|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kam z bučkami
24.8.2009 15:07:44   
tt79
Imam jih res veliko. Jesti jih ne moremo vsak dan, vem pa, da nam bo tam novembra, decembra spet zadišala kakšna juhica ali omaka. Kam in kako z bučkami oz. kako jih shraniti, da jih bomo lahko jedli tudi pozimi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 15:27:56   
bskrle
Zmrzneš, vendar niso tako dobre kot sveže.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 15:29:52   
Lunca1
Jaz jih olupim, narežem na kocke in dam zamrznit.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 16:01:01   
Onasiss
Joj mi jih imamo tudi veliko. Sem probala zadnjič naredii štrudl pa je bilo user posted image user posted image . Jaz sem jih naribala in dala v vrečke ter zmrznila.

Kaj pa se lahko poleg omak, štrudla in juhe še da narest iz njih??? Za kak recept bi prosila. Hvala.

_____________________________

So what....

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 16:04:35   
Pika Zoja
IZVIRNO SPOROČILO: tt79

Imam jih res veliko. Jesti jih ne moremo vsak dan, vem pa, da nam bo tam novembra, decembra spet zadišala kakšna juhica ali omaka. Kam in kako z bučkami oz. kako jih shraniti, da jih bomo lahko jedli tudi pozimi?


Jaz jih večinoma porabim za žar, pa tu pa tam še kakšno spaniram.

Ostalo narežem na kocke in dam v zmrzovalnik za omake in te finte.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 16:07:55   
dskubin
nam je pa to dobro - toplo in hladno

http://www.kulinarika.net/recept/zelenjavne_jedi/Njami_bucke_s_sirom-4026.html

jaz na vrhu še polijem s kislo smetano in dam še sir čez - njami. Drugače grejo najbolj v promet na tanko narezane pa popečene na oljčnem olju, al pa čisto mlade podkisane na solati (skuhane ampak tolk, da so še čvrste, pol pa olje+kis+česen+sol+poper+trdo kuhano jajce).

Drugače jaz jih tudi naribam, pa v skrinjo, letos smo jih pa poskusli še vlagat (na kocke v kis in popečene v olju), poskusli pa še nismo, ker je svežih vrh glave.

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 16:15:02   
Splišni
Lahko bučko naribaš, ožameš, dodaš stepeno jajce, moko, drobtine, začimbe, oblikuješ v polpete in ocvreš na olju.

Sicer še nisme probala, ampak bom

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 16:23:04   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Lahko bučko naribaš, ožameš, dodaš stepeno jajce, moko, drobtine, začimbe, oblikuješ v polpete in ocvreš na olju.

Sicer še nisme probala, ampak bom



Ni nek gurmanski presežek, je pa vseeno dobro, če je naša bejba, ki sicer bučk ne more videt, jedla in rekla, mmmm, mami, dobre palačinke si spekla user posted image .

Lahko bučke vložiš v kis, podobno kot kumarice, paše zraven narezka.

Včasih naredim polnjene bučke, kot polnjene malancane, nadev po želji, videla sem tudi recept za lazanjo iz bučk, nisem pa še probala, zato ne vem, kakšnega okusa je.

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 17:12:20   
Gina
Bom kar kopirala, kar sme prejšnji teden odgovarjala na eni od tem:

BUČKE za vlaganje v kompot, če jih imate preveč (so zelo dobre, v bistvu je okus tak, kot jabolčni kompot, meni se zdi, da je to bolj sok za razredčit kot kompot, vsaj jaz sem ga veselo razredčila in je fajn):

2kg očiščenih bučk
2dcl (vinskega) kisa 3% - jaz sem dala beli vinski kis 6%, pa pol manj količinsko
-------------------------
2l vode
1kg sladkorja
1 vanilij sladkor
5-10 klinčkov
4 skorje cimeta
1dcl ruma
1 citronka

Bučke očisti in zreži na kocke. Zalij jih z vodo, toliko da jih prekrije, dodaj kis in pusti vse skupaj stati 24 ur. Bučke nato odcedi in operi.
2l vode zavri, dodaj začimbe, razen ruma in sladkor. Ko voda zavre, stresi v to bučke. Vrejo naj 3-5 min, proti koncu dodaj rum.
Še vroče napolni v (v pečici) ogrete kozarce in takoj zapri.

Če hočeš samo kompot, da ga ne misliš uporabljati kot sirup, dodaj manj sladkorja in manj citronke. Menda je vseeno obstojno.



Aja, sem vprašala sosedo, kako dela štrudl iz bučk, pa pravi da tako kot jabolčnega, samo da namesto jabolk uporabi bučke.

Če imaš višek bučk, se da naredit tudi polpete iz bučk, mi smo jih ravno danes jedli, še naša gospa pes je fehtala zanje. Naribaš jih, dodaš mešanico iz otrobov za žitne polpete (ne prav veliko, samo za okus), moko in drobtine, jajce (lahko pa še sir, čebulo ali korenje, pač kar ti po okusu bolj paše), zmešaš, s kuhlo oblikuješ polpet in ga narahlo ocvreš. Njami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 17:14:13   
Gina
Drugače jaz bučke naribam in shranim z apolpete kar v skrinji. Ali pa naredim že prav omako iz bučk, česna in paradižnikov in ravno tako že pripravljene dam v skrinjo, ni pa tako dobro kot sveže.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 17:39:06   
muška
jaz jih nič ne lupim. Narežem na kocke in dam v skrinjo, to imam potem za bučno kremno juho recimo.

Pa pravkar sem tanke rezine bučk popekla, zdaj čakam, da se ohladijo in potem hop v skrinjo. Ko mi je, jih odtalim, dodam česen in peteršilj , lahko tudi oljein kis.

Pa naredila sem si tudi recimo že "jušne vrečke" , se pravi vso domačo zelenjavo, ki sem jo našla (bučke, stročji fižol, paradižnik, brokoli, cvetača, korenje,...) sem narezala na kockice, dodala sveže začimbe in zamrznila  - imam za zelenjavno juho pozimi. Skratka skoz nekaj experimentiram po malem

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 18:06:23   
loremi
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Lahko bučke vložiš v kis, podobno kot kumarice, paše zraven narezka.

Tole sem pa jaz letos naredila i n me prav zanima, kakšno je po okusu, ko bom pozimi odprla kozarec.

Nisem jih pa še nikol dajala v skrinjo, morm tud letos to probat. Če bo kakšna ostala, jst jih drugač zelo rada poleti popečem v ponvi, za prilogo k ostali hrani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kam z bučkami
24.8.2009 19:16:50   
citrončica
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Lahko bučko naribaš, ožameš, dodaš stepeno jajce, moko, drobtine, začimbe, oblikuješ v polpete in ocvreš na olju.

Sicer še nisme probala, ampak bom


jaz namesto drobtin dodam sirni namaz ali trikotne sirčke,
soseda mi je rekla, da doda riban sir in na trakce narezano šunko, ali pa tuno in potem ocvre,
vsi polpeti so dobri...user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kam z bučkami
25.8.2009 11:05:35   
Lunca1
IZVIRNO SPOROČILO: citrončica

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Lahko bučko naribaš, ožameš, dodaš stepeno jajce, moko, drobtine, začimbe, oblikuješ v polpete in ocvreš na olju.

Sicer še nisme probala, ampak bom


jaz namesto drobtin dodam sirni namaz ali trikotne sirčke,
soseda mi je rekla, da doda riban sir in na trakce narezano šunko, ali pa tuno in potem ocvre,
vsi polpeti so dobri...user posted image


Mi jih pa samo narežemo na rezine in spaniramo v moki, jajcu in drobtinah in so njami. Lahko pa tudi v omaki, so tudi dobre.

Na žaru pa so najboljše samo z malo začinke.

< Sporočilo je popravil Lunca1 -- 25.8.2009 11:06:03 >

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kam z bučkami
25.8.2009 11:09:59   
annie
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Jaz jih olupim, narežem na kocke in dam zamrznit.


Jaz naredim popolnoma enako...potem pa pozimi naredim iz njih fino kremno juhico...

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kam z bučkami
25.8.2009 13:43:58   
Eca
Jaz pa naredim bučno omleto - palačinko in polijem s kislo smetano. Zraven paše solata....pa sem rešena kosila.

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?