|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
14.8.2006 19:53:57   
Anonimen
Joj Karin412 SRAM TE BODI PACKA!!!!!!!!!!!!!! FUUUUJJJJJJJ!!!!
Zahtevat od partnerja naj prosi očeta za darilo oz. denar???!!!??? Če si tak pogumna pa ga sama vprašaj!!!!!! Joj jaz bi te tak nažgala da ti nič ne bi bilo jasno. Bodi srečna da si sploh kaj dobila za otrokeca, pa bodi srečna da maš zdravegauser posted image

Sram te bodi kak lahko hodijo po svetu take goske brez pameti in morale? Noben ti ni dolžan nič kupovat, verjetno pa taik to kupujejo zauser posted image ...če bi šlo za tebe-dvomim, da bi ti kdo kaj kupil...jaz ziher ne

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
15.8.2006 18:56:37   
Lusa
Karin s čim se pa ti obremenjuješ? A misliš ,da je denar vse?Res ,da brez denarja nam je težko ,vendar vrednota ZDRAVJEEEE je tu najvažnejša in ne pozabi tega,ostalo je vse niansa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
16.8.2006 9:07:28   
vesna.com
No jaz pa Karin ne bom popljuvala ker jo razumem.To ni zato, ker bi bila materialistka, ampak enostavno ker je tako navajena s strani svoje družine.Tudi pri meni je tako, samo da zneski tudi pri moji družini niso tako ekstremni,tašča pa če jo zdajle vprašaš verjemi se še to ne bi zrajtala kako je mojim otrokom ime.Telefonsko pa že ve,kadar kaj rabi seveda.Ti lahko samo rečem da se navadiš in ti je v kratkem čist vseen.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 78
17.8.2006 23:20:24   
Anonimen
Karin niti pod razno ne nameravam obsojati. Moram pa priznati, da je meni bilo ful nerodno v porodnišnici, ko so telegrami deževali, obiskov z meter in pol plišastimi živalmi je bilo nešteto, poleg mene pa je ležala ena deklica, ki jo je prišel samo fant obiskat in sta bila ful revna. Zato sem vse igrače iz telegramov pošteno razdelila med oba otroka, preden sva šli iz porodnišnice pa sem možu naročila, naj prinese eno novo dekico in nekaj oblačil, ki sem jih imela pripravljenih za našega pa sem ji to podarila. Tako sem si vsaj malo vest oprala.

Moji so ful pretiravali z darili - vsi. Tudi od moža starši. Ampak je pa dva meseca po rojstvu tašča naredila tako sceno (kdo malega več pazi - ona ali moja mami), da sva se z možem kregala kot zmešana in skoraj šla narazen. Od takrat dalje se s taščo ne pogovarjam in ne gledam, živimo pa v isti hiši. Pa bi raje bila brez vseh daril in srečna kot pa preživljala to moro.

(odgovor članu vesna.com)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
20.8.2006 20:37:17   
sneška_
Od nobenega nisem pričakovala kakšno darilo Dovolj je bilo da pride kakšen pa da mene in tamalo vidi.Če pa sem iskrena dobili sva velik več od mojih sorodnikov ker od mojega neandrtalca mama je rabila skoro dva meseca da je prišla videt svojo unukinjo.Saj pač in nisem preveč presenečena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
20.8.2006 22:16:28   
Magi*
veš, meni se v resnici smiliš, ker tako zelo ne poznaš prave ljubezni.

meni sploh ni važno kaj od koga dobim, veliko več mi pomenijo majhne vsakdanje pozornosti. ljubezni se ne da vrednotiti z denarjem. da ne bo spet zgledalo, da se s polno ritjo najlažje s...: sem dobila nekaj telegramov od prijateljev. nič fensi sploh. ampak, ko sem brala vsakega posebej, so mi solze stopile v oči. od mojih sem dobila šopek rož in dobro domačo kurjo juhco, ko sem prišla iz porodnišnice. moja pikica je pa od mojega očeta dobila sliko. od tasta in tašče je pikica dobila malega medvedka. od moža nisem, razen ljubezni, dobila nič. jaz si mislim, da imam veliko. imam zdravo deklico, ljubečega moža in družino, ki nas podpira. kaj več si sploh še lahko želim?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   [Brisano sporočilo]
20.8.2006 23:00:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
20.8.2006 23:26:58   
sneška_
Takrat ko sem svojo malo rodila eni prijatelji so mi poslali telegramo v porodnišnico in sem jokala od veselja Ker sem izrasla v eni normalni in srečni družini ni bilo jasno da ena babica oziroma moja tašča ni morala pridet da pogleda svojo unukico in je prišla po enem mesecu pa pol, a darila gor pa dol to me pa ne zanima ker niso me uzgajali da gleda gdo bo kakšno darilo prinesel.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   [Brisano sporočilo]
20.8.2006 23:35:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sneška_)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
20.8.2006 23:55:17   
sneška_
Kaj naj ti zašpreham .tamala je čist ponorela danes.bila ja z pitekantropusom user posted image na bazenu  pa je zmatrana in je spala od 18 do 20 pa je zdaj čist brihtna  in mi ne da miru  Jutri pa gremo v pikapolonico po tablo pa po kredo da se učimo matematiko pa abecedo  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   [Brisano sporočilo]
21.8.2006 0:07:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sneška_)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
21.8.2006 19:20:48   
tosja
Meni se pa zdiš huda materialistka! user posted image  user posted image  user posted image

se podpišem pod to!!!

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 87
21.8.2006 19:29:28   
Anonimen
A ni najlepše in sploh NAJ "darilo" ob rojstvu otrok sam?

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   [Brisano sporočilo]
21.8.2006 20:00:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sneška_)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
29.8.2007 12:31:12   
lea23
ne morem verjet svojim očem! bog ne daj da si moja hčer nekoč najde moža ki bo vsaj 1% podoben tebi! zaklenem vrata in za njega vstopa v moje stanovanje ne bo nikdar več. pa ne glede na vse. to je pa odraz nevzgoje in nespoštovanja.
jst imam svojo taščo ful rada in jo obožujem, vsak dan zjutraj pride na kavico zdj ko sem še na bolniški, al pa jst k njej. smo samo nekaj blokov narazen. spoštujeva ena drugo, se ne vtikujeva tam kjer ni potrebno, in si svetujeva ter vodiva ena drugo ko je to potrebno. vseeno mi je če od nje za darilo nebi dobila niti enega sameba slinčka! in prav tako obožujem vse moževe in svoje sorodnike. na poročna vabila sva pripisala naj ne nosijo daril ker že vse imava. in nasledni dan po poročni noči sva se skupaj usedla za mizo in vzela denar iz tistih dvajsetih kuvert. danes, po pol leta , niti približno ne vem koliko denarja sva od koga dobila - nisem niti pogledala na koverto od koga je katera. čestitke na en kup, denar na drug kup, kuverte v smeti. nevem niti za svoje starše koliko so nama dali!
ko je na svet prišla moja mala princeska, sem prav tako, vsem bližnjim sorodnikom in najbližjim prijateljem, ki so me vprašali kaj naj nama prinesejo da bi mi čim bolj olajšali novo življenje z novim družinskim članom, pač enostavno rekla da glede na to da sva doma pripravila že čisto vse, nama bo verjetno najbolj pomagal kakšen darilni bon.. tako smo od vseh sorodnikov ( ob obisku ali po telegramu ) prejeli darilne bone. IN SPET SPLOH NITI NEVEM V KAKŠNI VREDNOSTI SO NAM PODARILI BONE MOJI STARŠI, KAJ ŠELE ZA OSTALE.. pa imaš na izbiro samo 10€, 20€, ali 40€. pa nimam pojma. in zakaj ne vem? ker me niti najmanj ne zanima koliko je prispeval kdo. kaj pa bi imela od tega če bi vedela da so mi sosedje prinesli "samo" plišasto igračko, eni drugi sosedje ki živijo nam nami bi recimo dali bon za baby center za 40€, spet tretji sosedje iz pritličja pa bi prinesli dva ponošena bodya od svojih otrok?   

pa daj ženska zresni se. upam da meni v življenju takšne KOKOŠI kot si ti ne pridejo na pot. se opravičujem izrazu, pač vedno povem svoje mnenje in nikoli nič ne skrivam.

leja

(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 90
29.8.2007 13:05:20   
pety78
Sem najprej pomislila, da gre za zafrkancijo...Ampak se res zgražam ob takem postu, da ljudje res tako razmišljate?  Res sramotno!!!
In če ste bile "navajene", da ste prejemale draga darila, bi lahko čas, ki so ga vaši starši preživeli v trgovinah in mrzlično iskali najdražjo in najboljšo igračo, raje namenili ustrezni vzgoji, da pač nimajo vsi toliko denarja, da bi na tak način izkazovali "svojo ljubezen". Nakupovat očitno znajo, o vzgoji bi se pa dalo debatirati.
In potem ne cenite ljudi, ki vam namenijo samo 3.000 SIT za poroko, ali pa prinesejo le eno vazo za 30. rojstni dan, ko bi se moral cel svet veseliti z vami??? A je to sploh mogoče?!?!?!?!? Saj ni čudno, da je toliko prepirov in sovraštev, če so pričakovanja precenjena...če so vas tako razvadli, ups, navadli starši.  Žalostno in za zjokat!!!!

Kaj pa je meni največ pomenilo, ko sem dobila otroka? Nekaj čez 11. uro sem rodila, popoldan ob treh so bili pri meni že vsi moji (starši, sestra s sinom, babica in dedek, tašča in tast, svakinja in svak, ...), ki stanujejo tudi do 140 km stran. To mi je bilo najbolj pomembno, da so še isti dan prišli, seveda vsi zelo uvidevni in na hitro, ampak so prišli in ob pogledu na malčka potočili nekaj solz sreče....Evo, to je bilo največje in najlepše darilo!user posted image Se pa spomnim tudi vsake ropotuljice in čokoladke in mi vse pomeni veliko.

Eh, .... preveč polne riti imate, nehvaležnice...user posted image

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 91
29.8.2007 13:17:15   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: karin412

Že dolgo časa me muči, da bi izpostavila vprašanje, ki me muči: kako naj si razlagam vrednost daril obojih staršev ob rojstvu otroka?
(Sicer nisem materialist, a v moji družini je navada, da se za rojstvo otroka podari kar večje darilo oz. denar in to sem tudi pričakovala s partnerjeve strani.) V njegovi družini te navade ni, pika!

Moji starši so kljub nizkim dohodkom prispevali 50.000 sit za voziček, kar sem mami naročila, in drobne malenkosti nekje okoli 10.000 sit. (potem- moj stari ata je podaril kar precejšen kupček denarja, teta pa mi je kupila zlatnino).
Njegova mama s svojo družino (ki ima tudi nizke dohodke) pa je podarila nekaj oblekic, kupljenih v Tušu! Zakaj pa v Tušu s klicajem? Hmmm, a če bi pa iz Okaidija, bi blo pa ok? user posted image , ostalo iz druge roke (s telegramom ob rojstvu vred recimo v vrednosti 10.000 sit). Sicer pa, si šla v trgovino preverjat cene?
Njegov oče s svojo družino (ki pa ima precej dobre dohodke - kaj tebe to briga!!!, a veš tudi, kake izdatke ima...?) pa je že v porodnišnico prinesel "le" majhno vrečko z nekaj drobnarijami za največ 5000sit. Ko bi le bila večja vrečka...a ne?

Naj povem, da moji starši otroku vedno kaj kupijo, kako malenkost, njegovi - ne mama ne oče, ničesar, že od rojstva naprej (otrok ima 5 mesecev), kljub temu da se obiskujemo in imamo relativno dobre odnose. Samo vprašanje časa je...kdaj bodo ugotovili, kaka materialistka je med njimi...

Jaz bi pričakovala vsaj od parterjevega očeta kaj več, to sem partnerju tudi povedala in rekla, naj ga vpraša, vendar mu je nerodno. Vprašaj ga sama!!! Upam, da si vsaj ti tako razsipna z darili, kot to pričakuješ od drugih, a?

Kakšne izkušnje z darili imate vi? Ali se preveč obremenjujem? Sem jaz živela v drugačnem okolju, kjer je taka navada ali so njegovi "škrti" oz. jim ni mar? Živela si v okolju, kjer so te preveč razvadli in te niso naučili, da niso vsi ljudje enako premožni, da nimajo vsi enakih navad, da enim več kot material pomenijo čustva, ....

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 92
29.8.2007 13:33:36   
reckova
Draga Karin!Kar ne vem ali si res taka ali pa se delaš da si taka. Malo poglej na forume na RR, predvsem Upajmo skupaj, Želimo si novega člana in se zamisli. Me vse (normalne) si želimo eno malo pikico pod našim srčkom in da bi bila predvsem zdrava. Ti pa....ti pa nas tukaj naspidiraš z materialističnimi kdo je koliko dal, kaj kupil in ne vem kaj vse. Malo se zamisli nad sabo in premisli ali res potrebuješ toliko materialnih stvari v svojem življenju. Dobila si največje, najsladkejše darilo...otroka. Je res materializem tisto kar želiš za svojega otroka...da bo napumpan že od 1 dne  z euri in igračami, ne bo pa imel pristnega stika z ljudmi in bo zrasel v egoističnega, snobističnega mulca z bmw.
Pomisli malo Karin....smo ljudje na tem svetu ki nimamo več mame (npr. jaz) in vedno bolj ko si želim otroka jo pogrešam in si želim da ne bi umrla. Tako kratko je življenje in hvalabogu je mene moja mama naučila skromnosti in da je treba v družini držati skupaj....to  mi je bolj pomembno kot to kaj mi kdo prinesel in kaj kdo ne.
Bodi hvaležna Karin, da imaš družino, starše, partnerja in otroka. Nekateri nis(m)o .

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 93
29.8.2007 13:37:26   
Slončica
In kaj bi ti pravzaprav rada??Da ti podarijo karanto pa da boš šopingirala na polno al kaj?Sama sta si omislila otroka in zavedaj se tega.Men je že čestitka al pa sms velik pomenil.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 94
29.8.2007 13:37:44   
glista
A se hecaš?
Pa pač napiši listek na vrata, da brez darila v vrednosti toliko in toliko in brez konkretnega kučka evrov nimajo vstopa v stanovanje in da ogled otroka stane tolk evrov.....
Ja, ne vem, a si otroka imela zato, da boš z njim zaslužila?
LP,
Pija.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 95
29.8.2007 14:14:28   
jade1
Joj karin sem morala 3x prebrat kaj si napisala, ker kar ne morem dojeti, da sploh lahko kdo tako razmišlja.
Imam 3 otroke pa niti pod razno nisem nikoli pričakovala in kalkulirala kaj, kako, koliko bom od koga dobila. Pa, da si si vse tole zapomila, kaj si si napisala ali kaj koliko si dobila od koga.
Ok razumam, da ste pri vas tako navajini, pri možu niso, konec in pika.  Imaš srečo, da se mož ni razjezil nate, ko si tako izjavila. Meni na misel ne bi prišlo, da bi rekla možu kaj takega, se mi zdi to tako nespoštljivo do njegove družine...

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 96
29.8.2007 14:16:37   
Anonimen
Ta tema je že uiber starauser posted image . Mislim da ima karin že drugega otrokauser posted image .

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
29.8.2007 14:29:24   
Trdnjava
Ja saj ne morš verjet user posted image

Ampak očitno si res ena tistih, ki imate na vhodnih vratih 2 kukali - manjše in

višje za videt, kdo je pršov, večje in nižje pa za pogledat, kaj in kolk je prnesu... Res za user posted image

Preberi odgovor reckove.......pa se malo zamisli nad vsem skupaj!!!

Pozdravček vsem

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 98
29.8.2007 14:47:50   
lea23
user posted image user posted image  trdnjava sicer ni smešno, ampak sem se lih spomnila na film kajmak in marmelada ki sem ga gledala včeraj zvečer.... 2 kukali..user posted image

(odgovor članu Trdnjava)
Neposredna povezava do sporočila: 99
29.8.2007 14:58:20   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Ta tema je že uiber starauser posted image . Mislim da ima karin že drugega otrokauser posted image .

Ups, pa res. user posted image Kaj pa je dobila za drugega otroka?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?