tiasha77
|
Zdravo! Tudi pri nas je bolj deževno kot ne, tko da hitro izkoristimo sonček za kak kratek sprehod. Pred nekaj dnevi je mala jokala in jokala in na koncu sva ugotovila, da je lačna kljub dojenju na 1 uro, zato sva ji dala Aptamil, ki ga je naenkrat popila in potem spala cca 6 ur. Ugotovila sem, da mleko sicer teče, ampak da ga ni dovolj, zdaj upam da se bo situacija izboljšala, tko da si ga tudi stiskam, pa spravim, če je zvečer panika. Ne bi rada, da se navadi na flaško oz. na umetno hrano. Glede ritma dojenja pa ne bi zgubljala besed, je čisto različno (na 1 uro, potem na 3-4 ure,..), tudi ponoči se zbudi enkrat ali dvakrat, čisto odvisno. Če pridejo obiski, ziher spi in je ful pridna:)) Podiranje kupčka je pa tud cela umetnost, ko mi že skoraj zaspi, se potem ziher zbudi in je potrebna še ena runda dojenja da je dovolj. Patronaža je prišla večkrat, stehtali pa se nismo, ker nima tehtnice, ampak po obsegu trebuščka (po plenički) vidim, da pridno je in raste, tko da mislim, da bomo šli kmalu na dvojkico pleničke. Hruska - ni nujno, da se te je lotla poporodna depresija, možno je samo poporodna otožnost, malo si preberi o tem v materinski knjižici, drugače pa če ti bo kaj v tolažbo, tudi meni se je zgodilo, da sem skoraj cel dan prejokala, pa še z možem sva se skregala, ... pa sem potem ugotovila, da ni tako hudo, pa da moram tudi jst malo ven na zrak, malo stran od tamale (na hitro do trgovine), da nimam občutka, da samo dojim ves čas:)) apetit pa bo tud prišel, če ti res nič ne paše jest (tud najljubša hrana ne), vsaj pij dovolj, da bo mleko teklo Busybee - dobrodošla doma, glede popka pa samo to: mi smo imeli še par dni po prihodu iz bolnice gor zloženec, pa z mikroporom pripet na popek, tko da ni plenica drgnila tam, potem pa je gnoj nehal tečt, zdej se ji samo nabere še kot nekak krvav izcedek, ki ga potem ščistim z alkoholom ali vodo. Želim vam veliko veselja in čim manj skrbi z vašimi sončki. T
|