|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kislo zelje
6.2.2012 11:34:39   
Matejusska
Kako ga naredite? Jaz sicer nisem ljubiteljica kislega zelja ampak ga občasno naredim zaradi moža in hčerke ampak nekako ne rata. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kislo zelje
6.2.2012 16:45:19   
Tutan
Jaz zelje precedim, poplaknem z dosti hladne vode, potem ga skuham, za pol kg zelja dam zraven še cca pol zelenjavne kocke. Potem spet precedim in zabelim (mi taščica vsake toliko časa prinese domače grumpke in takrat je obvezno kislo zeljeuser posted image ), pa res še nekaj časa pustim, da se počasi prepraži. Posolim in poporam po okusu (lahko dodaš še malo vegete, če vam je okus vegete OK).
Mmmm kislo zelje, mislim, da bo jutri na jedilniku

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.2.2012 17:18:16   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Jaz zelje precedim, poplaknem z dosti hladne vode, potem ga skuham, za pol kg zelja dam zraven še cca pol zelenjavne kocke. Potem spet precedim in zabelim (mi taščica vsake toliko časa prinese domače grumpke in takrat je obvezno kislo zeljeuser posted image ), pa res še nekaj časa pustim, da se počasi prepraži. Posolim in poporam po okusu (lahko dodaš še malo vegete, če vam je okus vegete OK).
Mmmm kislo zelje, mislim, da bo jutri na jedilniku

Uh, a to sploh še kej 'kislega' ostane od kislega zelja? jest ga niti oplaknem ne - stresem v pisker, dolijem vodo, dodam par celih poprovih zrn in lovorjev list ali dva (odvisno od količine) in kuham tolko, da vre ene 20 min do pol ure. potem pa še mal zabele čez pa je. takega jem zraven žgancev (ali matevža), drugač mam pa itak najraje surovega z bučnim oljem user posted image

Matejusska, kaj pa če bi poskusila s kako jedjo iz kislega zelja (pač ne da samega jeste)? npr jota al pa kašnato zelje?

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2012 19:26:14   
Katy78
Jaz ga tudi dam v posodo, prilijem nekoliko vode, niti ni v celoti pokrit, dodam lovorjev list, solim, kakšne pol zel. kocke (včasih tudi celo, če je zelja več kot pol kile.) Ko voda povre, je to to. Je pa velika razlika med zeljem, ki je kupljeno v trgovini ali pa na tržnici oz. domačim kisanim zeljem. Mi ga imamo zelo radi, čez vikend smo ga sami trije pojedli 1 kg, 3/4 narejeno kot je opisano zgoraj, ostalo 1/4 sva ga pa z malim kar surovega pojedla. user posted image

Felicita in Tutan, s čim ga pa zabelita? Jaz ga z ničemer, sem se pa zdaj spomnila, da mami ga včasih je, če se ne motim z ocvirki?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2012 19:26:40   
Katy78
Felicita - poveš prosim recept za kašnato zelje?

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2012 19:31:10   
blaža
Jaz ga pa nikoli v vodi ne kuham.. Jaz ga na olivnem olju, ki mu dodam stisnjena dva stroka česna, malo pancete na koščke, al kaj podobnega, dušim. Pol vsake tolko dodam malo vode, ampak zeloo počasi, lih tolko, da se lepo duši in, da se mi ne prime za dno posode. dodam mu še malo soli, pa lovorov list.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2012 20:11:16   
pelin

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Jaz ga pa nikoli v vodi ne kuham.. Jaz ga na olivnem olju, ki mu dodam stisnjena dva stroka česna, malo pancete na koščke, al kaj podobnega, dušim. Pol vsake tolko dodam malo vode, ampak zeloo počasi, lih tolko, da se lepo duši in, da se mi ne prime za dno posode. dodam mu še malo soli, pa lovorov list.

Tudi jaz ga najraje pripravljam tako...Drugače imamo pa pri nas zelo  radi tudi krompirjevo solato s kislim zeljem, ki gre super zraven kakšnega prekajenega  ali drugega mesa...zadnjih nekaj let pa pripravljamo neko zadevo, ki ji naša mama pravi "Sekali" in je trenutno  poleg sarme hit pri nas. Za Sekali se prepraži čebula, nanjo se strese kislo zelje, nanj stisne česen, ter se nekaj časa duši...potem se med zelje doda prekajena rebra ali kakšno drugo prekajeno meso, se vse skupaj zmeša in čez prelije s sladko smetano...Za kratek čas se da v pečico in ...voilauser posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2012 12:06:41   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Felicita - poveš prosim recept za kašnato zelje?

uh, ko pa ne vem točnih količin user posted image sklepam da vzameš ene tok prosene kaše kot maš zelja, skuhaš vsako zadevo posebi, potem pa v glinen/steklen pekač nadevaš zelje-kašo-zelje-kašo, po želji daš na zelje kako meso (npr popraženo hamburško slanino, klobase, prekajeno meso) zaliješ z vodo v kateri se je kuhalo zelje (ni treba zdej da čist plava, nekateri to sploh spustijo) in daš v pečico za dobre pol ure... na koncu zabeliš po želji z ocvirki, meni sicer niso všeč, ampak okus ni taprav brez.

vem pa tut preprostejši recept (ki meni ni tok dobr) - in sicer da daš kašo, zelje in meso v ekonom lonec, zaliješ z vodo, zapreš in kuhaš ene 15 min...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2012 13:45:59   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Enako. Na olju prepražim čebulo, mal česna in panceto, dodam malo mlete rdeče paprike (nam je všeč pol taka rjavkasta barva), dam zelje (ga tudi ne splakujem), lovor in malo po malo zalivam in dušim, včasih še par kapljic belega vina not pade.
Tole potem imamo kot prilogo k kakemu svonjskemu mesu, krvavicam, pečenicam.
Ali pa dam v pekač, not napikam mesne kroglice (prej jih mal na olju zapečem, da dobijo lepo barvo) in še v pečico ruknem za par minut da se spečejo kreglice

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.2.2012 13:49:41 >

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?