Anonimen
|
Pozdravček vsem in vse naj naj naj tistim ki ste že stari sedem mesecev. Vidim da je debata okrog hrane. No, mi od surovega sadja jemo banano s kivijem, kar je trenutno najbolj IN kombinacija in jo mljaskamo z največjim veseljem. Zraven surovega je še kaki, jabolko, hruška, naktarina, mandarina (smo jo prvič poskusili danes in upam da ne bo kake reakcije...sem se ji dolgo upirala, ampak danes je tako gledala da smo ji dali...kar bo, pa bo). Hmmm, v glavnem sadja ne kuham več. Zelo rada ima tudi Hippove kašice, če nimam časa kaj skupaj delat, jo odprem, malo zraven z vilicami pretlačene banane, da ni tako tekoče, pa je. Tu ne kompliciramo preveč. Pri ostalem pa smo jedli rižoto (kar tako kot jo napravim nam), razne zelenjavne juhe (cvetača,grah,korenje,krompir), "nora" je na juho z rezanci (glede glutena sem jo malo bremzala, ampak se kar trese ko vidi juho in smo ji kar dali, zaenkrat brez problemov, trkam...), jedla je že puranje, telečje in piščančje meso. Še najraje ima v juho z narezanim mesom zakuhano polento. To je v glavnem to. No, pri nas bo še kar nekaj časa prepovedano vse kar vsebuje mleko (zaradi Marušinih težav), bomo storili vse da se izognemo tistim problemom, prepovedan je paradižnik in jagode. To nam je pri Maruši ostalo v spominu da je dobila takoj reakcijo. In še eno vprašanje. Kako pripravljate zelenjavo? Mislim na bučke, brokoli, špinačo. Mi je zmanjkalo idej Če ima katera kak izviren recept....Ali pa tudi za kako drugo hrano, bi bilo dobro da si malo izmenjamo. Da ne bodo jedilniki suhoparni. Ste za? Sposa....kako je bilo? Kam ste šli? Na Ptuj? Upam da ste imeli srečo in ste bili kje bolj v kotu. Meni gre tam predvsem na živce da so tisti "otrokom primerni" bazeni na mestu kjer imajo prehod ven in potem kak pameten kopalec kar pusti vrata odprta in potem kar fajn piha. Upam da ste se naplavali in da je Maja uživala. Poročaj. Ujejej....kak alarm v spodnjem nadstropju . Naša punca je takooooo zaspana, ampak spat pa ne. Se ati jezi z njo. Smo pa tudi danes ponoči spali. Se pa moram spravit v akcijo in ukinit nočni obrok. Že zaradi njenih zobkov. Šmenta, pojma nimam kako naj to speljem. Obrok ima popoldanski ob štirih, kjer imamo hrano na žlico in povrhu kakih 50 ml mleka za poplaknit. Potem pa ob osmih. Ampak tu že napol spi. Kako ji tukaj dat kaj gostega nimam pojma, žlica odpade....in logično da potem ne zdrži.....Ima katera kak nasvet? Grem pogledat kaj novega pri mojih.....lepo se mejte
|