Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Kako naj ga spečem iz te moke (kupila sem jo v DM-ju od Alnature, pa ni gor recepta)? Predvsem me zanima, koliko moke potrebujem in če jo je treba kaj zmešat z belo moko, pa druge sestavine. Recept bi pa rabila za avtomat za kruh. Če se da, kak recept brez mleka, ker imamo alergika.
RE: kruh iz polnozrnate ržene moke 19.3.2008 13:17:08
urška
takle je recept za moj kruhomat (imam unega z eno metlico - torej lahko spčem največ 900 g kruha)
310 ml vode 3 čajne žlice limoninega soka 425 g polnozrnate moke 75 g bele moke 1,5 čajne žličke soli 2 čajni žlički sladkorja 25 g masla 1,5 žličke suhega kvasa
potem daš sestavine v pekač tko kot maš v navodilih. v moje m receptu je zraven še mleko v prahu, ki pa ti ga ni treba dat (oz. ga ne smeš dat). pečem pa na programu 6 - velik polnozrnat kruh. izpustiš lahko seveda tudi belo moko, vendar moraš dat potem malo več kvasa, ker je polnozranta moka 'težja' in kruh ne vzhaja tako fejst. no v mojih navodilih piše še tole: če želite lahko kruh 55 min pred koncem pečenja po vrhu amažete z vodo, posujete z malo polnozrante moke in raznimi semeni ali kosmiči.
RE: kruh iz polnozrnate ržene moke 19.3.2008 14:53:17
urskas
mleko lahko enostavno nadomestiš z vodo. Obvezno moraš dodati vsaj 1/3 bele moke, ker ržena ne vsebuje glutena in zato kruh samo iz ržene moke ne vzhaha čisto nič, in ni dober.