kuhanje riža (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


jernejp -> kuhanje riža (8.2.2012 20:11:49)

Pozdravljeni!

Sem fant star 20 let in zelo rad kuham. >Redno gledam kuharske oddaje o kuhanju in se ob njih tudi veliko naučim. Lahko bi se pohvalil s kar nekaj specialitetami, ki sem se jih že lotil.
No, imam pa en problem in sicer; letos pred novim letom sem hotel svoje prijatelje razveseliti z enim odlično pripravljenim kosilom. Vse sem odlično pripravil le pri RIŽ - u pa se mi je nekaj zalomilo. Riž nevem zakaj je bil preveč voden - se pravi preveč mehak ter kot bi bil voden. Že neštetokrat se doma skuhal odličen riž. Doma vedno kupujem riž iz merkatorja - zlato polje. To pa je bil nek riž iz Kitajske - mogoče se ta riž iz kitajske drugače kuha kot iz merkatorja ?? Ali ta riž potrebuje manj vode ali pa nismo bili navajeni takšnega okusa.

Vprašal bi ali je že kdo kuhal s tem Kitajskim rižem ali pa res ne znam kuhat riža
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.




mini86 -> RE: kuhanje riža (9.2.2012 8:54:28)

hm....za ta kitajski riž res ne vem..pomoje bi mogu mal navodila prebrat, zihr kej piše..

drugače pa js zmeri kupujem proboild riž in se nikoli ne razkuha in je dober..vsako zrno posebi, razn za rižev narastek če se le da mam unga ta pocastga..




.sara. -> RE: kuhanje riža (9.2.2012 14:21:37)

Jaz riž vedno pripravljam v pečici. Torej, vklopim jo na 200 stopinj da se ogreje. Medtem na štedilnik pripravim posodo z malo olja, prepražim malo čebule in zelenjave, dodam riž, posolim, povegetam, malo premešam, nato pa zalijem z vodo. Dam eno posodico riža in dve posodici vode, dobro premešam in počakam da zavre. Pokrijem s pokrovko in da m v ogreto pečico za dobrih 20minut. 




jernejp -> RE: kuhanje riža (9.2.2012 18:47:06)

Se pravi ni nihče slišal še za ta kitajski riž, verjetno so res bila tudi navodila pa jih nisem prebral... Proboid oz. parboiled riž je riž, ki se nikoli ne skuha sedaj bom kuhal vedno s tem rižem - prebral na internetu da je dober ta riž. Hvala Mini za nasvet :)

Sara! Ti si res odlična kuharica - še prepražiš s čebulo pa zelenjavo... to mora bit okusno pa še kakšna pečenka zraven - njami

Uglavnem ne kuham več s kitajskim rižem!




mini86 -> RE: kuhanje riža (9.2.2012 20:41:41)

Proboid oz. parboiled riž


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včeraj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bohinjski_slavček -> RE: kuhanje riža (11.2.2012 17:41:18)

včasih zna bit tud problem v tem, da mešaš z isto kuhalnico različne stvari:) sploh pri tem kitajskem rižu morš imet samo eno kuhalnico.. pa še ta je najboljša če je iz hrastovga lesa:)

šalo na stran.. ravno na to temo sva nekaj dni nazaj govorila z mami.. je sicer kuharica v restavraciji. rekla mi pa je, da je tud zelo odvisno koliko se riž namaka med rastjo. da je to zelo pomembna stvar pri pridelovanju riža.. jst se sicer nism ravno strinju z njo, ampak mi je potem podrobno razložila.. tko da čist možno da so kitajčki mal preveč zalil riž,, in je biu posledično voden..

drugač pa jernej, ne obupaj, glavo pokonci, pa zagotovo so to bili prijatelji hvaležni..

ps. katere oddaje pa gledaš?? tud sam sem navdušen nad njimi




jernejp -> RE: kuhanje riža (13.2.2012 16:25:36)

IZVIRNO SPOROČILO: bohinjski_slavček



drugač pa jernej, ne obupaj, glavo pokonci, pa zagotovo so to bili prijatelji hvaležni..

ps. katere oddaje pa gledaš?? tud sam sem navdušen nad njimi





upam da so mi bili hvaležni..


Ja najbolj všeč mi je Marjan - še posebej z njegovimi svinjskimi specialitetami, pa tudi rubrika kuhanja v jutranji oddaji Dobro jutro.




jernejp -> RE: kuhanje riža (13.2.2012 16:40:26)



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včeraj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

[/quote]

O mini  :) Če je še kaj rižote ostalo se toplo priporočam. Če ne pa kdaj drugič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]






mini86 -> RE: kuhanje riža (13.2.2012 16:42:54)

IZVIRNO SPOROČILO: jernejp



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včeraj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



O mini  :) Če je še kaj rižote ostalo se toplo priporočam. Če ne pa kdaj drugič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]





[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
višek je v skrinji za mojga za malico..mal si prepozn[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jernejp -> RE: kuhanje riža (13.2.2012 17:10:36)

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

IZVIRNO SPOROČILO: jernejp



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včeraj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



O mini  :) Če je še kaj rižote ostalo se toplo priporočam. Če ne pa kdaj drugič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]





[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
višek je v skrinji za mojga za malico..mal si prepozn[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Škoda pa kdaj drugič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]







Poka -> RE: kuhanje riža (21.2.2012 12:37:50)

Jasminov riž bi se naj skuhal en dan prej, da postane bolj lepljiv... Ali ap da nekaj časa stoji, je tudi OK. To pomaga pri meni - ko mi tudi riž ni nikakor uspel, zdaj je pa ok.




Stran: [1]