kam z bučkami (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tt79 -> kam z bučkami (24.8.2009 15:07:44)

Imam jih res veliko. Jesti jih ne moremo vsak dan, vem pa, da nam bo tam novembra, decembra spet zadišala kakšna juhica ali omaka. Kam in kako z bučkami oz. kako jih shraniti, da jih bomo lahko jedli tudi pozimi?




bskrle -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 15:27:56)

Zmrzneš, vendar niso tako dobre kot sveže.




Lunca1 -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 15:29:52)

Jaz jih olupim, narežem na kocke in dam zamrznit.




Onasiss -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 16:01:01)

Joj mi jih imamo tudi veliko. Sem probala zadnjič naredii štrudl pa je bilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]. Jaz sem jih naribala in dala v vrečke ter zmrznila.

Kaj pa se lahko poleg omak, štrudla in juhe še da narest iz njih??? Za kak recept bi prosila. Hvala.




Pika Zoja -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 16:04:35)

IZVIRNO SPOROČILO: tt79

Imam jih res veliko. Jesti jih ne moremo vsak dan, vem pa, da nam bo tam novembra, decembra spet zadišala kakšna juhica ali omaka. Kam in kako z bučkami oz. kako jih shraniti, da jih bomo lahko jedli tudi pozimi?


Jaz jih večinoma porabim za žar, pa tu pa tam še kakšno spaniram.

Ostalo narežem na kocke in dam v zmrzovalnik za omake in te finte.




dskubin -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 16:07:55)

nam je pa to dobro - toplo in hladno

http://www.kulinarika.net/recept/zelenjavne_jedi/Njami_bucke_s_sirom-4026.html

jaz na vrhu še polijem s kislo smetano in dam še sir čez - njami. Drugače grejo najbolj v promet na tanko narezane pa popečene na oljčnem olju, al pa čisto mlade podkisane na solati (skuhane ampak tolk, da so še čvrste, pol pa olje+kis+česen+sol+poper+trdo kuhano jajce).

Drugače jaz jih tudi naribam, pa v skrinjo, letos smo jih pa poskusli še vlagat (na kocke v kis in popečene v olju), poskusli pa še nismo, ker je svežih vrh glave.




Splišni -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 16:15:02)

Lahko bučko naribaš, ožameš, dodaš stepeno jajce, moko, drobtine, začimbe, oblikuješ v polpete in ocvreš na olju.

Sicer še nisme probala, ampak bom




Anonimen -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 16:23:04)


IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Lahko bučko naribaš, ožameš, dodaš stepeno jajce, moko, drobtine, začimbe, oblikuješ v polpete in ocvreš na olju.

Sicer še nisme probala, ampak bom



Ni nek gurmanski presežek, je pa vseeno dobro, če je naša bejba, ki sicer bučk ne more videt, jedla in rekla, mmmm, mami, dobre palačinke si spekla [sm=jezicek.gif].

Lahko bučke vložiš v kis, podobno kot kumarice, paše zraven narezka.

Včasih naredim polnjene bučke, kot polnjene malancane, nadev po želji, videla sem tudi recept za lazanjo iz bučk, nisem pa še probala, zato ne vem, kakšnega okusa je.




Gina -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 17:12:20)

Bom kar kopirala, kar sme prejšnji teden odgovarjala na eni od tem:

BUČKE za vlaganje v kompot, če jih imate preveč (so zelo dobre, v bistvu je okus tak, kot jabolčni kompot, meni se zdi, da je to bolj sok za razredčit kot kompot, vsaj jaz sem ga veselo razredčila in je fajn):

2kg očiščenih bučk
2dcl (vinskega) kisa 3% - jaz sem dala beli vinski kis 6%, pa pol manj količinsko
-------------------------
2l vode
1kg sladkorja
1 vanilij sladkor
5-10 klinčkov
4 skorje cimeta
1dcl ruma
1 citronka

Bučke očisti in zreži na kocke. Zalij jih z vodo, toliko da jih prekrije, dodaj kis in pusti vse skupaj stati 24 ur. Bučke nato odcedi in operi.
2l vode zavri, dodaj začimbe, razen ruma in sladkor. Ko voda zavre, stresi v to bučke. Vrejo naj 3-5 min, proti koncu dodaj rum.
Še vroče napolni v (v pečici) ogrete kozarce in takoj zapri.

Če hočeš samo kompot, da ga ne misliš uporabljati kot sirup, dodaj manj sladkorja in manj citronke. Menda je vseeno obstojno.



Aja, sem vprašala sosedo, kako dela štrudl iz bučk, pa pravi da tako kot jabolčnega, samo da namesto jabolk uporabi bučke.

Če imaš višek bučk, se da naredit tudi polpete iz bučk, mi smo jih ravno danes jedli, še naša gospa pes je fehtala zanje. Naribaš jih, dodaš mešanico iz otrobov za žitne polpete (ne prav veliko, samo za okus), moko in drobtine, jajce (lahko pa še sir, čebulo ali korenje, pač kar ti po okusu bolj paše), zmešaš, s kuhlo oblikuješ polpet in ga narahlo ocvreš. Njami.




Gina -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 17:14:13)

Drugače jaz bučke naribam in shranim z apolpete kar v skrinji. Ali pa naredim že prav omako iz bučk, česna in paradižnikov in ravno tako že pripravljene dam v skrinjo, ni pa tako dobro kot sveže.




muška -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 17:39:06)

jaz jih nič ne lupim. Narežem na kocke in dam v skrinjo, to imam potem za bučno kremno juho recimo.

Pa pravkar sem tanke rezine bučk popekla, zdaj čakam, da se ohladijo in potem hop v skrinjo. Ko mi je, jih odtalim, dodam česen in peteršilj , lahko tudi oljein kis.

Pa naredila sem si tudi recimo že "jušne vrečke" , se pravi vso domačo zelenjavo, ki sem jo našla (bučke, stročji fižol, paradižnik, brokoli, cvetača, korenje,...) sem narezala na kockice, dodala sveže začimbe in zamrznila  - imam za zelenjavno juho pozimi. Skratka skoz nekaj experimentiram po malem




loremi -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 18:06:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Lahko bučke vložiš v kis, podobno kot kumarice, paše zraven narezka.

Tole sem pa jaz letos naredila i n me prav zanima, kakšno je po okusu, ko bom pozimi odprla kozarec.

Nisem jih pa še nikol dajala v skrinjo, morm tud letos to probat. Če bo kakšna ostala, jst jih drugač zelo rada poleti popečem v ponvi, za prilogo k ostali hrani.




citrončica -> RE: kam z bučkami (24.8.2009 19:16:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Lahko bučko naribaš, ožameš, dodaš stepeno jajce, moko, drobtine, začimbe, oblikuješ v polpete in ocvreš na olju.

Sicer še nisme probala, ampak bom


jaz namesto drobtin dodam sirni namaz ali trikotne sirčke,
soseda mi je rekla, da doda riban sir in na trakce narezano šunko, ali pa tuno in potem ocvre,
vsi polpeti so dobri...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lunca1 -> RE: kam z bučkami (25.8.2009 11:05:35)

IZVIRNO SPOROČILO: citrončica

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Lahko bučko naribaš, ožameš, dodaš stepeno jajce, moko, drobtine, začimbe, oblikuješ v polpete in ocvreš na olju.

Sicer še nisme probala, ampak bom


jaz namesto drobtin dodam sirni namaz ali trikotne sirčke,
soseda mi je rekla, da doda riban sir in na trakce narezano šunko, ali pa tuno in potem ocvre,
vsi polpeti so dobri...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Mi jih pa samo narežemo na rezine in spaniramo v moki, jajcu in drobtinah in so njami. Lahko pa tudi v omaki, so tudi dobre.

Na žaru pa so najboljše samo z malo začinke.




annie -> RE: kam z bučkami (25.8.2009 11:09:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Jaz jih olupim, narežem na kocke in dam zamrznit.


Jaz naredim popolnoma enako...potem pa pozimi naredim iz njih fino kremno juhico...




Eca -> RE: kam z bučkami (25.8.2009 13:43:58)

Jaz pa naredim bučno omleto - palačinko in polijem s kislo smetano. Zraven paše solata....pa sem rešena kosila.

Lp, Eca




Stran: [1]