Strawberrie Cherrie
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin412 Že dolgo časa me muči, da bi izpostavila vprašanje, ki me muči: kako naj si razlagam vrednost daril obojih staršev ob rojstvu otroka? (Sicer nisem materialist, a v moji družini je navada, da se za rojstvo otroka podari kar večje darilo oz. denar in to sem tudi pričakovala s partnerjeve strani.) Moji starši so kljub nizkim dohodkom prispevali 50.000 sit za voziček, kar sem mami naročila, in drobne malenkosti nekje okoli 10.000 sit. (potem- moj stari ata je podaril kar precejšen kupček denarja, teta pa mi je kupila zlatnino). Njegova mama s svojo družino (ki ima tudi nizke dohodke) pa je podarila nekaj oblekic, kupljenih v Tušu!, ostalo iz druge roke (s telegramom ob rojstvu vred recimo v vrednosti 10.000 sit). Njegov oče s svojo družino (ki pa ima precej dobre dohodke) pa je že v porodnišnico prinesel "le" majhno vrečko z nekaj drobnarijami za največ 5000sit. Naj povem, da moji starši otroku vedno kaj kupijo, kako malenkost, njegovi - ne mama ne oče, ničesar, že od rojstva naprej (otrok ima 5 mesecev), kljub temu da se obiskujemo in imamo relativno dobre odnose. Jaz bi pričakovala vsaj od parterjevega očeta kaj več, to sem partnerju tudi povedala in rekla, naj ga vpraša, vendar mu je nerodno. Kakšne izkušnje z darili imate vi? Ali se preveč obremenjujem? Sem jaz živela v drugačnem okolju, kjer je taka navada ali so njegovi "škrti" oz. jim ni mar? A ti to resno, ali kaj? Zdajle sem se pa mogla nasmejat Bodi srečna, da si kaj dobila, glede na tvoj post ti jaz kot tašča ne bi kupila nič - nada, eno veliko nulo. In v čem je problem, da je tašča kupila oblačila v tušu? kaj si pa pričakovala? versace? d&g? Pa še to - če bi imeli moji starši nizke dohodke od njih ne bi 'zahtevala' prav ničesar, prav tako ne bi vzela takšen zajeten kupček denarja, kot je 200€. Že pri darilih v vrednosti 10tisoč mi je bilo tako - jooojjj, kako veliko, pa sem se branila, ker vem, da nekomu 50€ pomeni tedneska hrana. Sicer pa - če te zanima, kaj sem dobila ob rojstvu otroka od tašče in tasta - nič , pa se mi ne zdi nič čudnega. Ker enostavno sta toliko stara, da tega nista navajena. Pa ne delam zdrahe zaradi tega.
< Sporočilo je popravil london_paris -- 1.9.2007 16:56:11 >
|