kaktea -> RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006 (24.7.2006 15:27:16)
|
evo me, da nadaljujem. Ta teden greva prvič v posvetovalnico. Prav me zanima kako bo. Glede tistih kapljic pa me je zdaj že v naprej strah...upam da je nebodo preveč črvičle. Glede moje prehrane sem zdaj že probala jabolka, paradajz, melono,par listov solate...seveda v malih količinah in nič ni bilo slabše kot ponavadi. Breskev (ki jih obožujem) pa se še nisem upala probat. tu nekje na forumu ringaraja sem zasledila debato o probijotičnem jogurtu...žlička na dan, odžene krčke stran (ke pesmico sem si izmislila). No pri tej debati je bila povzava na medover.net in na forum z patronažno sestro...no, naj bi žlička takega jogurta bila pozitivna za dojenčke od enega meseca naprej... Tako. Glede mojega poroda, ki ni hotel in hotel pridet...PDP je bil 17.06.06, v nedeljo zjutraj 25.06.06, mi dežurna ginekologinja pogleda vodo..čista in se odloči da mi da svečko za odpiranje...in grem domov. Glej ga zlomka okrog 11h se res začnejo popadki. Niso bili sicer boleči, bili pa so na 5 min. Naj omenim da živim 3 min od porodnišnice, zato se mi ni mudilo.. In nekako sem vedla da bo pri meni šlo počasi. tako sem ob 22h zvečer rekla dragemu, da pa lepo počasi lako greva...Seveda so bili popadki že močnejši, ma lepo znosni. In cel dan na 5 do 3 min. ko prideva gor, me je ista ginekologinja dr. Zver lepo sprejela in pogledala. Dobra dva cm odprta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Evo vedla sem da se bo vleklo. Zjutraj sem bila dober cm odprtata....pa mi rečejo da bomo kar šli v porodno... No ob 23h sem bila v sobici s klistirjem in tam sem pridno predihavala popadke razen par krat ki me je prav zvilo, ko je bil popadek in potreba skupaj. Ob 24h so me spremili na mizo. Popadki redni. Moj ljubček me je pridno masiral pri križu in res je pomagalo. Umetnih mi niso dali ( kar mi je bilo kasneje žal...) Popadke sem res uspešno po šolsko predihavala in med pavzami se mi je zdelo da vidim nebesa. Bila sem obtimistična in sem mislila da mi bo uspeo naravno, brez pomoči rodit in to na pručki, pa je bil scenarij drugačen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. nekje ob 3h so se popadki zmešli in ni bilo več popuščanja, vse skupaj en velik krč in res sem mislila, da ne bom prišla do konca...obtimizem se je hitro končal. Masaže nisem več čutla in zgubljala sem se v bolečini, tako da se ne spomnem več vsega. Vem da so me pregledali in jaz sem pridobila samo še 1 cm.Torej dobra tri cm odprta...če sem imela prej pred očmi sivino, no se mi je nad oči spustila črnina!!! In takrat sem zaprosila za epiduralno. Ker sem bila prepričana da ne pridem do konca. Moj dragi je rekel da so me 2x vprašali če sem prepričana...no jaz se tega ne spomnem. Pol se mi je zdela cela večnost, dokler nisem dobila končno to analgezijo, pol sem morala še potpet testno dozo, ta proti bolečinine pomaga...in pol kar naenkrat olajšanje..... Dodali so mi umetne popadke. Čutila sem vse, ampak ni bolelo. Tako sem lepo počivala do 5h, ko sem bila kar naenkrat odprta... In začela sem čutit potrebo za potisk. Vendar ne ful močno. Pol mi je babica razložila kako bomo potiskali in sva 2x probali. Pol mi je rekla, da še 5 popadkov prediham in pol rodimo. $ popadek,ki sem ga predihavala je bil močen, prav hotela sem potiskat. In ko je prišla sestra in doktorca, sem primla svoje noge in potiskala. Prvi popadek ni bil še uspešen, pri drugem pa je moja pupica priskakala na svet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Bila sem srečna, da mi je uspelo sami potisnit, fasala sem 2cm reza in objela sem svojo pikico. Ob 5 24, 26.06.06, sem rodila svojo zlato bitje. Takoj ko so jo zrihtali, sva se probale dojit in nekako nam je uspelo. POl pa zaradi navala nosečnic, ki so hotele rodit v ondeljek zjutraj, so nas precej hitro peljali iz porodne na oddelek. Moram pohvalit vso osebje, ki je bilo z nami takrat. V isti noči je z mano rojevala še ena punca in je trpela še huje kot jaz. vsa ekipa je bila stalno z nami in so nas spodbujali...meni je bilo V Izolski porodnišnici super. evo samo še to. Moja tarin je že drugi dan imela + na teži , tako da sva tretji dan po porodu odkorakali domov. No punce lepo se imejte... Tu V KP je neznosno vroče in soparno, tako da se sprehajamo pod noč. se še kaj beremo...
|
|
|
|