|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
11.1.2007 11:36:17   
lilka
No pa ste se le rapisale, pridne!
Nam je v šoli za starše povedala, da ni več nastopa porodniškega dopusta 45 dni ali 28 dni kot je bilo prej, ampak po novem zakonu vsi 28 dni. Dopust nima veze z bolniško, dopust je dopust. Šole vem, da komplicirajo s koriščenjem dopusta pred porodniško, ker prijateljica dela na šoli. Vem, da imamo pravico do koriščenja dopusta, torej če grem jaz na porodniško 22.3. lahko dopust za leto 2007 koristim pred tem, ker mi potem lahko propade, ker ko pridem nazaj v službo je že leto 2008 in novi dopust, sam nevem koliko dni ti pa potem pripada glede na to da ne delaš, se bom pozanimala. To je nekako moja logika.
Jaz sem pa včeraj kupila malo oblačilc za dojenčka, št. 56 so mi rekle, da rabi čisto ob rojstvu in za domov nest, ker ostale cifre sem pa dobila od sosede.Sem pač kupila eno garniturico, pa dve sp. majčki na preklop, pa en bodi pa debelejšo in tanko kapico. To bo imel za domov iz bolnice, to že mora biti novo se mi zdi nouser posted image . Jaz tudi ful razmišljam kako bo velik najin otrok, eni se res tako veliki rodijo,eni pa prav majčkeni ful so razlike, pa vem kako hitro prerastejo te majhne cifre za to nisem nevem kaj kupovala. V šoli za starše smo dobili seznam kaj rabi dojenček za iz bolnice in kaj za prvi mesec doma. So pa drage zadeve ko user posted image , en garniturica:puloverček, hlačke in kapica je kar 6 jurjevuser posted image .Hvala bogu, da mi je soseda dala veliko stavri 56 in 62, ker tako hitro preratejo, če bi mogel vse kupit še bankrotiraš.

Lepo bodite bodoče mamice in veliko pišite, da bom mela kaj brat ker sem še na bolniškiuser posted image

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 626
12.1.2007 7:20:57   
hariba
Ja preveč cotic 56 se ne splača kupovat, bolj se splača sproti, ker bomo ravno rodile v obdobju, ko postaja topleje, no ali pa bo letos aprila postalo hladnje, ko imamo sedaj pomlauser posted image . Ne vem. Skratka tisti debeli pajcki nič ne koristijo potem, če je toplo, pa premajhno postane potem, niti nujnom, da vam potem pri naslednjem otroku pride isto prav, če bo rojen v drugem obdobju že ne. Jaz sem za tavelikega nabavla precej poletnih  stvari, ko je bil dojenček, pa je bilo deževno poletje in večina stvari ni imel več kot 2 krat na sebi. Pri meni ni bil nihče posebej velik. Štev 56 je pa bila jim prav  kaka 2 mesca. Edino 2 kapci sem jaz 50 kupila, ker to mi je pa ful grdo, če ima novorojenček preveliko.
Jaz bom koristila letošnjega dopusta 1 teden, zato ker porodniško bom nastopila 8.3. pred tem bojo pa počitnice in jih bom preživela s svojimi šolarji. Ostalo bom drugo leto. Pri nas je stari dopust treba porabit do 31.3.novega leta.
Zredila sem se 13 kg.  Komaj se še pripogibam, pa opažat sem začela, da so mi začele rahlo proti večeru noge zatekat kar mi prej v nobeni nosečnosti niso.Naslednji teden začneve z mojim hodit v šolo za starše.  Od ta glavne opreme imava vse razen avtosedeža.  Previjalno mizo, čebriček na stojalu, posteljico in voziček pa že.
Imejte se lepo in pišite kja. Rada vas berem!

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 627
12.1.2007 9:34:59   
laaara
OJLA user posted image !

Se že zelooo dolgo nisem oglasila, ker sem imela zelo natrpan urnik. Zdaj po praznikih pa je spet bolj na izi.

Malo pozno a vseeno iz srca:
Človek ne uspe voščiti toliko želja,
kot jih zmore uslišati življenje!
Preproste stvari, majhne pozornosti delajo čudeže.
Naj jih bo vse dni v letu.
Velik čudež z angelskimi krili pa za nas prihaja v aprilu.

Vidim, da lepo napredujete vi in vaši user posted image , Nekatere ste že zelo pridne tudi pri nabavi in pripravi stvari za svoje pikece, pa tudi v materinsko ste že pričele hodit. Zanima me če katera iz Celja ve ali so termini za materinsko tudi v popoldanskem času ali samo dopoldan.

No v teh dneh se počutim kar dobro, le ob večerih sem opazila, da so mi pričeli otekati gležnji - ni najbolj fino, pa zgaga mi občasno ponagaja. V službi pa mi največji problem predstavljajo stopnice, saj do vrha prisopiham, kot stara pokvarjena lokomotivauser posted image . Ja se pozna, kile delajo svoje +12 user posted image , mah bo že šlo dol, ko bo čas. Drugače je pa ful fino čutit  brcike, včasih, bi rada, da user posted image kar ves čas brca in se kobaca po trebuščku.

Kar se dopusta tiče je pa v šoli res kriza, ker ful komplicirajouser posted image , saj po zakonu lahko dopust koristiš v času počitnic. Izjema sta dva dneva, ki si ju lahko izbereš tudi vmes, samo ne smeta biti skupaj. Se zadnjič mail poslala na SVIZ in jih povprašala glede dopusta in regresa za leto 2007, preden se grem k ravnatelju pogovarjat, ker bi zagotovo kaj po svoje interpretiral. Pa so mi odgo
vorili, da od 10tih dni, ki jih moraš koristiti pred porodniško lahko izkoristim 7 dni ( 5 dni za zimske počitnice in 2 dni po izbiri, 3je dnevi pa mi propadejo), ostanek pa lahko izkoristim, do 31.08.2008. Poleg tega imam pa še za 11 dni dodatnih ur in če bo ravnatelj zelooo dobrreee volje in sočuten bom pa lahko koristila te ure in tiste 3 dni dopusta, kar bi bilo zame res idealno, saj bi tako lahko zaključila šolsko leto z zimskimi počitnicami, ostajam optimist in upam, da mi bo uspelouser posted image .

V petek 19.1.2007 imam spet pregled, upam, da mi ne bo treba na glukozni test, sicer pa komaj čakam, da spet vidim pikico.

Lepo se imejteuser posted image , uživajte in naspite se zdaj ko  lahko.

user posted image Laaara

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 628
12.1.2007 12:00:28   
sabri
ojla, kako ste vse na današnji sončen dan, kar pomlad je že, a? Jaz sem od pregleda pri g in mi trebuh na vsake toliko otrdi pa malo tudi boli, zato mi je dal Magnesol šumeče in Buscopan tablete, ker je baje za to otrdevanje še prezgoda (26 teden). Ali ima katera podobne probleme, saj sem načeloma proti tabletom in se jih izogibam, če se le da. Razen Magnesol ni panike, saj so bolj vitaminske šumečke. Drugače pa moram počivat. Za zgago pa res pomaga Donat, vsaj meni zelo, tako da ga priporočam.
Uživajte kolikor se da, LP.

(odgovor članu laaara)
Neposredna povezava do sporočila: 629
12.1.2007 12:02:58   
Beti S
Ojla punce, javljam se vam verjetno po kakem mesecu. Od 17.12. sem že na bolniški, začasno živimo v najemniškem stanovanju in imamo internet na navadni tel liniji, pol pa veste zakaj se mi ne da it gor, sploh nimam živcev ko vse dela tako počasi.

Na bolniški sem pa zato ker imam skrajšan maternični vrat in je posteljica zelo nizko. Včasih če sem eno uro na nogah imam občutek kot da mi bo vse skupaj padlo ven.
17.01 imam pregled in verjetno me bo dal naprej na bolniško, bomo vidli.
Ful se trudim da bi počivala- ležala, tiste ki nosimo nisko naj bi ležale na boku in ne sedele ker tako še bolj pritiska trebuh dol.
Moji kg pa gredo tudi gor zaenkrat je +7, nevem kaj bo do konca v prvi user posted image sem se zredila za 20 kg.

V pri nosečnosti tamale skor nisem čutila, lahko zato ker sem imela pregrado (septum) in ni imela prostora. Ta pa joj da ne govorim, brca in brca, vse ga zmoti, ko grem ponči na WC se že zbudi in začne brcati pol pa rabim nekaj časa da zaspim. Moram reč da zelo slabo spin cele noči se samo obračam in obračam.

Kar sem vas prebrala vidim da ste večinoma vredu, no če odštejemo te vsakodnevne probleme in težave.
Jaz bom tudi vzela denar, ker imam veliko oblekic od še od mojega brata (10 let) in hčerke.

Pa lep dan še naprej ter pazite nase in na svoje sončke.

Lp Beti

(odgovor članu laaara)
Neposredna povezava do sporočila: 630
12.1.2007 12:08:41   
Beti S
Sabri-meni tud včasih zatrdi trebuh, zaenkrat ni nič videt da bi bili to krči, mi je dal pa tud za preventivo magnesol 3 x 1, prve 4 dni me je vsak dan bolela glava, pol sem ga pa prenehala pit. Nato sem postopoma začela nazaj najprej 3 dni po 1 pol po2 nato pa šla na 3 tablete. Sedaj je pa vredu, glava me ne boli več.
Opazila pa sem da če sem dolgo časa na nogah brez da se vsedem(cca 1 uro), sem pol tako čudna trd trebuh, težko vstanem, se moram vedno prijet za spodnji del trebuha. Nevem al je to vredu al ne, sam  men se to ne zdi čit dobro.

Lp Beti

(odgovor članu Beti S)
Neposredna povezava do sporočila: 631
12.1.2007 14:01:57   
Anonimen
Ali ti Magnesol lahko predpiše ginek. na recept ali je vse samoplačniško?

(odgovor članu Beti S)
  Neposredna povezava do sporočila: 632
12.1.2007 19:13:02   
sabri
Magnesol mi ni mogel napisati recepta, je baje vse samoplačniško, ker so kot dopolnilo drugim tabletam, ki ti jih predpiše. Je rekel, da je načeloma kot, da bi pila Donat, samo močnejše. V primeru, da imaš probleme, je Donat premalo.
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 633
12.1.2007 20:11:18   
Tanchy
Živjo, aprilčice!

No, tudi jaz se oglašam po (zame) kar dolgem času in vidim, da ste bile res zelo pridne s pisanjem user posted image -

walery - Najprej ČESTITKE za opravljen izpit!user posted image user posted image user posted image Mislim, da ti glede angleščine malo pomagam: kupi si časopis FINANCE - no, prej preveri: ponavadi je na čisto zadnji strani "ekonomski" članek (cela stran) v angleškem jeziku. Ponavadi je aktualna tema. Čr ti seveda ne bo preobsežno. Drugače pa obstaja na netu (ne vem pa točno kje) slovar, ketri ti prevedi celoten stavek iz slo v ang in obratno. Ni pa slovnično točno, a je kljub temu dobra pomoč.

Včeraj sem bila pri G pa me je malo okregala user posted image : do zadnjič (do konec 5 meseca) sem pridobila 3 kg, sedaj sem pa v enem mesecu pridelala še 3 kg. Meni se ne zdi tako hudo (sem bolj srednje postave), ampak G mi je pa kar malo zatežila user posted image , da naj grem na telovadbo za nosečnice (pa se res veliko gibam), pa ne vem kaj še vse....

Ali vam tudi tako "težijo" glede kilogramov?

Tudi midva z mojim user posted image sva že malo kupovala za našega user posted image - včeraj sva bila v Baby centru in imajo full nore stvari! Tako, da sva vzela topel kompletek za iz porodnišnice vzela, potem pa še nekaj malo večjih stvari - kompletek in pajacek (za 9 mesecev), da bo potem za jeseni. In to je bilo vse -50%! Sem res zadovoljna, ker kupit moraš in je fino, če dobiš kaj ceneje.

No sem se malo razgovorila, lepo crkljajte svoje user posted image !!!

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 634
13.1.2007 9:25:49   
zalbi
pozdravljene!

Sabri -glede ogleda porodnišnice, kot sem ti že napisala sta dve predavanji, niso pa nič rekli kdaj točno, ker je vse odvisno od tega, kdaj bo kej prosto v porodnišnici. Tukaj imam ure in datume za dve skupini, ti pa se odloči:
vedno je v predavalnici v stari porodnišnici, tam se začne:
ob 16. uri - četrtek, 18. 1.  - prva porodna doba in ponedeljek, 22. 1. - druga in tretja porodna doba.
ob 18.15 - sreda, 17. 1. - prva porodna doba in ponedeljek, 22. 1. - druga in tretja porodna doba.
Upam, da bosta s user posted image  najdla ustrezen termin.

Sicer pa mi je moja G podaljšala bolniško oz. dala je mnenje na komisijo, ker me ful boli medenica še vedno. Sicer pa imam tudi probleme s spanjem, tako kot ti Beti S. zelo slabo spim, ponavadi se zbudim okoli druge ure, potem pa premetavanje pa obračanje, res je da težko spim, zaradi medenice, ampak se mi zdi da sem iz dneva v dan bolj utrujena in izčrpana. Še dobro da sem doma, ampak čez dan pa tudi težko kaj zapsim - bolj počivam.

jaz sem tudi začela zdaj bolj pogosto pit Donat, sm slišala da je ful dobr da se ga pije, pa še naraven je, tako da se trudim, ker mi ni všeč.

Uživajte, zgleda da bo spet en lep sončen dan!

lp

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 635
13.1.2007 11:02:24   
sabri
Ojla vsem, danes je tudi za mano ena neprespana noč, spet, saj sem bila večinoma na WC, zgleda da bodo zadnji trije meseci taki kot prvi, ali pa moja user posted image brca v mehur.
Zalbi, hvala ti za odgovor, en termin bo ziher ok, bova šla pa na oba predavanja, da ne svaliva ogleda.
Tanchy, ni mi čist jasno zakaj je tebi zatežila, saj imaš komaj 6 kg+, jaz sem imela včeraj pregled in imam 10 kg+, ker se zdaj na mesec zredim po 2 kg, pa mi ni nič omenil. Računam, če bo šlo tako naprej, bom imela do konca 16kg+, kar se mi zdi še sprejemljivo, če primerjam z drugimi ( tudi od 20 do 30 kg+, večina kar jih poznam, pa so bile lahko suhe ali bolj močne). Je pa res, da tudi prej nisem gledala na hrano, sicer sem se veliko ukvarjala s športom, tako da tudi zdaj pojem kar se mi zazdi in kadar se mi zazdi, ker se ne morem glih pridno kontrolirat, sploh pri čokoladah, mmm. Kar se pa tiče telovadbe, pa ne verjamem, da ti kaj pomaga, saj je tako blaga, da se tudi preznojiš ne, ampak samo malo pretegneš. Tako, da tudi jaz obvezno hodim še zdraven, dokler mi pač trebuh dopušča in mi ne otrdi, ker se mizdi telovadba premalo. Razen če imajo kje bolj poskočno, če katera ve. Plavanje pa mi je moj g odsvetoval, saj je gojišče bakterij v bazenih in mi je skoraj prepovedal zaradi vnetij in izcedkov, ki so v nosečnosti skoraj 100%. Je sicer priznal, da je najboljša telovadba, vendar pač v našem primeru naredi več škode kot koristi.
Zdaj, ko sem se najedla hrane in Magnesola in Donatauser posted image in napolitank, pa grem malo na sprehod, da gre to mogoče venuser posted image , hi. Uživajte in čim manj sekiranja! Čao.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 636
13.1.2007 11:35:36   
lilka
No fajn da se vas je toliko oglasilo....
Tudi jaz morem rečt, da sem začela otekat ob večerih, včeraj sem mogla poročni prtsan dol dat ker me je prav peklo, pol me pa mož krega da naj bolj zdravo jem, že tako se trudim s sadjem in čim več tekočine.
Beti S:tudi meni se naredi, če sem preveč na nogah ko mam generalno čiščenje doma al pa kaj, da mi trebuh tudi otrdi in navzdol pritiska, to je po moje znak, da se je potrebno ulešt in malce počivat, konec koncev smo pa že kar visoko nosče a ne?
Hariba:ja maš prav glede kapice tudi jaz sem 50 kupila, mi je prodajalka tako svetovala, ker nima funkcije kapica, če je prevelika, vsaj spodnja bi mu naj bila čisto prav.
Jaz se tudi prebujam po noči kar pogosto že cel teden, ne vem kaj je zdaj to, a sem preveč spočita ker sem v bolniški, ker ponavadi spim ko klada, bom vidla kaj bo ko grem v ponedeljek v službo.

No samo da ste vse vredu!

Pa veliko pišite.......

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 637
13.1.2007 14:35:16   
smotka lonib
Živjo! Jaz sem včeraj imela pregled, a žal brez UZ-ja. Je rekel G, da bo naslednjič naredil UZ. Za spol spet nisem izvedela. Sem nekaj cunjic za našega bodočega user posted image  že kar kupila in to v rumeni in beli barvi, ker se mi zdi, da paše tako deklicam kot dečkom.
Kar se tiče trdega trebuha, mi je moj G rekel, da če se mi pojavi 3-4 na dan, da je to normalno. V primeru, da se to naredi večkrat, pa naj jemljem Magnezol tablete. Tablete Buscopan pa mi je odsvetoval, ko sem jih jemala zaradi krvavitve in krčev od 6-9 tedna, ki so mi jih predpisali na urgenci (on je bil v tistem času na dopustu). Ne vem zakaj eni G priporočajo Buscopan tablete nekateri pa jih odsvetujejo.
me zanima, če ste od G že dobile paprije za prevzem paketa za novorojenčka oziroma denar? meni ga je dal že včeraj, ker je rekel, da obstaja možnost predčasnega poroda.

Lep pozdrav in nežno masirajte svoje bušije!

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 638
13.1.2007 22:15:19   
katja pv
Trenutno stanje aprilčic:
01.04. - Binci, Ljubljana (2. user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
01.04. - lonib, Ljubljana (3.user posted image , 1. user posted image - 15.9.1995, 2. user posted image - 24.11.2000)
01.04. - bojana1, Slovenj Gradec (1.user posted image )
02.04. - rumena, Ljubljana (2. user posted image , 1. user posted image - 12.10.2005)
03.04. - mary10 (2.user posted image , 1. user posted image - 6.11.2005)
03.04.- andie, Celje
04.04. - anna2007
04.04. – Bay, Postojna ali Izola (1. user posted image )
05.04. - tikka (1.user posted image )
05.04. - hariba, Celje (4. user posted image , 1. user posted image - 06.09.1995, 2. user posted image - 24.07.1998, 3. user posted image - 11.05.2000)
06.04. - ily, Novo mesto (2.user posted image , 1. user posted image - 08.02.2003)
06.04. - vanna, Ptuj (1.user posted image )
07.04. - Katikasu, Ljubljana (1.user posted image )
11.04. - laaara, Celje
11.04. - cicmar, Kranj (1.user posted image )
14.04. - BarbaraE, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 08.04.2005)
14.04. - Julija24
14.04. - kikica
15.04. - Brunette_
15.04. - a&m, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 4.12.2004 )
16.04. - wallery (3.user posted image , 1. user posted image - 15.09.2003, 2. user posted image - 29.01.2006)
17.04. - ALESSA
17.04. – gaja, SG (1.user posted image )
18.04. - julij11 (2. user posted image , 1. ?)
19.04. - Ksia (1. user posted image )
19.04. - lilka, Slovenj Gradec (1.user posted image )
19.04. - Katym, Novo mesto (1.user posted image )
19.04. - katja pv, Murska Sobota (2.user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
20.04. - Lari, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 18.12.2004 )
20.04. - sabri, Ljubljana (1.user posted image )
20.04. - Tanchy, Ljubljana (1. user posted image )
22.04. – taška 30, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 28.04.2005)
23.04. - Ivek, Slovenj Gradec (2.user posted image , 1. user posted image - 18.08.2004)
23.04. - anonimna T
23.04. - zalbi, Ljubljana (1.user posted image )
24.04. - Mimi*, Ljubljana (2.user posted image ,1. user posted image - 17.04.2004)
24.04. - Pinja, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 25.12.2004)
25.04. - Jagoda3, Ljubljana (3.user posted image 1. user posted image 28.12.2000, 2. user posted image 21.10.2003)
26.04. - Beti S, Šempeter pri Gorici (2.user posted image , 1. user posted image - 29.12.2003)
26.04. - mojčca, Kranj (2.user posted image , 1. user posted image - 09.03.2005)
27.04. - Tinka1, Maribor
27.04. - NinaF, Kranj ali Ljubljana (1. user posted image )
28.04. - Petica, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 28.7.2002)
28.04. - Mokka, Ljubljana
28.04. - *metuljčica* (2.user posted image , 1. user posted image - 29.11.2004)
30.04. - deja777 (1.user posted image )
30.04. - brina

Trenutno nas je 47 nosečnic za april.
Statistika: do sedaj se nam je rodilo 18 user posted image in 7user posted image , 1 pa ostajajo še uganke(? - julij11).

Anonimna T javi se, da vnesem tvoje pravo ime!

Prosim, da mi še vse tiste, ki še niste sporočile kraja, kjer boste rodile le tega sporočite, da bo seznam čim bolj popoln. Hkrati vabim še tiste, ki niste javile datumov rojstva vaših "odraslih" otrok, da mi tudi te datume sporočite, da jih vnesem v tabelo.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 639
13.1.2007 22:39:36   
katja pv
Pozdravljene v novem letu polnem evrov in bodočih članov. Sploh mi ni uspelo priti do obrazca za odgovori na sporočilo, me je računalnik nekaj zafrkaval. Ste se pa lepo razpisale in vas je kar veselje brati.

Moje stanje je stabilno, vendar nič kaj rožnato. Posteljica je na mojo veliko žalost postavljana tik čez maternični vrat, otrok pa leži prečno. Še vedno moram počivat, počivat, počivat... in se dolgočasit na smrt, samo da otrok v miru in brez sprožitve kakšnih krvavitev ali bognedaj poroda počaka do konca marca ko mi bodo delali carski rez (nekako v 37. tednu).
Sem se pa v času praznikov zredila kar za 2 kg, tako da sem morala potem kar malo popazit vnos hrane, saj zaradi nezmožnosti gibanja se le-ti samodejno nalagajo in nalagajo. trenutno stanje je še kar spodbudno +8kg, vprašanje kako bo naprej, saj sem se v 1. nosečnosti zredila največ v 2/2 nosečnosti in prišla na blaženih +20kg.

Lilka: glede dopusta je tako. Po zakonu o delovnih razmerjih (mislim da je ta aktualen-ne morem preveriti naziva ker sem na bolniški) je potrebno v tekočem letu porabiti dva tedna (t.j. 10 delovnih dni če delaš od PO-PE), preostalo lahko preneseš v drugo leto in moraš porabiti do 30.6.2008. 14 dni ti namreč za tekoče leto propade, če ne delaš vsaj 6 mesecev, kar zaradi nastopa porodniške v marcu tako ali tako ne bo mogoče.
V letu 2008 ti pripada normalen obseg dopusta - v tvojem primeru je to spet 28 dni, razen če so tu vključeni še kakšni dnevi za uspešnost, ki ti jih mogoče za leto 2007 ne bi dali v istem obsegu ampak tu govorimo o max 3. dneh. Redni dopust sploh ni odvisen od tvoje prisotnosti, razen če imaš delovno razmerje za določen čas - takrat ti pač pripada sorazmerni delež od 1.1. do datuma prenehanja DR. Upam, da sem ti pomagala razjasniti dileme.

Se še kaj oglasim, ko mi bo ponovno uspel priklop na internet.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 640
13.1.2007 22:39:38   
katja pv
Dobrodošli sabri in brina.

Cicmar: upam, da sem prav zapisala, da boš rodila v Kranju in ne v Ljubljani. Sem si tvoje sporočilo prehitro zbrisala.

< Sporočilo je popravil katja pv -- 13.1.2007 22:49:26 >

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 641
14.1.2007 15:25:08   
sabri
Ojla!
Meni je letošnja zima čist nora, tak sonce je spet danes, moj user posted image pa v službi, tak da se moram sama zabavatiuser posted image .
Lonib, res so g zelo različni, kar me kar malo razjezi, saj tudi meni ne otrdi trebuh več kot kake 4 na dan, pa mi je dal Buscopan. Sem se odločila, da ga neham jest in bom samo Magnesol, kar sem že prej mislila. Papirje za vse urejat pa mi je rekel v 7 mesecu, čeprav se boji, da bo user posted image malo pohitela. Tako, da še vedno nimam nič urejeno, razen nekaj cunjic, še nimam nič. Ta teden pa greva v akcijo, sploh malo ponucat razprodaje.
Lepo se imejte še naprej, čao.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 642
14.1.2007 18:34:09   
hariba
Laara v celjskem zdravstvenme domu je žal materinska šola zmeraj šele samo dopoldan. Je bila pred 11 leti, ko sem bila prvič noseča isto, tako da se še niso premaknili. Jaz bom jutri poklicala še v bolnico, ker je tam menda tudi, potem se bom pa odločila kam. Sicer bom šla marca v zd. Stopnice tudi meni predstavljajo v službi hud problem. Težko je priti v tretje nadstropjeuser posted image .
Meni kaih 2-3 krat na dan otrdi trebuh, a kar hitro mine.
Imejte se lepo.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 643
15.1.2007 13:25:38   
lilka
Katja pv:najlepša hvala za tako natančen odgovor, sem jaz vedela, da bo nekaj takega sem mislila sama v zakon že it pogledat, sam je boljše, če ti nekdo tako po domače pove, pa ne najdem kam sem knjigo vtaknila..... Torej sem si jaz kar prav razlagala vse skupaj, torej bom kar izkoristila pred nastopom porodniške vseh 28 dni dopusta, posebej če vem, da mi potem spet pripada ko pridem iz porodniške dopust, ker imam za nedoločen čas, bo pa res kašen dan manj, ki ga dobim za razne fore......Ja super, torej bom res končala že februaraja in še cel mesec prej uživala....user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 644
15.1.2007 14:43:29   
brina
Hojla,

danes je pa tolk lep sonček, da vse nosečke ven in bodo naši dojenčki veseliuser posted image .

Sabri men tud tolk otrdeva trebuh in to že kar ene tri tedne. Pijem lepo Magnesol in se mi zdi, da je kar precej boljš. Sem pa opazila, da je res bolj pogosto, če sem utrujena.

Katja pv- še podatki za popolno statistiko. To je moja prva nosečnost, pa kar v Postojno se bomo peljaliuser posted image .

Drugače pa delam spiske stvari, ki jih še potrebujem. Nekaj smo že kupili, pa precej stvari sem tudi dobila. Ta teden grem v lov za posteljninami, da najdem kaj ugodnega. Ker se mi zdijo v primerjavi z vsemi ostalimi stvarmi, kar precej drage. Tja od 17 tisočk naprej so kompleti za posteljico. Kar lepa cenauser posted image .

Bodite fajn, božajte svoje user posted image  in rade se imejte.

lpb

Brina

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 645
16.1.2007 15:08:54   
sabri
Ojla, vidim, da smo malo zaspale in se nam ne da pisat. Upam, da ste vse ok. Jaz sem malo bolj počivala in mi tudi trebuh ne otrdi tolikokrat, se moramo pač navadit, da gremo počasi proti koncu in se moramo pač vedno bolj čuvati. Drugače pa tiste, ki hodite v materinsko šolo v LJ, kako ste kaj zadovoljne?
Sem hotela kupiti malo cunjic za user posted image , ko jo bova nesla ven iz porodnišnice, kak fajn kompletek in flisa ali kaj podobnega, pa sem bila žal prepozna, saj je številk 56-62 zmanjkalo zdaj, ko so ble razprodaje. Tako, da moramo počakati, da dobijo spet zalogo. Ali je katera že bila v Avstriji zdaj v kratkem, če se splača it pogledat?
Lepo se mejte še naprej in čuvajte bušije. LP

(odgovor članu brina)
Neposredna povezava do sporočila: 646
16.1.2007 19:37:30   
bojana1
Lep pozdravuser posted image !

Tudi meni pogosto utrdeva trebuh prav tako me spodaj spremljajo bolečineuser posted image .Sem se kar malo ustrašilauser posted image .Sem poklicala G.,če je to normalno pa je rekla,da naj pijem magnesol,pa da se naj jutri oglasim.Tako da imam jutri predčasni pregled.Vidim pa da se pri večini pojavlja utrdevanje pa me zanima če to spremlja vsako user posted image .

V četrtek še imam zadnji obisk materinske šole in vam povem da je zanimivo.Čeprav že proti koncu ne morem več na miru sedetuser posted image me že tok rit boli.
Našuser posted image je zelo živahen dan in noč.Sem full vesela,sam ponoči pa v vsakem primeru 6 krat na WC.

Za najino stanovanje sva z user posted image že po večini nakupila ,še včeraj dva masažna stolauser posted image (to se bomo masirali).Tudi za user posted image sem nabavla nekaj malega,zdej pa bo že potreben seznam(da kej ne pozabim).
Jej sem se razgovorila,pa se vam še po pregledu javim.

Pridne bote!

1.4.2007 bom prvič mama 

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 647
17.1.2007 8:05:32   
zalbi
hej vsem user posted image !

Jaz hodim v šolo za starše, no ja sej je kr zanimivo, no kakšne stvari niso, kar nekaj zadev pa je fajn. Ta teden imamo prvo porodno dobo, to bi sigurno zanimivo.

Ja tut jaz sem opazila da mi je začel otrdevati trebuh. Kadar veliko hodim, moj trebuh postane trd kot kamen in me ful tišči, kot da mi ga bo razneslo. Sicer me ne boli nevem kaj, ampak sam tišči. Sicer nisem še nič klicala mojo g, bom vidla kako bo.

Danes imam pa zobozdravnika!

Lepo se imejte...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 648
17.1.2007 10:48:54   
lilka
Če berem za nazaj, zgleda nam vsem otrdevajo trebuhi občasno čez dan, zgleda da je to čisto normalen pojav v času nosečnosti ko prideš v določen mesec, ko si malo več na nogah, al pa že malo utrujen. Jaz se malo vležem in je takoj boljše. Ne vem, jaz se s tem ne obremenjujem, se mi ne zdi da bi blo tako močno da bi me moralo skrbeti. Ne vem no, bom na naslednjem pregledu vprašala. Samo, glede na to da se nam skoraj vsem občasno dogaja, verjetno to ni kaj zaskrbljujočega al kako, sej ne vemuser posted image

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 649
17.1.2007 13:31:25   
sabri
Ojla mamice, kak smo kaj? Jaz sem dans razpoložena, ker sm skoraj celo noč spala, samo dvakrat sem šla na wc, kar je minimalno. Sem glih dans razmišljala, kolk je luštn, če kaj ne veš, al pa nisi zihr, pa malo prebereš na forumu, pa gre. Jaz sploh nimam več skrbi zaradi trebuha, vidim, da se to vsem dogaja v tem času. Sam g je mal zakompliciral, ko mi je rekel, da je to ful prehmal, pa da lahk prezgodaj rodim...
Drgač pa komaj čakam to MŠ, ker me zdaj pa že kar dosti stvari zanima. Moram pa priznati, kolikor me je bilo na začetku strah poroda, me je čedalje manj. Se kar tolažim, da bo vse OK, pa da le ne bo tako težko.
Konec meseca grem na samoplačniški UZ, takrat bom 29 tednov, pa upam, da bova z user posted image še naprej zdržala in ne bova vprašala za spol, hočeva da je presenečenje. Sam je tak težk zdržat.
Uživajte še naprej. LP

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

DOJENČK
riba5

ALI IMATE RADI SVOJEGA DOJENČKA

DA, ZELO (95%)

OBČASNO (1%)

ČE SE NE JOKA (0%)

NE VEM (1%)

SOVRAŽIM GA (2%)

Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!