Hope2 -> RE: lisičke (18.10.2010 7:29:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: KT Hariba, ti si strokovnjakinja, ampak a niso zmrznjene lisičke vedar grenke, ko jih enkrat zmrznemo, ali pač ne? Mene je tako namreč babica učila ;) Mi smo jih vedno poparili in zamrznili (od kar pomnim v otroštvo), pa niso bile nikoli grenke. Lani pa mi je ena gospa rekla, da lisičk ne rabiš poparit, lahko sveže zamrzneš. Pa sem probala. Celo omako sem vstran zabrisala, grenka do amena- neužitna za nas, ko nismo tega vajeni. Probaj kako prilogo z ajdovo kašo. Prepražiš čebulo, dodaš malo mlete rdeče paprike, zaliješ z vodo ali jušno osnovo (lahko malček belega vinčka), soliš, dodaš ajdovo kašo in lisičke. Dušiš, da je ajdova kaša kuhana in da je popita vsa voda. Zraven zrezke ali zelenjavo na žaru. Isto delam z jurčki. Tudi testenine lahko. Prepražiš čebulo in česen, dodaš gobe (zrezane na večje kose (štorovke, šitake, lisičke... kar pač imaš), maslo, še najbolje zeliščno maslo. Zaliješ z belim vinom in dušiš. Itak soliš. Na koncu dodaš kuahne testenine (tagliete ali širok erezance) in malo vode od testenin, da ni suho. Naribaš čez parmezan, dodaš liste sveže bazilike, nasekljan čili, pač po želji Nabrane jurčke jaz narežem na cm debele rezine, jih spaniram in zamrznem, pa pozimi pol pohamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Lahko tudi omako s smetano narediš iz lisičk. ZRaven pire krompir in zrezki
|
|
|
|