Jessy
|
Jaz pa kupim Sladko kislo omako od Uncle Bens-a. Uporabim piščančji file, ki ga narežem na tanjše rezine, povaljam v moki in na hitro ocvrem v večji količini olja. Ocvrte poberem iz olja in jih položim na papirnate brisačke, da se olje čimbolj odcedi. Medtem segrejem omako in skuham riž. Meso za 3 minute vrnem v omako, da se okusi malce prepojijo, nato pa postrežem z rižem. Druga varianta je od Maggi-ja mešanica za omako, ki se jo skuha po navodilih na vrečki. Meso pripravim na isti način, kot sem omenila zgoraj. Tretji način je, da najprej narežem čebulo (po možnosti ta belo, mlado), svetli del pora, tudi malo temnega dela, pol zelene paprike in četrt rdeče, strok česna. Če želiš lahko naribaš tudi malo korenja (jaz ga običajno izpustim). V zelo razgret vok vlijem malo olja, nato pa dodam čebulo in jo mešam nekaj sekund, da postekleni, nato dodam narezan česen, por in papriko ter posolim in popopram in dodam mičkeno ingverja v prahu. To mešam kaki 2 minuti (toliko, da paprika začne spreminjat svoj izgled), nato pa prilijem še malo sojine omake. V tako pripravljeno zelenjavo vmešam koščke puranjega ali piščančjega mesa, ki sem ga že prej na hitro popekla v voku na olju. Drugega pa jaz ne pripravljam, ker nimam takih sestavin, zato gremo na druge jedi raje v restavracijo.
|