pika74
|
Ojla punce... hvala vam še enkrat - zlate ste . No... da vam povem... kadar ima hudič mlade, jih ima...se pravi je sledilo nadaljevanje: Včeraj (kmalu po prihodu iz bolnice) me je začelo nekaj boleti v medenici... dol nekje v mehurju... pa malo pri jajčnikih... pa sem rekla, nič, moram velik pit, da pocajtam še mehur, saj so bli izvidi preiskav urina bolj slabi (preveč levkocitov in eritrocitov...)... in sem zeksala en liter pa pol vode... potem pa dežurala pri wcju... ampak hudiča... začelo me je bolet pri lulanju... ... sem rekla, še tega se mi manjka... kaj zdej... pa potem sem še pila vodo... in ni blo nič bolje...začelo je bolet še v mehurju... in merim vročino (37 - ok ni hudga)... in grem počas spat... in ponoč ob lulanju spet problemi... ... Pa sem šla zjutraj k dohtarci in dala še enkrat vodo... in takoj je odkrila vnetje mehurja. Evo, pa sm dobla po 2x2 tableti Primotrena na 12h. In ko sem dohtarci razlagala, kolk infuzije sem dobla (2 litra), se je kr za glavo držala... V glavnem... zdej upam, da je to TO. Da za tem vnetjem ne bo še kakšno drugo - novo vnetje na kakem drugem delu telesa, ker mi je počas že dovolj tega šmorna. Drugač pa zdej vse skup mal povezujem... in ustvarjam neko sliko od vsega dogajanja v preteklem mesecu - a vam na kratk opišem? - 30.4. začnem s suprefactom
- ...vmes dobim glivično vnetje... in s strahom jemljem canesten (3 svečke + mazilo)
- 26.5. - punkcija je bila malo bolj boleča od prejšnjih dveh...pridelam 15 celic
- 31.5. me ob 2h ponoči totalno zvije bolečina, ki je do sedaj še nisem doživela... na levi strani na področju jajčnika in se kar širi po celi levi strani trebuha... ne popusti hudič... jaz se zvijam in stiskam zobe... in iščem cifro od urgence...in se nazadnje nekak odločim za to, da je še najbolje počakati do 6h in se nato odpeljati na GK, kjer so mi naredili punkcijo. Tam namreč najbolj vejo, zakaj se gre...
- boli kot hudič... ne morem si niti nogavic obut, pa čevljev tud ne... pomaga mi mož...
- ob 6h zjutraj odrineva in sedem v sobo, kjer so sestre in čakam...da pride prva sestra s kofeta...in ji potem povem, da je HUDO - takoj me usmeri na UZ in vzamejo me prednostno. Ginekologinja naredi UZ in ugotovi povečana jajčnika in nekaj tekočine. Preveri tudi levi jajčnik... ki je prehoden (pretočen)...
- na podlagi tega se ginekologinja odloči, da moram takoj v 1. štuk v S2, da me zadržijo notri...hkrati mi pove, da me bodo vseeno poklicali na transfer (vendar po vsej verjetnosti vstavili le 1 zarodek)
- šibam gor v 1. štuk, kjer uredimo administrativne zadeve... potem mi sestra predlaga, da grem še na zajtrk, ker sem vidit švoh... in grem, enkrat ugriznem v kruh, popijem požirek bele kave... in me zvije...letim na wc... vse je šlo ven ... potem sledi odvzem krvi, tehtanje, merjenje obsega trebuha... in nato me pokličejo za transfer... grem z dvigalom dol... in spet...panično iščem wc... ... vsa zelena prilezem ven...(sključena kot star dec, saj me je še vedno vse bolelo in bila sem čisto zakrčena)... in sestra že sprašuje, če me je kdo videl... , saj me je iskala. Nato mi pove, da grem kar na transfer... noter... zlezem na tisti stol in ginekolog me začudeno pogleda in vpraša, kaj je z mano... vse razložim...in na stolu se vsa tresem od šibkosti in slabosti... nato naredi UZ in sumi na torzijo - obrat jajčnika . Trebuh ves trd (vendar ne od trebušnjakov )... po posvetu z ostalimi mi svetujejo, da vse zarodke zamrznemo in transfera tokrat ne naredimo. OK.
- Spet lezem nazaj do sestre... ki mi da Suprefact (0,6) v ramo in še 9 dni ponovi vajo... da se zadeva umiri. Nato počasi lezem proti svoji postelji... in na hodniku... me spet zvije ...tokrat sem bruhala kar v lijaku tiste pisarne, kjer ponavadi naredijo sprejem pacientk (pa une nalepke pa kaj vem, kaj še). In sestra me vmes med mojim pokliče... kaj pa vi? Kar naprej... no? Kaj je z vami? Jaz pa... sam mal... bruham... . In una čist začudena : pa ne v lijak ...ja kam pa nej... sem ji odgovorla ...sicer je bla pa itak sam tekočina... ker sem un košček kruha že pri prvi rundi ven dala. In potem sedem na un stol... in mi pride una sestra mal pogledat...kako je... ste boljš? Dejte glavo med kolena, mi predlaga... jest pa ful nezaupljivo zakaj? A to pomaga? In kr tresla sm se... in prau... ja...Pol počas res probam... in mogoče je blo mal boljš. No, pol so mi pa kr postlo prpelal in me odpelal v 1. štuk do sobe .
- Tam mi je sestra hitr namontirala metuljčka za infuzijo... in evo...spet sm mogla mal ...tokrat je blo pa sam še rumene barve (želodčni sok)... no, pol se je pa začel umirjat... ampak počas... po kapljcah, kokr je bla infuzija naštelana... in ko je šlo vse tist vame (2 litra), sem počas začela dobivat barvo. Prej sm bla pa kr zelena v glavo...
- Proti večeru sem šla že na večerjo... in naute verjele - mela sem ekstra dieto - zmer so men dal še kej zraven - npr. jajce al pa kšn kruh pa salamo al pa kej tazga... sm mela kr filing, da me hočjo zredit kot prašička . No sej jest sm bolj počas jedla, ker me je skrbel, da ne bi spet . Pa nisem...
- No, posebn poglavje je tud zbiranje urina v posebno posodo... 24 ur namreč "lulaš" v eno kantico, ki se hvalabogu pokriva in zašraufa... drgač bi ful smrdel . Oni pa pr tem vidjo, kolk vode je šlo ven iz telesa... skratka vse pod kontrolo.
- No, še ena štorija - ko je popoldne prišel en ginekolog na vizito in me pogledal, je blo ful hecn... moj trebuh in področje mehurja je blo ful trdo in občutljivo... in sestra ga je opozorila na to... in un je pač potisnu mal prst v to trdo področje... in jest refleksno zagrabm njegovo roko in odmaknem... uff je blo smeha - moj obrambni mehanizem... kljub vsemu - bi se še znala brant , magari pred dohtarji .
- No, po infuziji je blo res boljš. Prej sem namreč ležala samo na enem boku, ker sem se bala premaknit...imela sem občutek, da je notri v meni nekaj hudo narobe...saj bolečina ni popustila, dokler ni blo v meni obeh litrov infuzije...šele potem je šlo na boljš.
Nč... dost bo za dons... v glavnem, prejle sem dobila še pošto iz GK... in še črno na belem, da imam 2 eskimčka, ki me čakata . Čeprav sem šla že včeraj v laboratorij vprašat...ko sem bla še v bolnici... in so mi povedali, da sta dva... je zdej še črno na belem . Sam upam, da sta res fajterja, da bosta prežvela tole ice age . No, pa sm rekla, da bom na kratk napisala... klinc...sej je sobota... čene pa mal diagonalno berte Držte se! Lp
< Sporočilo je popravil pika74 -- 2.6.2007 15:00:37 >