|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koruzni kruh iz aparata
9.4.2006 10:13:02   
chebelca
Živio!
Prosim vas vse za pomoč pri peki koruznega kruha iz avtomata. Doma imamo Kenwood BM258 mašino in nam v glavnem ratuje pri peki iz drugih sestavin. Koruzni kruh pride pa kr pocast na sredini in na vrhu kot kakšna polenta. Dam 400g bele pa 200 koruzne moke še prej pa 400ml tekočine. Ali ima kakšna dober recept, da mi ne bo treba metati kruha stran, kar me spravlja v slabo voljo.
Pa vprašala bi za navaden sveži kvas, koliko in kako ga dodate. Se ga prej raztopi v vodi ali se razdrobi po moki? Sedaj uporabljamo kvas v prahu dr.Oetker 7 gramskega.
Hvala in lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koruzni kruh iz aparata
9.4.2006 10:17:55   
Pupica
pomoje daš preveč koruzne moke. program pa uporabi polnozrnat ali jogurtni kruh.ta dva sta namreč za težke teste.
Sicer jaz uporabljam le suhi kvas, tako glede tega bi ti rekla ne uporabljaj svežega(jaz sem ene 3 x poizkusila, pa ni bilo isto kot suhi kvas)

(odgovor članu chebelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koruzni kruh iz aparata
9.4.2006 14:30:41   
borci
mogoče je boljše če daš največ 15 dag koruzne moke ostalo navadno. jaz dam 340 ml vode, malenkost olja (dve žlici), včasih malo mleka , žlico cukra, približno 2/3 kocke svežega kvasa), potem moko in v moko še sol. program pa dam basis. imam pa aparat od Severina . če je preveč koruzne moke, se kruh ponavadi razpada. tako al tako pa nikoli ne vstane tolko kot samo bel. za 60 dag moke rabiš približno 350 ml tekočine.svež kvas daš nadrobljen v toplo vodo in potem vse drugo, samo moraš pazit, da kvas ne pride v stik s soljo. jaz sem ga ravno včeraj zvečer dala peč za danes zjutraj in je prav lep prišu. samo res ne pričakuj, da ti bo vstal tako kot bel, ker je težji. srečno

(odgovor članu chebelca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koruzni kruh iz aparata
9.4.2006 16:51:53   
kuky
Pozdravljene,
zadnjič sem koruzni kruh pekla z moko za krofe (450g), ki mi je ostala še od pusta in koruzno moko (200g), ter 3 dcl jogurta in 1 dcl vode, kvas iz vrečke in košček masla, ter sol in sladkor. Kruh je izpadel fenomenalno. Rahel in dober.
LP, Kuky

(odgovor članu borci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koruzni kruh iz aparata
10.4.2006 8:25:05   
kalbo
Sam sicer ne pečem z avtomatom, ampak na roke, pa je pomoje podobno. Koruzne moke daš lahko tretjino, pa jo moraš prej obvezno poparit. Pa malo več vode daš.

(odgovor članu kuky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koruzni kruh iz aparata
10.4.2006 23:58:15   
klepetka
kalbo,sam da ti napišem,da sem včeraj delala kruh po tvojem receptu in ostala sem -tako kot vsi drugi-popolnoma brez besed vendar s polnimi ustiuser posted image user posted image user posted image .Ne ,resno,kruh je bil tak,da bi ga še angelčki jedli.Vidim,da ti gre kuha in peka res dobro od rok.Priznam pa,čeprav ne vem zakaj,da predno sem začela delati ta kruh,sem malo dvomila ,če je recept pravi.user posted image user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koruzni kruh iz aparata
11.4.2006 9:01:36   
kalbo
No, me veseli, da ti je ratalo. user posted image

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?