|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kuhanje riža
8.2.2012 20:11:49   
jernejp
Pozdravljeni!

Sem fant star 20 let in zelo rad kuham. >Redno gledam kuharske oddaje o kuhanju in se ob njih tudi veliko naučim. Lahko bi se pohvalil s kar nekaj specialitetami, ki sem se jih že lotil.
No, imam pa en problem in sicer; letos pred novim letom sem hotel svoje prijatelje razveseliti z enim odlično pripravljenim kosilom. Vse sem odlično pripravil le pri RIŽ - u pa se mi je nekaj zalomilo. Riž nevem zakaj je bil preveč voden - se pravi preveč mehak ter kot bi bil voden. Že neštetokrat se doma skuhal odličen riž. Doma vedno kupujem riž iz merkatorja - zlato polje. To pa je bil nek riž iz Kitajske - mogoče se ta riž iz kitajske drugače kuha kot iz merkatorja ?? Ali ta riž potrebuje manj vode ali pa nismo bili navajeni takšnega okusa.

Vprašal bi ali je že kdo kuhal s tem Kitajskim rižem ali pa res ne znam kuhat riža
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kuhanje riža
9.2.2012 8:54:28   
mini86
hm....za ta kitajski riž res ne vem..pomoje bi mogu mal navodila prebrat, zihr kej piše..

drugače pa js zmeri kupujem proboild riž in se nikoli ne razkuha in je dober..vsako zrno posebi, razn za rižev narastek če se le da mam unga ta pocastga..


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu jernejp)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kuhanje riža
9.2.2012 14:21:37   
.sara.
Jaz riž vedno pripravljam v pečici. Torej, vklopim jo na 200 stopinj da se ogreje. Medtem na štedilnik pripravim posodo z malo olja, prepražim malo čebule in zelenjave, dodam riž, posolim, povegetam, malo premešam, nato pa zalijem z vodo. Dam eno posodico riža in dve posodici vode, dobro premešam in počakam da zavre. Pokrijem s pokrovko in da m v ogreto pečico za dobrih 20minut. 

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kuhanje riža
9.2.2012 18:47:06   
jernejp
Se pravi ni nihče slišal še za ta kitajski riž, verjetno so res bila tudi navodila pa jih nisem prebral... Proboid oz. parboiled riž je riž, ki se nikoli ne skuha sedaj bom kuhal vedno s tem rižem - prebral na internetu da je dober ta riž. Hvala Mini za nasvet :)

Sara! Ti si res odlična kuharica - še prepražiš s čebulo pa zelenjavo... to mora bit okusno pa še kakšna pečenka zraven - njami

Uglavnem ne kuham več s kitajskim rižem!

(odgovor članu .sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kuhanje riža
9.2.2012 20:41:41   
mini86
Proboid oz. parboiled riž


user posted image user posted image


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včerajuser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu jernejp)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kuhanje riža
11.2.2012 17:41:18   
bohinjski_slavček
včasih zna bit tud problem v tem, da mešaš z isto kuhalnico različne stvari:) sploh pri tem kitajskem rižu morš imet samo eno kuhalnico.. pa še ta je najboljša če je iz hrastovga lesa:)

šalo na stran.. ravno na to temo sva nekaj dni nazaj govorila z mami.. je sicer kuharica v restavraciji. rekla mi pa je, da je tud zelo odvisno koliko se riž namaka med rastjo. da je to zelo pomembna stvar pri pridelovanju riža.. jst se sicer nism ravno strinju z njo, ampak mi je potem podrobno razložila.. tko da čist možno da so kitajčki mal preveč zalil riž,, in je biu posledično voden..

drugač pa jernej, ne obupaj, glavo pokonci, pa zagotovo so to bili prijatelji hvaležni..

ps. katere oddaje pa gledaš?? tud sam sem navdušen nad njimi

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kuhanje riža
13.2.2012 16:25:36   
jernejp
IZVIRNO SPOROČILO: bohinjski_slavček



drugač pa jernej, ne obupaj, glavo pokonci, pa zagotovo so to bili prijatelji hvaležni..

ps. katere oddaje pa gledaš?? tud sam sem navdušen nad njimi





upam da so mi bili hvaležni..


Ja najbolj všeč mi je Marjan - še posebej z njegovimi svinjskimi specialitetami, pa tudi rubrika kuhanja v jutranji oddaji Dobro jutro.

< Sporočilo je popravil jernejp -- 13.2.2012 16:36:53 >

(odgovor članu bohinjski_slavček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kuhanje riža
13.2.2012 16:40:26   
jernejp


user posted image user posted image


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včerajuser posted image

[/quote]

O mini  :) Če je še kaj rižote ostalo se toplo priporočam. Če ne pa kdaj drugič user posted image



(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kuhanje riža
13.2.2012 16:42:54   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: jernejp



user posted image user posted image


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včerajuser posted image



O mini  :) Če je še kaj rižote ostalo se toplo priporočam. Če ne pa kdaj drugič user posted image





user posted image user posted image
višek je v skrinji za mojga za malico..mal si prepoznuser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu jernejp)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kuhanje riža
13.2.2012 17:10:36   
jernejp
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

IZVIRNO SPOROČILO: jernejp



user posted image user posted image


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včerajuser posted image



O mini  :) Če je še kaj rižote ostalo se toplo priporočam. Če ne pa kdaj drugič user posted image





user posted image user posted image
višek je v skrinji za mojga za malico..mal si prepoznuser posted image



Škoda pa kdaj drugič user posted image




(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kuhanje riža
21.2.2012 12:37:50   
Poka
Jasminov riž bi se naj skuhal en dan prej, da postane bolj lepljiv... Ali ap da nekaj časa stoji, je tudi OK. To pomaga pri meni - ko mi tudi riž ni nikakor uspel, zdaj je pa ok.

(odgovor članu jernejp)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?