Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 9.10.2006 22:00:11
|
|
|
|
Jančika_
|
Kapesanta, Joeju je fotografija hobi, ampak ga jemlje zelo resno. Ima kar fajn opremo in se počasi uči. Me je že kar razvadil, tako da sploh nisem več zadovoljna s katerokoli fotko . A organiziram naj srečanje - saj mi ni treba, ko pa kar same na kup letite . Punce, v petek sva bili Kapesanto zmenjeni v Cityju, pa je slučajno mimo priletela še Naty-Taja . Ja nič, potem pa povejte, kako si to predstavljate in kje, da bi ustrezalo čim večjemu številu. A bi bilo to dopoldan? V Zasavju, Celju, Mariboru, Ljubljani? Če se zmenimo za Celje, bom jaz dalje predlagala, za drugje pa druge povejte. Osebno mi bolj paše dopoldan, ampak lahko tudi popoldan. Jaz Kajetana nič ekstra ne dajem pasti kravic. Že od rojstva se namreč zelo krivi nazaj in prijateljica, ki ima veliko izkušenj s fizioterapijo, mi je svetovala, da naj ne pase preveč kravic, ker se že itak tako krivi. No, ko podirava kupček, ga dam na svoj trebuh tako, da me gleda, takrat v bistvu pase kravice, sicer pa ne. Bomo videli, kaj na to v sredo poreče pediatrinja.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 10.10.2006 10:32:59
|
|
|
|
Angellina
|
Evo še moj lepotec:
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 10.10.2006 11:27:27
|
|
|
|
Alisa
|
Ja jaz bi se tud srečala rada z vami, tko da kar povejte kje in kdaj. Bi pa najraje videla da nekje vmes med LJ -Celjem. Celje bolj malo poznam vem edino kje je Šetjurje pri Celju ker imamo tam vikend, drugače pa bolj malo vem kaj je kje na unem koncu. Pa če je še katera iz tega konca gremo lahko skupi. Joj, Angelina tale tvoj Markec je pa tud že pravi frajerček, pa kolk laskov ma mislim da je vse naše otročke prehitel. Pravi zapeljivec je . Punce a imate ve tud še kar črto na trebuhu meni gre že mal na živce, sploh mi ni več všeč tko kot mi je bila takrat ko sem bila balonček .
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 10.10.2006 11:38:04
|
|
|
|
kapesanta
|
jaz sem za Celje - mi je dost blizu. Sem govorila z Angelino in je tudi za - prideva skupaj. Alisa, jaz jo mam tudi še - imaš pa prav, zdaj je prav grozna, ko ni več bebike pod njo. Jančika, slike so res profesionalne - dobro se je priučil. Sploh me je navdušila slika ki si jo sem pripopala (ko se sklanjaš nad Kajčita) - za moje pojme čista 5.
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 10.10.2006 21:12:25
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Po moje je tudi Celje vredu! Tam kje v Cityju al pa Planetu, ker ga lahko tudi katera iz LJ al pa MB hitro najde - na izvozu iz avtoceste dol in si že tam? A se ne sliši preprosto. No ja malo na svoj mlin speljujem , ker je meni tudi blizu! Drugače mi je pa po hudih mukah ratalo dat slikce naše hruške debeluške v album. Madona, če morem pa vse zmnajšvat pa to tako dolgo traja, da mi je komaj ratalo v nekaj dneh! Mi pa tudi nič kravic ne pasemo - pa nam pediatrinja ni še nikoli nič rekla?!! Mala pa itak glavo lepo že drži pokonci, tak da po moje ni panike. Sploh pa ne vem kako ti lahko to reče - sej pa ni rečeno, da so vsi enako razviti in enakega sposobni pri določeni starosti !No, ja. Grem zdej spat - Lahko noč pa eno bolho za pomoč, da te bo grizla celo noč, če te pič, me pa poklič (Tole je pa po novem naš pozdrav za lahko noč)
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 11.10.2006 9:09:59
|
|
|
|
Jančika_
|
Ok, pol velja za Celje. Jaz predlagam Planet, zgoraj pri blagajnah od kina, ker je mir. V Cityju je skoz nek ruml, pa ful na glas imajo muziko. Tam gor je pa dokaj mirno in ni gužve; lani smo se Celjanke redno dobivale tam vsako sredo dopoldan. In ker vem, da bi šle ve pupe tudi v šoping, ko boste ravno tu - Planet je sosednja zgradba od Cityja, tako da vam ne bo preveč od rok. Zdaj pa še dan in ura? Kot rečeno, meni bolj paše dopoldan, ampak tudi popoldan lahko, za dan mi je pa tudi vseeno. Edino naslednji teden v torek popoldan ne bo šlo, ker so nam prestavili posvetovalnico, ki bi jo sicer morali imeti ravno zdajle.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 11.10.2006 18:48:09
|
|
|
|
sašaš
|
Joooooj ženske, kako ste lahko vse iz tistih koncev!? Meni bi Lj. tako fajn odgovarjala - pa drugič, a ne? A bo kaj narobe, če še očita s sabo pripeljeva? Po pravici povem, da me ne vleče v tisti konec se vozit sama z Elo, ker ne poznam tam nič. Moj pa tisti konec pozna in mislim, da bi šel z nama - če vam je to ok!? Alisa, tebe pa tudi lahko v Lj. poberemo, če hočeš. Povejte samo, kdaj bo to!? Alisa, še to - kako se doma burek naredi? Jaz bi zadnje čase samo burek jedla, ne vem, kaj mi je - sem si ga prej kupila...njami... Jančika, sem videla, da si na eni temi pisala o spalni vreči iz H&M. Ampak meni se te vreče zdijo tako tanke - sem jo včeraj hotela kupit pa je zaradi tega nisem. A ti tvoja 2 frajerčka še s kovtrom čez pokriješ? Čav-bav!
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 11.10.2006 20:33:45
|
|
|
|
Jančika_
|
Saša, ti kar pripelji še atija! Če se bomo zmenile popoldan, bom mogoče še jaz moja dva pripeljala, če za drugega ne, da bomo imele fajn fotke . Joe je vedno hodil na vsa srečanja, če je le imel čas, in vedno je bil dobrodošel. Naslednjič se pa lahko v LJ zmenimo, da bo pravično . Spalke iz H&M so mi zelo všeč, je pa treba otročka res še dodatno pokriti, ko je res mrzlo. No, včeraj sva tavečjega prvič to sezono dala v to vrečo pa sva ga sredi noči morala preobleči v poletno vrečo, ker je tulil, da mu je vroče. Kaj pa vem, po moje nobena druga vreča ni kaj ekstra toplejša, so pa večinoma precej trde in tudi drage, tako da ti vseeno priporočam H&M.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 11.10.2006 20:39:16
|
|
|
|
Jančika_
|
Naty-Taja, sem videla, da nisi dala v album tele Marušine fotke, pa jo bom jaz objavila, OK :
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 11.10.2006 22:09:47
|
|
|
|
Jančika_
|
Pa še moji trije pobi :
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 12.10.2006 6:41:57
|
|
|
|
Alisa
|
Evo Sašaš tebi pošiljam tale recep;Burek SESTAVINE 50 dag mehke moke 2 žlici olja mlačna voda (po potrebi) sol Nadev: 40 dag zmlete govedine 3 žlice masti 2 čebuli zmleti na mesoreznici sol in poper po potrebi 3 jajca lahko tud skuto, če želiš sirnega ali sesekljane sestavine za pico, če želiš pica burek. Naredite gladko mehko testo, ki ga stolčete na mizi. Moja mama ga je 30 krat vrgla v zrak in udarila z njim na desko. S tem postane testo elastično. Potem ga oblikujte v kepo, premažite z oljem, da se ne posuši in pokrijte s toplo posodo. Počiva naj najmanj eno uro. Šele potem ga boste lahko razvlekli ne da bi imelo luknje. Seveda za to potrebujete veliko prakse. Eni potem narežejo razvlečene skorje testa in jih popečejo na štedilniku. Za dober burek moramo namesto olja uporabiti pravo mast ali pa vsaj vsakega pol. Čebulo popražimo na masti, dodamo meso in dušimo, da se pokuha vsa tekočina. Solimo in popramo. Meso ohladimo. Ohlajenemu vmešamo stolčena jajca in to je nadev za mesni burek. Burek s sirom naredimo tako, da vzamemo polnomastni sir, mu dodamo malo radenske ali kake druge vode , solimo in popramo. Eni dodajo tudi smetano. Pekač namažemo z mastjo/ ali oljem vložimo eno plast testa in ga z vročo mastjo poškropimo, nato dodamo drugo plast testa in zopet poškropimo. Na tretjo plast damo nadev, nato ponovimo s testom in mastjo in tako naprej, dokler imamo sestavine. Zadnja plast mora biti testo. Tudi tega pomastimo. Pečemo v precej vroči pečici. Pečen burek poškropimo z vodo in pokrijemo s prtičem. Šele nato ga razrežemo. Ja sašaš če mi bo odgovarjal dan in čas se z veseljem peljem z vama do Celja. No punce povejte dan! Zdaj pa gremo na pregled z Anžetom, ne boste verjele sam mali je čez noč spet dobil vneta lička in upam da ne bodo naju spet poslal na dermatološko kliniko , ker tisto kar delajo tam lahko tud jaz sama doma. joj, moram zdaj švignt proti ZD. Poročam ko prideva nazaj.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 12.10.2006 8:10:01
|
|
|
|
Jančika_
|
Alisa, a spet ima vneta lička ? Se ne spomnim, če si že kaj pisala, ali so ugotovili, od česa je to? Jaz sem par dni nazaj gledala Vasjeve slike izpred kakšnega pol leta - kakšna lička je imel, revež. Pa ni nič pomagalo, dokler nismo pogruntali, da gre za alergijo na čokolado, svinjino in oreške. Ko je šel na dieto, je bilo pa takoj dobro in od takrat nobenih problemov, čeprav se še kdaj zgodi, da poje kaj takega in dobi fleke po telesu, samo ne več po ličkih in lasišču. Danes ima cele noge v pikicah, ker so včeraj v vrtcu jedli palačinke s čokolado. Zdaj mi je žal, da ga nismo prej peljali na bioresonanco na terapije, samo na testiranje. No, ampak kljub temu nima več takih reakcij kot prej in pazimo, kolikor se da. V vrtcu pač dobi, kar dobi; ker nima uradno potrjene alergije, ne more dobivati dietne hrane. In včeraj je tako planil po tistih palačinkah, da je imel čokolado povsod, še na hrbtu .
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 12.10.2006 9:33:53
|
|
|
|
Alisa
|
Jančika ja spet ima vnete ličke sam za enkrat manj kot takrat. Prejšnič so mu delali test samo na mleko in je bilo negativno. Je pa res da sem si včeraj tud jaz namazala palačinke z čokolado, čeprav jo drugač ne maram oz. nisem ljubitelj čokolad. Včeraj me je pa kar nekaj prijel . Za enkrat sva dobila antibiotično kremico da ga moram 2x na dan mazat in hladit s fiziološko raztopino, če pa bo slabše morava pa nazaj. drugače pa je moj korenjak težek 6540kg in velik 62cm. Je pa kot nalašč ni hotel gledat za tisto rdečo žogico ko mu jo je kazala. V levo stran je obrnil v desno pa ne.Tko da ga moram zdaj doma obračat v desno in mu krepit te mišice. Gled paenja kravic pa tko mali dvigne glavo in premika nogice da bi plezal roke pa da prec nazaj in mu bučka dol pade. Tko da mu moram tudi to paziz da ko ga dam na trebuh da ima rokice naprej. Bil pa je tud cepljen in upam da ne bo dobil kake vročine zarad tega. Se je pa prav smejal ko ga je piknla v nogico, potem pa je sledil jok. Zdaj pa ga šibam spedenat to celo zdravniško proceduro. Čokoladi pa se odrečem za zmeraj!
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 12.10.2006 10:41:07
|
|
|
|
Jančika_
|
Veš kaj, jaz bi ti priporočala, da ga pelješ testirat na bioresonanco. Čuje se sicer hecno, ampak ko sem spoznala dva primera res hudih alergij, ki so jih tam pozdravili (en fantek je bil zaradi hudih reakcij nekajkrat v življenjski nevarnosti, pa so ga porihtali), sem se tudi jaz odločila za to. In mi ni žal, ker se je res izkazalo, da gre za tiste reči, ki jih je pokazalo testiranje. Če te zanima, si preberi tole klobaso: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=711641&mpage=1&key=bicom , lahko pa te tudi povežem s prijateljicama, ki sem ju omenila zgoraj (obe sta na RR). Mi smo bili v Rogaški. V kratkem se tudi jaz spravljam tja na testiranje, ker imam stalno neke fleke; mogoče pa ugotovimo, za kaj gre.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 12.10.2006 11:09:06
|
|
|
|
klaja
|
Kake luštne imate, pa kako so fotogenični, pravi srčki so!!!! Mi pa smo včeraj imeli pediatra in naše nove mere so 4200 g in 56 cm, tako da kar pridno rastemo. Sicer smo bolj med mičkenimi, ampak je bil zadovoljen z napredovanjem. Bila pa je tudi cepljena, ko so jo cepili je bila ful pridna, pol v avtu je naredila galamo. Pa da se ne pogovarjamo o neprespani noči. Že zvečer jo je pričelo mučit, ni hotla ležat, pomagalo je samo nošenje in še to tako da je bila pokonci. Sma si kar odahnila, ko je zaspala. Ob pol enih pa naslednja runda, od vročine je kar žarela, parkrat je bruhnila, pa še noseka je imela ful zamešenega, tako da smo se nosli kar dve uri. Jokala je kot , ko pa jo je minilo pa se nama je smejala. Zjutraj pa je bilo kar boljše, sicer še jo malo muči, ampak upam da jo kmalu mine. Kravic še tudi mi ne pasemo, nama ni pediater nič rekel, boma v razvojni ambulanti kaj zvedeli o tem in marsičem drugem. Ko jo dam na trebušček se bolj z nogicami odriva, kot pa da bi glavico dvignila. Obrne jo na drugo stran, ampak samo takrat ko ji je. Drugače pa da eno rokico ob telo in se z nogicami odrine, tako da ji je zadnjič skoraj uspelo obrniti se na hrbet. Malo sem ji pomagala pa je šlo. Očitno ji ne paše na trebuščku. Pa ko jo držimo pokonci že kar trdno drži glavico pokonci, še ni čist samostojna, ampak ji lepo uspeva.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 12.10.2006 17:52:00
|
|
|
|
muza
|
Joj, punce, kako imate luškane otročičke!! Saj jaz ne pašem sem k vam med Julijčke 2006, vendar sem vseeno pokukala na te strani. Zelo mi je všeč, ko ste tu med "tekst vsakdanjega čveka" dodale še fotografije. Tako lahko super primerjate svoje sončke ob besedilu še s sliko. Super! Jaz rada pogledam fotografije že zaradi samih cute babies, malo pa me zanima tudi sama fotografija. ......brez zamere, že bežim...............
< Sporočilo je popravil muza -- 12.10.2006 17:57:59 >
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 12.10.2006 19:07:17
|
|
|
|
malicki
|
Tudi mi še čisto nič ne pasemo kravic. In pediater na pregledu tudi nič ni omenil. Bom naslednjič vprašala. Se pa že na veliko pogovarjamo in vriskamo, nasploh zjutraj in zvečer je Zala prava klepetulja. Ravno včeraj se je zbudila ob 4h zjutraj in sva se podojile in previle, pol pa je dobila take velike očke in se mi začela smejčkat pa izgovarjat njen AG, AUU, AAA, UUU.... Jaz pa tako zaspaaaana. Sem že mislila da mi je ne bo uspelo nazaj uspavat a je šlo. Se pa moram pohvaliti, da smo danes prvič prespali celo noč - kar 9ur. Sem jo hodila kar gledat in božat če je vse ok z njo. Me zanima kako bo pa danes. Srečanja se pa jaz verjetno ne bom mogla udeležiti. Imamo kar gužvo ta mesec. No ko bo znan datum in ura bom bolje vedela. Pa še nekaj slikic moje pupe tak pa zaspimo poleg dude in bog ne daj da jo umaknemo
< Sporočilo je popravil malicki -- 12.10.2006 19:11:32 >
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 12.10.2006 19:46:48
|
|
|
|
malicki
|
Sem si tudi jaz vzela sedaj nekaj časa in dala slikce v album.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 12.10.2006 21:18:17
|
|
|
|
Naty*Taja
|
hvala Jančika! Mam Marušo na rokah pa samo berem
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 12.10.2006 23:43:32
|
|
|
|
pearl
|
Smo že strenirali pasenje kravic. Vsak dan jo dam malo na trebušček za kakšno minuto in moram reči, da je iz dneva v dan bolje. Dviguje pa jo le v desno. Vrtimo se še pa ne. Jančika Tudi nam bi ustrezalo Celje. Če bo popoldan, pridemo trije. Že vaše malčke oblačite v bundice. Zadnjič sem se nekatere videla v njih. Me je kar stisniso, ker je bila naša samo v jopci. Jaz je nikoli nisem fejst oblačla, če pa jo že, mi pa potem tako zašvica. Ne vem pa, kako jo bom prevažala v avtosedežu z bundo, saj se mi zdi že sedaj malo tesen, imam jajčko od PegPerega Primo Vaggio, Vanessa pa ima malo čez pet kil in pol. Kakšen bo naslednji avto sedež in kdaj ga boste nabavile.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 13.10.2006 9:16:50
|
|
|
|
kapesanta
|
Mi pa še ne nosimo kapice. Je pa res da ga vozim v košari, tako da po njemu nč ne piha. Ko je sonce je pa itak vroče ko . Oblečen je pa še vedno samo v bodiju in pajacu. Sem mu dala zadnjič še jopico pa mi je skor zakuhu. Sem se tudi jaz čudila, zakaj nekatere oblačijo svoje že v bundice, same pa zraven v tanki bluzici hodijo. Mogoče pa samo moj ni občutljiv in mi ga ne porata prehladit....
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 13.10.2006 12:16:58
|
|
|
|
Jančika_
|
Uh, kakšna kapa in bunda le! S sabo vzamem kakšno dekico in ga pokrijem, če se sonček skrije in če zapiha. Kako naj ga imam v bundi, če pa sama hodim okoli v kratkih rokavih. Mi smo že nabavili naslednji avtosedež, ker je bil željeni model v akciji. In sicer smo vzeli Concord Trimax 9-36kg. Tudi za tavečjega imamo sedež 9-36, ampak Kiddy Life Plus, ki je malo neroden za zapenjat, dokler otrok nima 18 kil, zato smo zdaj raje vzeli Trimaxa. Oba imata vredu ocene (in vredu cene ). Meni je res težko dati 50 jurjev za sedež, ki ga moraš potem zamenjati za drugega, ki prav tako stane 50 jurjev. Sem pa tavečjega enkrat peljala v jajčki, ko je bil star že več kot eno leto, ker sva morala iti s taksijem, ti bumberji pa nimajo avtosedežev not , tako da sem se morala znajti in sem vzela jajčko. Naša Chiccotova je do 13 kil, Vasja jih je takrat imel nekje 9-10, pa je kar šlo, sam noge je moral imeti tak hecno pokrčene.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 13.10.2006 19:33:09
|
|
|
|
Alisa
|
Jančika a treba ta pregled plačat in kje to testirajo. Sicer je danes že boljši, se mu suši in upam da bo kmalu konc tega. Včeraj ko je bil ceplen se mislila da bo dobil vročino, ker je zdravnica rekla da lahko pričakujem ker je tako občutljiv sploh lička. Pa smo lepo prespali in brez vročine . Joj malički kok maš lepo princesko, joj jaz tolk obožujem take malčke pravi sončki so. prav uživam ko jih gledam. Pa kolk so si različni. Naty-Taja kolk pa tehta tvoja princeska? Ej, punce zmente se za datum kdaj se dobimo. ČAO
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 13.10.2006 21:17:49
|
|
|
|
Jančika_
|
Ja, testiranje se plača - v Rogaški je 12.500, terapije pa 5-8 jurjev (polurna in enourna). Najboljše, da malo pobrskaš po forumu Alergija, išči bioresonanco ali bicom, tam boš našla, kje to delajo v Lj ali okolici. No, kaj pravite glede datuma? Naslednji teden? Med tednom? Za vikend? Meni je vseeno, samo v torek popoldan ne morem. Jao, Kajči mi ga nekaj sračka in noče spat, seveda na edini večer v tednu, ko tavečjega ni doma in bi si lahko vsaj noge obrila v miru. Sem čisto zmahana - od Vasje sem se nalezla in imam vnete oči, grlo me boli, Kajetan je vstal ob pol šestih ...mah, sej bo kmalu mimo tale petek trinajstega.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 14.10.2006 10:12:58
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Alisa - pri dveh mesecih je imela 6900, zdej pa že ziher nekaj čez 7000!Nimaš kaj, ima mami veliko dobrega mlekca! Sem se tudi jaz spraševala kako naj jo oblečem?! Če smo noter ji dam body in plišaste žabice, če gremo pa ven ji dam pa lažje dvojno - body, štramplčki in tanek plišast kompletek. kapico pa ji poveznem, če jo dvignem iz vozeka. Sicer je pa tak butasto vreme, da jo ponavadi parkrat na dan preoblačim, ker ji je enkrat prevroče, čez par cajta je pa čist hladna . Še pri tavečjem imam probleme! Mislim pa da zdejle res ni nobenga recepta kako jih oblečt.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
nadstropna posteljawillmaKoliko je bil vaš otrok star, ko ste ga dali spat na zgornjo posteljo nadstropne postelje?okrog enga leta (
14%)
okrog dveh let (
7%)
okrog treh let (
15%)
okrog štirih let (
16%)
okrog pet let in več (
48%)
Število vseh glasov: 154Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!