kitajska hrana (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


srecna mati -> kitajska hrana (25.8.2006 13:49:36)

Sem cist nora na kitajsko hrano in me zanima ce ima katera kaksen recept. Ali mogoce kaksen naslov, kje to dobiti.




lilka -> RE: kitajska hrana (25.8.2006 13:56:21)

No bom pa kar jaz "nova" odgovorila, ker mam tudi jaz rada Kitajsko hrano,..... jaz sem si v knjižnici spododila knjigo KITAJSKA KUHINJA Kuo Hou Jen in sem tri stvari poskusila naredit pa mi je kar uspelo.




Anonimen -> RE: kitajska hrana (25.8.2006 14:00:58)

tule je nekaj uporabnih stvari

www.enaplus.com

drugače pa jaz kar kupim kitajsko omako-sečuansko v kozarcu ali pa v vrečki in jo potem naredim.. kitajska zelenjava se pa tud kupi zamrznjena..




soncece24 -> RE: kitajska hrana (25.8.2006 14:13:02)

Jaz se vsedem v avto in grem v kitajsko restavracijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] druga varianta pa je magi fix za kitajsko + riž+puranje meso+zmrznjena kitajska zalenjava.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.8.2006 14:15:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: kitajska hrana (25.8.2006 16:04:43)

tudi jst kupim sečuansko omakco "uncle bens"
prepražim piščančje meso narezano na trake in dodam omakco, skuham riž, ponavadi rjavega, in mam kitajsko hrano! super je!




Jessy -> RE: kitajska hrana (25.8.2006 21:46:47)

Jaz pa kupim Sladko kislo omako od Uncle Bens-a. Uporabim piščančji file, ki ga narežem na tanjše rezine, povaljam v moki in na hitro ocvrem v večji količini olja. Ocvrte poberem iz olja in jih položim na papirnate brisačke, da se olje čimbolj odcedi. Medtem segrejem omako in skuham riž. Meso za 3 minute vrnem v omako, da se okusi malce prepojijo, nato pa postrežem z rižem.

Druga varianta je od Maggi-ja mešanica za omako, ki se jo skuha po navodilih na vrečki. Meso pripravim na isti način, kot sem omenila zgoraj.

Tretji način je, da najprej narežem čebulo (po možnosti ta belo, mlado), svetli del pora, tudi malo temnega dela, pol zelene paprike in četrt rdeče, strok česna. Če želiš lahko naribaš tudi malo korenja (jaz ga običajno izpustim).
V zelo razgret vok vlijem malo olja, nato pa dodam čebulo in jo mešam nekaj sekund, da postekleni, nato dodam narezan česen, por in papriko ter posolim in popopram in dodam mičkeno ingverja v prahu. To mešam kaki 2 minuti (toliko, da paprika začne spreminjat svoj izgled), nato pa prilijem še malo sojine omake. V tako pripravljeno zelenjavo vmešam koščke puranjega ali piščančjega mesa, ki sem ga že prej na hitro popekla v voku na olju.

Drugega pa jaz ne pripravljam, ker nimam takih sestavin, zato gremo na druge jedi raje v restavracijo.




Janeja -> RE: kitajska hrana (25.8.2006 22:01:06)

Meni je od vse kitajske hrane še najbolj všeč sladko kisla omaka s puranom ali rakci.

Sama doma kosilo naredim kar z Uncle bens sladko kislo omako in pečen riž z jajci.
Puranji file narežem na manjše trakce (začinim ga s soljo, rdečo papriko, česnom, ingverjem) in ga popečem na olju - potem ga dam direkt v omako. V isti ponvi kjer se je peklo meso potem spečem jajca, ki jih zmešam in pretlačim z vilico, da so potem taki mali koščki. Posebej že prej skuham riž, ki ga stresem v ponev k pečenim jajcem in vse skupaj še popečem. Že sam tak pečen riž je njami, s saldko kislo omako pa itak. Mi kar sline tečejo.
Hvala za idejo za jutrišnje kosilo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]