koruzni kruh iz aparata (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


chebelca -> koruzni kruh iz aparata (9.4.2006 10:13:02)

Živio!
Prosim vas vse za pomoč pri peki koruznega kruha iz avtomata. Doma imamo Kenwood BM258 mašino in nam v glavnem ratuje pri peki iz drugih sestavin. Koruzni kruh pride pa kr pocast na sredini in na vrhu kot kakšna polenta. Dam 400g bele pa 200 koruzne moke še prej pa 400ml tekočine. Ali ima kakšna dober recept, da mi ne bo treba metati kruha stran, kar me spravlja v slabo voljo.
Pa vprašala bi za navaden sveži kvas, koliko in kako ga dodate. Se ga prej raztopi v vodi ali se razdrobi po moki? Sedaj uporabljamo kvas v prahu dr.Oetker 7 gramskega.
Hvala in lep pozdrav.




Pupica -> RE: koruzni kruh iz aparata (9.4.2006 10:17:55)

pomoje daš preveč koruzne moke. program pa uporabi polnozrnat ali jogurtni kruh.ta dva sta namreč za težke teste.
Sicer jaz uporabljam le suhi kvas, tako glede tega bi ti rekla ne uporabljaj svežega(jaz sem ene 3 x poizkusila, pa ni bilo isto kot suhi kvas)




borci -> RE: koruzni kruh iz aparata (9.4.2006 14:30:41)

mogoče je boljše če daš največ 15 dag koruzne moke ostalo navadno. jaz dam 340 ml vode, malenkost olja (dve žlici), včasih malo mleka , žlico cukra, približno 2/3 kocke svežega kvasa), potem moko in v moko še sol. program pa dam basis. imam pa aparat od Severina . če je preveč koruzne moke, se kruh ponavadi razpada. tako al tako pa nikoli ne vstane tolko kot samo bel. za 60 dag moke rabiš približno 350 ml tekočine.svež kvas daš nadrobljen v toplo vodo in potem vse drugo, samo moraš pazit, da kvas ne pride v stik s soljo. jaz sem ga ravno včeraj zvečer dala peč za danes zjutraj in je prav lep prišu. samo res ne pričakuj, da ti bo vstal tako kot bel, ker je težji. srečno




kuky -> RE: koruzni kruh iz aparata (9.4.2006 16:51:53)

Pozdravljene,
zadnjič sem koruzni kruh pekla z moko za krofe (450g), ki mi je ostala še od pusta in koruzno moko (200g), ter 3 dcl jogurta in 1 dcl vode, kvas iz vrečke in košček masla, ter sol in sladkor. Kruh je izpadel fenomenalno. Rahel in dober.
LP, Kuky




kalbo -> RE: koruzni kruh iz aparata (10.4.2006 8:25:05)

Sam sicer ne pečem z avtomatom, ampak na roke, pa je pomoje podobno. Koruzne moke daš lahko tretjino, pa jo moraš prej obvezno poparit. Pa malo več vode daš.




klepetka -> RE: koruzni kruh iz aparata (10.4.2006 23:58:15)

kalbo,sam da ti napišem,da sem včeraj delala kruh po tvojem receptu in ostala sem -tako kot vsi drugi-popolnoma brez besed vendar s polnimi usti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Ne ,resno,kruh je bil tak,da bi ga še angelčki jedli.Vidim,da ti gre kuha in peka res dobro od rok.Priznam pa,čeprav ne vem zakaj,da predno sem začela delati ta kruh,sem malo dvomila ,če je recept pravi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




kalbo -> RE: koruzni kruh iz aparata (11.4.2006 9:01:36)

No, me veseli, da ti je ratalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]