Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 18.4.2010 11:41:04
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kokusove kroglice iz al. piškotov 18.4.2010 11:42:08
|
|
|
|
Jessy
|
Jaz take kroglice delam od oka in čisto po svojem okusu. Z mikserjem zmelješ piškote, če ga nimaš, pa zdrobiš z valjarjem v eni krpi. Streseš v skledo, dodaš kokosovo moko (fajn je, da je kokosa vpribližno toliko kot piškotov). Dodaš nekaj sladkorja, ene 2 vanilijeva sladkorja, nekaj ruma, grenkega kakava za barvo. V kozici segreješ nekaj mleka skoraj do vretja, vanj daš še nekaj koščkov masla, da se stopi. Nato pa priliješ toliko mleka, da dobiš ustrezno gosto zmes. Dolivaš po malem in sproti mešaš. Če se ti ponesereči, da si dodala preveč tekočine, dodaš še kokosovo moko ali piškote. Nato oblikuješ kroglice, ki jih povaljaš še v kokosovi moki. Jaz pri maslu in rumu ne šparam. Raje dam obojega več. Masla zato, da so kroglice potem bolj kompaktne, ko se ohladijo, ruma pa zaradi okusa samega.
|
|
RE: kokusove kroglice iz al. piškotov 18.4.2010 11:44:36
|
|
|
|
Jessy
|
Seveda, če daš notri še kakšne mlete oreščke (mandeljni, orehi, lešniki...), so potem še boljše. Pri kroglicah res lahko praktično vse daš notri, kar ti srce poželi. Enkrat sem naredila kroglice iz torte. Sem morala izrezati določeno obliko in so mi potem ostali koščki torte, vključno s kremo, ki je bila čokoladna. Sem vse skupaj zmešala v zmes, dodala še par stvari, da je bila masa bolj gosta. Ti povem, da tako dobrih kroglic še nikoli nisem jedla.
|
|
RE: kokusove kroglice iz al. piškotov 18.4.2010 12:24:12
|
|
|
|
ZARA
|
Jessy s kakšnim mikserjem? A to uporabiš multipraktik al navadni mikser za stepanje smetane recimo? Pa hvala za super enostaven recept.
|
|
[Brisano sporočilo] 18.4.2010 12:36:00
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kokusove kroglice iz al. piškotov 18.4.2010 14:34:37
|
|
|
|
Tanja55
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady ZARA, jaz dam piškote v vrečko za zamrzovanje in jih z valjarjem povaljam, da se zdrobijo. Najbolj enostavno. Tko delam tud jaz. Recept pa uporabim tale, super easy in vedno uspejo. 20 dag albert keksov 10 dag sladkorja v prahu 10 dag kokosove moke 10 dag čokolade v prahu 25 dag margarine 4 žlice ruma (če je za otroke, stisnem sok polovice pomaranče) Lahko dodas se zlico nutelle, pride bolj rahla masa in se boljsi okus.
|
|
|
|
RE: kokusove kroglice iz al. piškotov 18.4.2010 16:51:02
|
|
|
|
ZARA
|
Hvala obema!!
|
|
RE: kokusove kroglice iz al. piškotov 19.4.2010 12:38:07
|
|
|
|
Jessy
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Jessy s kakšnim mikserjem? A to uporabiš multipraktik al navadni mikser za stepanje smetane recimo? Pa hvala za super enostaven recept. Multipraktik varianta. Lahko tudi tisto posodico uporabiš, ki pride zraven paličnega mešalnika, v kateri je rezilo. Z metlicami ne bi šlo. Varianta je tudi vrečka in valjar, kot ti je Kind lady predlagala.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Priredite otroško koktejl zabavoBrezalkoholna koktejl zabava bo najbolj navdušila starejše otroke in najstnike, pa tudi najmlajši se bodo razveselili sr...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?