kaktea
|
zivele!!! Danes sem se zbudila ob 7h in naspana!!!!Kaka sreča, mala je zjutraj se malo oglasila in tata ji je povedal da jo imava rada in da se bo sama naučila spat in evo, zdej še vedno spi! Danes je bil luksuz!!! SPOSA!!!!! Vem, da misliš, da je tvoja težavna...Ampak jaz moje nisem klicala "TRENERKA" kar tako. Mi smo se stalno zbujali. Tarin je spala v najini sobi, sicer v svoji posteljici zraven naše. In ko je bila mala, se je dojila na 2 ure. No, tudi ko je bila že malo večja . Pri 5 mesecih smo prešaltale na 3 ure!!! In proti jutru od 5h naprej se je zbujala vsako uro, jaz pa sem jo malo morala pobožat in ji dat dudico (dudo je primla pri 5 in pol mesecih, ko je delala spodnje zobke, prej je obstajala samo mama in njena ziza!!!tudi flaške so bile zeeelooo nezaželen predmet) In pred 4 dnevi naše spanje ni bilo kaj prida boljše!!Če je potegnila spanja 3 ure sem bila že srečna!!!! In stvar je v temu da sem jo dojila samo še med 24. in 1. uro in kasneje okrog 7h, ma zbujale sva se isto kot prej . Sem pa vidla, da vmes ni lačna, ampak sem jo morala pogledat v učeke, zapet "jaz sem mala roža mamina" in tako je spet zaninala. Evo in pol sem se odločila, da tako naprej ne gre!!!! Punca je stara 8 mesecev in je čas da se navadi spat!Verjamem, da je težje naučit spat otroka, ki že hodi!!! In tako smo jo dali v svojo sobico in prva noč je bila kruta, ma ne zato ker sem jo pustila jokat, ampak ker sem hodila stalno jo tolažit!!!! in če prebereš v mojem prejšnjem postu kako sva na koncu končali....v isti postelji, da sem jaz sploh kako urco spanja ujela!!!! No vendar jaz sem se zavedala, da je prav da spi v svoji sobici, ker če ne jo stalno pazim in tudi mojega dragega!!! Kupila v nedeljo knjigo SPI, DETE SPI in danes(2 dan treninga) se je Tarin zbudila samo ob 1h in ob 7h zjutraj!!!!!! Zdaj še spi tako, da sem se lahko oglasila in ko se zbudi bo pojedla zajterk (mojo zizo). Tudi v knjigi odsvetujejo, da pustiš otroka jokat samega!!!! Tega se ne sme delat! Treba ga je hodit pomirjat, Vendar ne z zizo in božanjem ter petjem, ampak z mirnim in ljubečim glasom, mu ponavlat da ga imaš rad in da ga učiš, da bo znal spat sam v svoji lepi sobici. Evo 5 do 8h se je zdaj zbudila in je popapala in zdej veselo kramlja. Tko da SPOSA, če imaš možnost, si knigo izposodi in preberi, pol pa se sama odloči... Jaz sem za knjigo slišala od moje sestrične, ki ima sedaj že 8 in 4 let stare otroke in je rekla, da je njim uspelo, vendar ker je ona bolj nežen in protektiven karakter je sicer ob vsej zadevi prav trpela in jokala z malim (tavečjim). Takrat knjige ni bilo še v slovenščini, ona jo je imela v italjanščini. Vendar od takrat otrok spi. Glede lakote ponoči, tudi jaz ji še vedno dodajam okrog 1h, ker je moja suhcena, ima 7,200 g in tako ji nočem še odrečt tega obroka. Vendar ji zdej ponoči dam adaptirano mleko (tako da nima zize za se tolažit) in ko vidim koliko ga spije, vidim da to ni lih neka lakota!!!! Prvo noč je spila 70 ml!!!! in pol jedla naslednjič ob 8h. Zdej moram it se z Tarinko igrat . Evo še pozdravček z njene strani... , .lč jbmjz bv bvdfd trmn... PA PA
|