in zadnjiuser posted image , če bo z mano ostaluser posted image . Sem ostala imena bolj kot ne jaz izbrala, pokojni mož se je le strinjal.
Jaz imam pa v torek pregled pri ginekologinji in mislim, da bom takrat dobila vse papirje za urejat, pa da vidim koliko bo tam tehtnica kazala user posted image . V materinsko bom hodila konec februarja in tako iskoristila letošnji dopust.
Zdaj moram pa mljšega sina  peljat na sošolčev rojstni dan. Imejte se lepo!

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 665
20.1.2007 20:35:29   
katja pv
Trenutno stanje aprilčic:
01.04. - Binci, Ljubljana (2. user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
01.04. - lonib, Ljubljana (3.user posted image , 1. user posted image - 15.9.1995, 2. user posted image - 24.11.2000)
01.04. - bojana1, Slovenj Gradec (1.user posted image )
02.04. - rumena, Ljubljana (2. user posted image , 1. user posted image - 12.10.2005)
03.04. - mary10 (2.user posted image , 1. user posted image - 6.11.2005)
03.04.- andie, Celje
04.04. - anna2007
04.04. – Bay, Postojna ali Izola (1. user posted image )
05.04. - tikka (1.user posted image )
05.04. - hariba, Celje (4. user posted image , 1. user posted image - 06.09.1995, 2. user posted image - 24.07.1998, 3. user posted image - 11.05.2000)
06.04. - ily, Novo mesto (2.user posted image , 1. user posted image - 08.02.2003)
06.04. - vanna, Ptuj (1.user posted image )
07.04. - Katikasu, Ljubljana (1.user posted image )
11.04. - laaara, Celje
11.04. - cicmar, Kranj (1.user posted image )
14.04. - BarbaraE, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 08.04.2005)
14.04. - Julija24
14.04. - kikica
15.04. - Brunette_
15.04. - a&m, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 4.12.2004 )
16.04. - wallery (3.user posted image , 1. user posted image - 15.09.2003, 2. user posted image - 29.01.2006)
17.04. - ALESSA
17.04. – gaja, SG (1.user posted image )
18.04. - julij11 (2. user posted image , 1. ?)
19.04. - Ksia (1. user posted image )
19.04. - lilka, Slovenj Gradec (1.user posted image )
19.04. - Katym, Novo mesto (1.user posted image )
19.04. - katja pv, Murska Sobota (2.user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
20.04. - Lari, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 18.12.2004 )
20.04. - sabri, Ljubljana (1.user posted image )
20.04. - Tanchy, Ljubljana (1. user posted image )
22.04. – taška 30, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 28.04.2005)
23.04. - Ivek, Slovenj Gradec (2.user posted image , 1. user posted image - 18.08.2004)
23.04. - anonimna T
23.04. - zalbi, Ljubljana (1.user posted image )
24.04. - Mimi*, Ljubljana (2.user posted image ,1. user posted image - 17.04.2004)
24.04. - Pinja, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 25.12.2004)
25.04. - Jagoda3, Ljubljana (3.user posted image 1. user posted image 28.12.2000, 2. user posted image 21.10.2003)
26.04. - Beti S, Šempeter pri Gorici (2.user posted image , 1. user posted image - 29.12.2003)
26.04. - mojčca, Kranj (2.user posted image , 1. user posted image - 09.03.2005)
27.04. - Tinka1, Maribor
27.04. - NinaF, Kranj ali Ljubljana (1. user posted image )
28.04. - Petica, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 28.7.2002)
28.04. - Mokka, Ljubljana
28.04. - *metuljčica* (2.user posted image , 1. user posted image - 29.11.2004)
30.04. - deja777 (1.user posted image )
30.04. - brina, Postojna (1. user posted image )

Trenutno nas je 47 nosečnic za april.
Statistika: do sedaj se nam je rodilo 18 user posted image in 7user posted image , 1 pa ostajajo še uganke(? - julij11).

Anonimna T javi se, da vnesem tvoje pravo ime!

Prosim, da mi še vse tiste, ki še niste sporočile kraja, kjer boste rodile le tega sporočite, da bo seznam čim bolj popoln. Hkrati vabim še tiste, ki niste javile datumov rojstva vaših "odraslih" otrok, da mi tudi te datume sporočite, da jih vnesem v tabelo.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 666
20.1.2007 20:46:53   
katja pv
Pozdravljene!

V ponedeljek grem za 3 dni v bolnico, da dobim zdravilo Dexe - za pospešitev razvoja pljučk dojenčka, v kolikor bi se prezgodaj rodil. Trenutno je situacija dokaj mirna. Dojenček na veliko brca, kot moj prvorojenec in to najraje zvečer, tako da imam še zaradi tega težave s spanjem. Od prevelikega počivanja in ležanja me boli hrbet in rit. Počasi mi že preseda in komaj čakam konec marca, ko mi bodo opravili carski rez.

V bolnici mi bodo pregledali še kri zaradi RH neg. in možnih protiteles, saj moram dobiti še RhO Gam injekcijo.

Zdravje je nekako na meji. Smo se vsi nalezli prehlada od mojega očeta. Najslabše se trenutno godi sinu, ker ga je popadel grozen kašelj in temu primerno tudi nemirno spi. Budnico imam tako že ob 5:30 uri. Sem pa tega že tako ali tako navajena in mi ne predstavlja večjih problemov. Bom še bolje pripravljena na novega člana.

Opažam pa, da imam rahel izcedek mleka na bradavičkah česar npr. v prvi nosečnosti ni bilo. Je kar malo hecno.

Glede krčev v nogah - mogoče prihaja do pomanjkanja magnezija - to je ponavadi najpogostejši vzrok krčev. Meni so se pojavljali v 1. nosečnosti, tokrat na srečo pa ne. Na žalost pa nobena telovadba tega ne prepreči, omili le bolečinno po nastalem krču. Včasim me je tako zgrabil krč, da me je noga še cel dan bolela. Delno pomaga tudi masaža nog, kar sem si privoščila 2x mesečno, sedaj zaradi mirovanja in bolniške v celoti odpade user posted image .

Lepo se imejte še naprej in se še slišimo ko uspem priklopit internet.

Katja

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 667
20.1.2007 20:46:55   
katja pv
Ne vem kaj se dogaja, vendar mi je isto sporočilo poslalo 3x!!

< Sporočilo je popravil katja pv -- 20.1.2007 20:52:46 >

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 668
20.1.2007 20:51:16   
katja pv
Pozdravljene!

V ponedeljek grem za 3 dni v bolnico, da dobim zdravilo Dexe - za pospešitev razvoja pljučk dojenčka, v kolikor bi se prezgodaj rodil. Trenutno je situacija dokaj mirna. Dojenček na veliko brca, kot moj prvorojenec in to najraje zvečer, tako da imam še zaradi tega težave s spanjem. Od prevelikega počivanja in ležanja me boli hrbet in rit. Počasi mi že preseda in komaj čakam konec marca, ko mi bodo opravili carski rez.

V bolnici mi bodo pregledali še kri zaradi RH neg. in možnih protiteles, saj moram dobiti še RhO Gam injekcijo.

Zdravje je nekako na meji. Smo se vsi nalezli prehlada od mojega očeta. Najslabše se trenutno godi sinu, ker ga je popadel grozen kašelj in temu primerno tudi nemirno spi. Budnico imam tako že ob 5:30 uri. Sem pa tega že tako ali tako navajena in mi ne predstavlja večjih problemov. Bom še bolje pripravljena na novega člana.

Opažam pa, da imam rahel izcedek mleka na bradavičkah česar npr. v prvi nosečnosti ni bilo. Je kar malo hecno.

Glede krčev v nogah - mogoče prihaja do pomanjkanja magnezija - to je ponavadi najpogostejši vzrok krčev. Meni so se pojavljali v 1. nosečnosti, tokrat na srečo pa ne. Na žalost pa nobena telovadba tega ne prepreči, omili le bolečinno po nastalem krču. Včasim me je tako zgrabil krč, da me je noga še cel dan bolela. Delno pomaga tudi masaža nog, kar sem si privoščila 2x mesečno, sedaj zaradi mirovanja in bolniške v celoti odpade user posted image .

Lepo se imejte še naprej in se še slišimo ko uspem priklopit internet.

Katja

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 669
20.1.2007 22:16:06   
wallery
oj!
Pri meni nič novega razen to da sem si v četrtek ,ko sem šla na predavanje sem hitela in nisem bila dovolj pazliva  zvila levi gleženj user posted image sem falila stopnico ker sem mislila da sem že na dnu.nisem vedela da to takouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  boli,najprej sem pomislila da sem jo zlomila, ponoči nisem mogla spati sedaj pa je že malo bolje samo zatečeno in vijoličasto se vidi kjer naj bi bil gleženj.

Krči: zaenkrat moram potrkati jih ŠE NIMAM sem v user posted image

Otrdevanje trebuha :tudi še ne opažam kar se mi zdi čudno glede na prejšnji 2 user posted image

bojana1:čestitke za stanovanje

LP

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 670
21.1.2007 16:24:48   
gaja*
Hej hoj, nosečkeuser posted image
Spet je nedelja popoldan user posted image , vikenda je že spet skoraj konec. Kaj pa vem, meni se zdi, da mi dnevi tako hitro minevajo, cel teden se mi hitro obrne, samo nosečnost se mi pa taaako vleče user posted image Se mi zdi, da sem že celo večnost noseča user posted image user posted image user posted image Sej je fajn, samo si že tako želim preskočit kak mesec, sem žečisto neučakana user posted image
Včeraj sva bila z možem v šopingu. Sva razmišljala med gradcem pa mb, pa sva pol kr v mb skočila. Po mal opreme. Sva dobila jajčko (v rutarju -25%), pa posteljnino za kinderpet, pa mal dekic, pleničk... Ena taka runda še, pa bova imela vse od opreme in pripomočkov. Pol pa še ena rudna za oblačila user posted image Jaz sploh ne vem, kaj za ene cotke naj se spravim kupituser posted image
Lonib,  kar se tiče opreme v slo in aut, ti morem povedat, da sem jaz voziček in te stvari kar pri nas vzela, ker gor ni blo nič ceneje. Oziroma nič ekstra razlike, če gledaš take znane firme. Kar so pa ostali vozički (no name al pa kaki drugi manj znani), so pa kar bolj ceneje. Pa sploh niso slabi. Nazadnje sem gledala novembra, decembra. Letos še nisem bila gor. Bom pa šla po oblačila pa posteljnino za zibko verjetno gor kupit, ker imajo večjo izbiro. Takih malih prčkarij imajo več na izbiro.
Lilka, ja, korošica sem. Jaz sem te pa hitro pogruntalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Se mogoče v bolnici vidiva, čeprav imam jaz občutek, da bom zamujala...
No, moji kg so zaenkrat pri miru, +0,4 od prejšnje srede. Pa sej se sploh ne sekiram tak, samo ko grem pa mimo tehtnice, mi je pa kr težko pri srcu user posted image user posted image Drugače sem vredu, edino grenčica me tak daje. Ful, in pol ne vem kaj naj po grlu spravim, da me ne bi tak peklouser posted image A ima kera kak predlog?

Tak, zdaj pa naredim še samo nekaj malega za šolo. Sem bila pridna in imam že vsa obvestila o uspehu sprintana, le pregledam in spnem jih šeuser posted image user posted image Sem kr ponosna nase, da mi je uspelo (prvičuser posted image user posted image ) končat 10 dni pred konferencouser posted image Ma, bom jutri važna v šoliuser posted image user posted image

Lepo se imejte, pobožajte trebuščke user posted image
LP gaja in user posted image

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 671
21.1.2007 17:52:48   
Kaštrun
Ojla aprilčice še iz moje strani!

Počasi bomo začele odhajati na porodniški dopust a ne? Nekatere še koristimo dopust, tako da bodo šli zadnji meseci okoli. Jaz komaj čakam že. Mamo v službi celo "štalo" in se sploh ne morem spočiti. Se vozim 1 uro zjutraj v službo, potem sem v službi do 16ih (če sem dežurna tudi dlje) in potem traja še 1 uro da pridem domov (edino če ne grem naprej po službi do pol 9ih v šolo). user posted image  Enostavno nimam ene ure, da bi doma dala noge v luft in si mal oddahnila. Zato mi po moje tako trebuh otrdeva in hrbtenica boli.

Me zanima če ima katere še podobne težave? Namreč mene zadnje čase (to se mi je ta teden zgodilo že trikrat) kar oblije vročina, čutim pritisk na ramena, začnejo se mi tresti roke in kolena. Imam občutek, da bom padla skupaj. In sploh ne vem zakaj. Mogoče od utrujenosti? 9. aprila imam G in me prav zanima od česa to pride. Same težave user posted image

BarbaraE jaz imam tudi 6. feb UZ v PO (ob 15 ih). Se mogoče srečava user posted image

No, o kg jaz ne bi. Sem jih "naklepala" 11, čeprav nosim ene in iste hlače že skoraj od začetka nosečnosti in me še čisto nič ne tiščijo.

Za shopping se sploh ne morem odločit. Enostavno ni časa in po pravici povedano nimam energije in ne želje, pa čeprav je to najin prvi otroček. Imam občutek, da se mi bo potem vse vleklo če bom 2 meseca doma, pa bom že vse imela pripravljeno pa da bom potem v miru vse nakupovala.

No, vidim, da sem dolga, pa bom zaključila.

Božajte svoje "migajoče" trebuščke in čim manj težav v prihodnje!

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 672
22.1.2007 7:32:24   
BarbaraE
Julija24 - glede bolečin v nogah -  ali si mislila na kosti ali na krče v mišicah. Torej meni so se tokrat bolečine v kosteh - predvsem medenični del, začele dokaj zgodaj in me tudi veliko bolj bolijo kot v prvi nosečnosti. Me je G "potolažila", da je to za to, ker je otrok bolj nižje kot prvič. Se pa počutim že kot kakšna stara mamca, ko vstanem iz sedečega položaja ali pa celo iz ležečega. Nekaj časa namreč kar malo v skrčenem stanju hodim in zelo zelo počasi. user posted image  Aja, svojemu dragemu pa povej, da si nič ne zmišljuješ. Krči v mišicah so posledica pomanjkanja magnezija, bolečine v medeničnih kosteh pa pripravljanje na porod.
In če pomislim, kje je šele april. Okej, saj bo hitro tu, ampak do takrat moram pretrpet te bolečin + zgaga (obupno hujša kot prvič) pa še kakšne težavice se bodo našle. No, še dobro, da sem si zrihtala 4 urno bolniško, sedaj moramo le še hčerko pozdravit, da gre nazaj v vrtec, da bom sploh lahko počivala, nikakor ji namreč ni jasno, zakaj mami samo na kavču leži in mi ves čas ponavlja - mami, vstat. user posted image

NinaF - jaz imam 3D naročen ob 14.00. Imaš pa PDP 2 dni pred mojim rojstnim dnem. user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 673
22.1.2007 10:19:07   
lilka
Vau ste se razpisale, pridne, pridne.....user posted image

No nama bo lupinico kupil njegov brat z ženo, tako da imava ta strošek prihranjen.
A je katera že naročevala na spletni strani Baby centra, me zanima, ker zamujajo z dobavo, rok imajo 6 dni, zdej je pa že več kot 10 jaz pa že cela nestrpna.....
No delček v splanici, kjer bo povijalna miza mava že prebeljen na rumeno do polovice stene, je prijateljici ostalo, ko je barvala hodnik pa je mož njen kar še nama pobarval, joj se jaz znajdemuser posted image , zdej bom pa še samo dekor kupila v Baby centru in je že vse urejeno.

Ne morem si msilit, da bom delala samo še do srede februarja, potem pa na dopust. Bom imela res veliko časa, da bom prala in likala cunjice, soseda mi je dala cele kupe.....

Jaz sem zgleda res ena srečna nosečnica, nisem nič bruhala, krči me ne, kislina me ne (pa me je prej zmeraj, sem mogla pazit kaj jem)- za kislino jaz pojem jabolko ali popijem kozarec mleka, sploh če kaj takega pojem, že preventivno preden me zabaše, G. je rekel da lahko vzamem Ruporut....., redim se ne preveč, joj sej se kar ne upam hvalit, ker do aprila je še dolga....če bo šlo tako naprej jo bom res srečno odnesla.......

Lepo bodite in veliko pišite....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 674
22.1.2007 11:07:45   
zalbi
Helou!

No naj vam povem, da jaz sem še vedno doma in bom ostala do porodniške. Bolečine v medenice so zares grozne. zaradi tega ne morem spati, tko da je kakšna noč zame prava mora. No ja, bo že, tut to minilo. jst pravim, da je vse ok, samo da ne bo hujšega. Polega tega pa se učim, ker imam še nekaj izpitov, tako da mi ni nikakor dolgčas doma.

Včeraj sva z mojim user posted image  pripeljala zibelko domov. Sva jo dobila od ene prijateljice. Sva se odločila da jo bova še malo preuredila, jo bova pobarvala, da bo taka luštna za najinga otročička.

Sicer pa zdej razmišljava o nakupu previjalne, sm vidla da majo v baby centri tako zložljivo. Glede na najino prostorsko stisko bi nama vrjetno zelo prou prišla.

Veselo pričakujem sneg...

Uživajte...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Ime
honey_bee

Izbrala bi... :)

Nuša (26%)

Neža (38%)

Maša (36%)

Število vseh glasov: 121

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!