|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kilogrami
10.4.2008 12:52:22   
wonderland
Prejsnji teden sem bila pri svojem G in mi je rekel, da sem se prevec zredila. 8 kd do 17 tedna...S tem, da sem ze pred nosecnostjo bila cca. 10 kg cez idealno tezo. Malo me je postalo strah, kako bo to slo naprej in kaj naj v bistvu jem in kako naj jem, da ne bo slo to v nedogled gor. Koliko ste se ve zredile do tega oziroma do dolocenega tedna? Sem kar slabe volje in zaskrbljena.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kilogrami
10.4.2008 13:15:19   
*zoe*
Jah, jaz sem se za 5-6 kg do 17 t. S tem, da sem bila prej kao premalo težka če gledaš indeks telesne teže. Sem pač že celo življenje suhica, kot otrok so pa itak skoz vpili, kako sem suha, da je groza.

Ti se nič ne sekiraj, ker ima vsaka drugačno sestavo in gene, tako da kakšen si pa si. Brez veze se obremenjevat, uživaj v nosečnosti.

Lahko se pa malo pomerkaš kaj ješ, tako da bo čim bolj zdravo - sadje zelenjava, pa manj sladkarij in snackov ter nič mehurčkastih pijač.

(odgovor članu wonderland)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.4.2008 13:16:19   
*zoe*
Aja pa še to - pol si ti septemberka a ne? user posted image  Ker jaz sem sedaj v 18 t.

Pridi k nam na forum mal počvekat.user posted image

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.4.2008 13:29:59   
frutka_
Prvič sem se zredila 9kil v celi nosečnosti. Zdaj pa do 26.t 3kile. Jaz nisem ravno taprava da ti solim o pravi prehrani. user posted image
V vsakem primeru je dobro, da poješ veliko sadja in zelenjave (jaz vsaki dan pijem sveži pomarančni sok, hruške, jabolka...), za prilogo pri kosilu je vedno kakšna zelenjava+solata. Mlečno imam rada (recimo jogurte s kosmiči).
Najmanj od vsega pojem mesa, ker ga ne nimam rada preveč.Meso pripravljam na margarini ali na olju koruznih kalčkov, ker je bolj zdravo.
Jem po 5obrokov na dan, normalno.
Morda pazi pri slanih ali skadkih prigrizkih. Slanega nasplošno se izogibaj, ker ti zadržuje vodo v telesu.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 4
10.4.2008 14:22:48   
wonderland
Ojoj. Vidim da sem res sla prevec gor. Ocitno so mi skodile testenine, ki sem jih kar dostikrat jedla za kosilo in nekaj tednov sem imela tudi neustavljivo zeljo po vsem kar je bilo podobno kruhu. Drugace sem jedla veliko sadja, zelenjave, jogurtov, sirov in bom zdaj malo bolj pazila na to kdaj in kaj jem.  Upam, da bom uspela obdrzati pravo tezo, da bo dobro zame in za otrocicka in da ne bom sla gor v visave.

*zoe* hvala za povabilo in ze prihajam k vam v rubriko septemberke user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2008 15:23:13   
mojsoncek
Jaz sem se v celi nosecnosti 9 kil, pa sem veliko jedla.
Predlagam ti, da je veckrat po malo pa se to naj bo veliko zelenjave in sadja. Cim manj jej krompir, riz, kruh in testenine ... ce pa se jim ne mores upreti, pa naj bodo testenine in kruh polnozrnate, riz pa naj bo basmati ali rjavi. Pij pa samo vodo, no pa donat, ce/ko te bo zgaga matrala.
Pa seveda cim manj junk-a.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

Neposredna povezava do sporočila: 6
10.4.2008 16:03:56   
jakoLUlana
jaz sem se +5 do 18tedna, a sem imela šred nosecnostjo (po indeksu) 10 kg premalouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
10.4.2008 19:04:12   
catalina
Kilogrami ja, jaz sem se do 16 tedna zredila 5 kil pa mi je ginekolog rekel, da je ok,samo da naj ne jem sladkarij. Sladkarije in pšenična moka pač ne. Ti pa svetujem , da se ne obremenjuješ zaradi kilogramov, kajti več misliš več jih bo, meni pomaga hoja, doooooooooooolgi sprehodi...srečnouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
10.4.2008 20:46:09   
yaris
Jaz sem se v prvi  user posted image zredila 22 kg.Sedaj sem drugič  user posted image in sem v 35.tednu pa sem se zredila že 19 kg. Čisto po enakem sistemu se redim pa veliko manj jem kot sem v prvi nosečnosti. Ne sekiraj se zaradi kg. Važno da bo otroček ko se rodi zdrav.

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.4.2008 10:08:54   
ČebelicaMaja
jaz sem se prvič zredila celih 24 kg in na koncu tako pridelala visok pritisk, da sem morala biti 3 tedne v porodnišnici na oddelku... zdaj v drugo malo bolj pazim kaj jem (predvsem sem zmanjšala, odreči se itak ne morem, sladkarije in kruha sploh praktično ne jem), pa sem se do 21 tedna zredila 2,5kg in pristisk je krasen...
Ni nujno, da bo kaj narobe, pa vseeno previdnost ni odveč...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.4.2008 15:20:16   
Tejchy
Js sem v 19 tednu pa imam 6 kg +

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.4.2008 9:04:32   
mircek
jaz sem v 25.tednu pa sem se zredila za 15kg, pa mi je že na prejšnem pregledu rekla g da sem se preveč zredila. Me zanima kaj mi bo rekla jutri ko grem spet na pregled za merjenje sladkorja. user posted image

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.4.2008 14:32:22   
meeryana
Hej, jaz sem v 23. tednu, pa sem se zredila 9 kg. Res je veliko, ampak meni se ne zdi ne vem kako hudo, ker se dobro počutim. In se ne obremenjujem s tabelami, priporočeno težo, itd.  Priznam, da jem več kot prej in se pač mora nekje poznati. Se pa ne "nažiram".
Meni se zdi kar normalno vse skupaj no. Najbolj se mi pa pozna v riti in v nogah. Zgoraj niti ne toliko, le trebušček se je povečal. user posted image Potem pa bom pač hujšala user posted image in pazila na to kaj dam v usta, bila več lačna kot sita zaradi kil,...zdaj pa ni šans :). Vem, da če bi morala ful pazit na to in se odpovedovat, bi bila nervozna. Tako pač je pri meni....rada papam :).user posted image

(odgovor članu mircek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.4.2008 16:12:08   
Anonimen
Oj!
Jaz sem v 18 tednu pridelala skoraj 5 kg.Sedaj ko sem v 37 tednu jih imam kar 24 kg več od kar sem noseča s tem sem se dobila visok pritisk pa zatekam in to ni dobr.Je pa res da sem vse jedla normalno da o sladkarijah ne govorimo, ki so zame kot droga.No ampak od prejsnjega pregleda pa res ful pazim glede sladkarij in soli ker tud zatekam vrjetno zarad tega pa zelo veliko vode popijem in moram rečt da kar se tiče zatekanja se je izbolsal.Nič priporočam ti velik sadja pa zelenjave in vode,ker drugač bodo sli kg se hitreje gor sploh proti koncu in pol si nakopljes visok pritisk pa zatekanje.... tako da kr zdravo jej meni je kar mal zal da nisem bolj pazila.No upam da se bom teh kg hitro znebila.

Tebi pa še naprej lepouser posted image !

(odgovor članu meeryana)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
14.4.2008 16:38:16   
kristinaj
po tednih ne vem..... na koncu sem se zredila za 17, po porodu je teža kar padla, nisem imela apetita, ..... sedaj ko sem v drugo nosečka, po letu in pol sem imela začetno težo 3kg več kot v prvo.....

Neposredna povezava do sporočila: 15
14.4.2008 18:44:14   
Skye
Do sedaj (33 5/7) sem pridelala 18 kg, s tem da sem veliko večino dobila do 25 tedna...zdaj so se je stanje malo umirilo.

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.4.2008 23:29:55   
wonderland
Super ste! Res hvala za vasa dozivljanja s kilogrami. Tudi sama se nekak nisem prevec obremenjevala, ampak me je g. kar grdo pogledala in ni bilo vseeno. Zdaj pac malo bolj pazim v smislu, da kruha in testenin ne pojem vec toliko oziroma ze kar nekaj dni nisem, ostala sem pa na piscancu, govejem mesu, solatah, zelenjavi v solati, popeceni zelenjavi, jogurtih, polnozrnatem kruhu in tako naprej. Vidim, da je res od posameznega telesa odvisna kako reagira, ostalo pa dosti od hrane. V  bistvu imam nekako skozi v mislih, da pojem dovolj beljakovin, pa hidratov, pa sadja, pa jogurtov, pa....na dan zato da dobis to kar telo potrebuje, ampak sem se ocitno prevec ukvarjala s tem. No, zdaj se trudim malo bolj spontano jest in upam, da se uspejo kg ustavit, dojencek pa lepo raste in se razvija naprej.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.4.2008 10:46:04   
TinKiCa1
Po tednih sem se skor skoz nekak isto..iz pregleda na pregled nkje od 2kh- 3kg:) Uglavnm, na koncu sm mela 27kg+..pr teh cifrah me je skor kap, pa nism velik jedla! 5 dni po rojstvu tmale, pa sm mela že 12kg manj..pa sej gre počas dol! Važno je samo, da je otrok zdrav in je vse vredu! Mi bomo že hujšal pol :)) Nch se sekirat glede kg..moja g mi ni tud enkrat nch rekla zarad kg..sam sm bla pa tud vsa vodena :)

Ti sam pazi nase! Lpuser posted image

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

Neposredna povezava do sporočila: 18
15.4.2008 11:05:31   
rozica984
Jaz sem zdaj v 32-em tednu, in sem pridelala, dobrih 7 kg. Res pa je, da imam že od prej nekaj kg preveč. Tko da upam, da mi v teh dveh mesecih uspe pridelati čim manj! Pojem pa kar veliko sadja, posebej jabolka mi pašejo.

Neposredna povezava do sporočila: 19
15.4.2008 11:39:04   
lara larissa
Jaz sem v 37-em tednu pa sem pridobila 12 kg. Niso pa mi nikoli nič težili ali pa kaj ne ginekolog ne sestre ko so me tehtale.

(odgovor članu rozica984)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.4.2008 11:56:48   
bastian111
Sama sem v 27 t in sem se do zdaj zredila 8.5 kg+. Tudi meni G. teži da se hitro redim.

(odgovor članu lara larissa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.4.2008 13:43:19   
AnciM
Jaz sem se do sedaj zredila 5,5 kg. Pravijo, da g ne tezi, če se na mesec (med dvema pregledoma) zrediš do 2 kg. Kar je pa več, jim pa ni najbolj všeč.

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.4.2008 17:13:23   
NancyF
Jaz sem v 30. tednu in sem se do sedaj zredila dobrih 6 kg.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
15.4.2008 19:57:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 24
16.4.2008 8:16:22   
ursalara
jaz sem se v celi nosecnosti zredila za 15 kg res da sem bolj suha ampak G me ni nikoli kregala zaradi kg!

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?