pearl
|
Evo, spet jaz, zamudnica. Plenicka Nič se sekirat - ta glavni pri hiši je zdaj Žigec. Boljši zdaj, kot pa iz dneva v dan, mesec za mescem pa leto za letom prenašati partnerja, ki te ni vreden. Verjemi, da je bolje zdaj, čeprav zeloooo boli. Pa še Žigec ne dojema tako stvari, kot bi jih čez nekaj let, v tistih letih, ko so otroci najbolj občutljivi in ranljivi, pa še partnerji znajo biti zelo nesramni in izkoriščajo otroka, kot maščevalno orodje drugemu partnerju. Tega pa ne dopusti. Moj nasvet je ta, govorim iz strokovnih, pa posredno tudi iz lastnih izkušenj, kot opazovalka. Očeta tud kakršen je, ni pametno otroku prikazati v slabi luči, to je največja škoda, ki jo lahko narediš otoku, pa tudi odnosu med tabo in otrokom. Ko bo dovolj star mu le odkrito povej, zakaj z očetom ni šlo, eni se z drugimi bolj ujemo, z drugimi malo manj in žal se z očetom nisva dovolj ujela, da bi lahko živela skupaj, ampak vedi, da te tudi oče ima rad, ampak na svoj in poseben način. Pa si verjetno kasneje misli, mater kak neki me ma rad tak starec, da me je z mamo pustil samo, ko sem imel še ne komaj pet mesecev, če prej ne, to spozna, ko je sam starš. Kljub tej smoli, želim Žigcu zares prijetno otroštvo, kar pa ne dvomim ob taki mamici. Pogumno in samozavestno skozi življenje ti želim Plenička, veseli se vsakega trenutka, ki ga boš preživela s sinkom, pa ko ti bo prvič rekel mama, se prvič vstal in začel stopicat, se ti iz srca smejčkal, skratka, teh trenutkov ne bi hotela za nič na svetu zamuditi. Irmy Mi že imamo dva zobka spodaj, nič je ni matralo. Sem ga lepega dne, op pred enim tednom zagledala en dan enega in en dan drugega. Jančika, Angellina, Naty Taja Meni je kar slabo ko stopim na vago, si sploh ne upam. Pa ne vem kak, ko pravijo kak lepo shujšaš, ko dojiš, ma lari fari. Prva dva tedna po porodu je res šlo dosti dol, sam pol se je pa ustavlo. Kapesanta Moja slaba vest že trka. Zdajle grem poslati tvoj mail mojemu, da ti pošlje kar sem ti obljublila. Skuzi!
|