|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lisičke
17.10.2010 20:47:59   
hariba
Ima kdo še kakšno idejo kako še pripraviti lisičke razen v rižoti in juhi in seveda z jajci. Imam pol skrinje lisičk, naštetih jedi smo se pa že naveličali.  A suši jih katera? Jaz samo jurčke. Lahko še tudi kak fajn recept za pripravo jurčkov ali štorovk napiše. Sem namreč strastna nabiralka gob
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lisičke
17.10.2010 22:01:16   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: hariba
Imam pol skrinje lisičk

Njam. Od kod si?? user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.10.2010 23:11:32   
KT
Hariba, ti si strokovnjakinja, ampak a niso zmrznjene lisičke vedar grenke, ko jih enkrat zmrznemo, ali pač ne? Mene je tako namreč babica učila ;)

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2010 7:29:39   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: KT

Hariba, ti si strokovnjakinja, ampak a niso zmrznjene lisičke vedar grenke, ko jih enkrat zmrznemo, ali pač ne? Mene je tako namreč babica učila ;)

Mi smo jih vedno poparili in zamrznili (od kar pomnim v otroštvo), pa niso bile nikoli grenke. Lani pa mi je ena gospa rekla, da lisičk ne rabiš poparit, lahko sveže zamrzneš. Pa sem probala. Celo omako sem vstran zabrisala, grenka do amena- neužitna za nas, ko nismo tega vajeni.

Probaj kako prilogo z ajdovo kašo. Prepražiš čebulo, dodaš malo mlete rdeče paprike, zaliješ z vodo ali jušno osnovo (lahko malček belega vinčka), soliš, dodaš ajdovo kašo in lisičke. Dušiš, da je ajdova kaša kuhana in da je popita vsa voda.  Zraven zrezke ali zelenjavo na žaru. Isto delam z jurčki.

Tudi testenine lahko. Prepražiš čebulo in česen, dodaš gobe (zrezane na večje kose (štorovke, šitake, lisičke... kar pač imaš), maslo, še najbolje zeliščno maslo. Zaliješ z belim vinom in dušiš. Itak soliš. Na koncu dodaš kuahne testenine (tagliete ali širok erezance) in malo vode od testenin, da ni suho. Naribaš čez parmezan, dodaš liste sveže bazilike, nasekljan čili, pač po želji

Nabrane jurčke jaz narežem na cm debele rezine, jih spaniram in zamrznem, pa pozimi pol pohamouser posted image

Lahko tudi omako s smetano narediš iz lisičk. ZRaven pire krompir in zrezki

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.10.2010 7:37:07 >

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.10.2010 8:36:12   
mateyka
Nabrane jurčke jaz narežem na cm debele rezine, jih spaniram in zamrznem, pa pozimi pol pohamouser posted image

to je pa tudi meni zakon! user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2010 8:39:24   
hariba
Jaz dajem v skrinjo zmeraj le poparjene lisičke in niso nikoli grenke. Tudi druge gobe razen dežnikarc prej poparim. In več kot pol leta jih nimam nikoli v skrinji, nalepim datume na vrečke.
Hope hvala za recepte in ideje. Bom poskusila tisto z ajdovo kašo, imamo radi ajdo. Omako pa imamo raje iz jurčkov. Si mi dala pa idejo bom tudi jaz kdaj jurčke spohala, čeprav teh nimam glih veliko. Do sedaj sem le dežnikarice panirala in tudi v skrinjo take dajala, da bi tudi jurčke se pa nisem nikoli še spomnila.
Smo pa iz Štajerske, gobe nabiram na kozjanskem koncu.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?