Hope2 -> RE: kislo zelje (9.2.2012 13:45:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Jaz ga pa nikoli v vodi ne kuham.. Jaz ga na olivnem olju, ki mu dodam stisnjena dva stroka česna, malo pancete na koščke, al kaj podobnega, dušim. Pol vsake tolko dodam malo vode, ampak zeloo počasi, lih tolko, da se lepo duši in, da se mi ne prime za dno posode. dodam mu še malo soli, pa lovorov list. Enako. Na olju prepražim čebulo, mal česna in panceto, dodam malo mlete rdeče paprike (nam je všeč pol taka rjavkasta barva), dam zelje (ga tudi ne splakujem), lovor in malo po malo zalivam in dušim, včasih še par kapljic belega vina not pade. Tole potem imamo kot prilogo k kakemu svonjskemu mesu, krvavicam, pečenicam. Ali pa dam v pekač, not napikam mesne kroglice (prej jih mal na olju zapečem, da dobijo lepo barvo) in še v pečico ruknem za par minut da se spečejo kreglice
|
|
|
|