|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naj oblijem indijančke
23.11.2012 15:27:33   
tix
da bodo čim lepši?
Če polivam (čokolada + voda + sladkor + margerina) z malo žlico, steče dol ampak ne povsod, če z veliko steče preveč čokolade na krožnik, pomakat ravno ne morem, ker se bo krema odlepila od testa, a se ne bo

kakšna ideja ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naj oblijem indijančke
23.11.2012 15:31:51   
Paštetka
Jaz dajem smetano namesto margarine in vode, pa pride malo gosteje. Odvisno tudi koliko čokolade daš in kako vročo jo imaš

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako naj oblijem indijančke
23.11.2012 19:22:17   
blaža
1. pravilo je, da sta voda in čokolada največji sovražnik. Čokolade se ne meša z vodo v nobenem primeru.

Lahko daš re čokolado in živalsko smetano, ne rastlinske, ali pa enostavno stopiš čokolado nad soparo, ter dodaš olje. Pol se čokolada malo bolj strdi in se lepo sveti. ( kot to obvladajo Šiptarji)

Drugače jih je pa najlažje dat na mrežo in pol prelit kr konkretno čez, če želiš, da je cel oblit. Je packanja, ampak s čokolado je vedno tako. Pod mrežo, daš pa pekač, da pol odvečno čokolado ponovno porabiš. Lahko daš tudi le peka papir spodaj, pa pol to čokolado spet pretočiš( naredi si malo roba, da ti ne teče preveč.).

Če nimaš mreže, in imaš mogoče mikrovalovno,.. jaz sem dobila zraven eno tako mrežico na nogicah, pa se da tudi na tole,..Če nimaš nič od tega,..user posted image , pol se znajdi user posted image

Drugače pa čokolada taka al drugačna ne sme bit prevroča. najboljše je, da je nekje tolko topla, da se še da prelivat, da ni pregosta, ampak nikakor prevroča, ker se ti lahko spodaj masa topi, in se ti ne bo svetla, ampak bo mat.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako naj oblijem indijančke
23.11.2012 19:22:42   
blaža
Aja pa še to,.. ne štekam zakaj bi še sladkor dala v čokolado, sej je ja dovolj sladka,..

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako naj oblijem indijančke
23.11.2012 19:50:23   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: blaža
Aja pa še to,.. ne štekam zakaj bi še sladkor dala v čokolado, sej je ja dovolj sladka,..


če je recimo 86% (temna) jo čist štekam user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako naj oblijem indijančke
23.11.2012 19:53:59   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: blaža
Aja pa še to,.. ne štekam zakaj bi še sladkor dala v čokolado, sej je ja dovolj sladka,..


če je recimo 86% (temna) jo čist štekam user posted image


user posted image , sam na tej ne piše čokolada za kuhanje,.. fuj, pol je pa že kislkasta, ampak je pa zdrava, seveda, če ne dodaš cukra user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako naj oblijem indijančke
24.11.2012 13:08:00   
tix
hvala za odgovore.

Čokolada je bila grenka zato sem pa dodala malo rjavega user posted image sladkorja. Za vodo sem pa prebrala v knjigi iz katere sem vzela recept. Mikrovalovke nimam, imam pa tisto v pečici? bom poskusila v drugo, včeraj sem jih samo prelila, pa niso bili čisto obliti, okus je bil pa dober user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako naj oblijem indijančke
24.11.2012 17:36:56   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

1. pravilo je, da sta voda in čokolada največji sovražnik. Čokolade se ne meša z vodo v nobenem primeru.

Lahko daš re čokolado in živalsko smetano, ne rastlinske, ali pa enostavno stopiš čokolado nad soparo, ter dodaš olje. Pol se čokolada malo bolj strdi in se lepo sveti. ( kot to obvladajo Šiptarji)

Drugače jih je pa najlažje dat na mrežo in pol prelit kr konkretno čez, če želiš, da je cel oblit. Je packanja, ampak s čokolado je vedno tako. Pod mrežo, daš pa pekač, da pol odvečno čokolado ponovno porabiš. Lahko daš tudi le peka papir spodaj, pa pol to čokolado spet pretočiš( naredi si malo roba, da ti ne teče preveč.).

Če nimaš mreže, in imaš mogoče mikrovalovno,.. jaz sem dobila zraven eno tako mrežico na nogicah, pa se da tudi na tole,..Če nimaš nič od tega,..user posted image , pol se znajdi user posted image

Drugače pa čokolada taka al drugačna ne sme bit prevroča. najboljše je, da je nekje tolko topla, da se še da prelivat, da ni pregosta, ampak nikakor prevroča, ker se ti lahko spodaj masa topi, in se ti ne bo svetla, ampak bo mat.


to mam tut jest že celo večnost (odkar kuham) v malih možganih, ampak sem zadnjič delala čokoladni mousee po temle receptu:

http://www.kulinarika.net/recepti/3632/sladice/cokoladna-bomba-mouse/

pa ne samo da je bil odličen, tut vsi ki smo ga jedli smo še živi. user posted image Zakaj/odkod torej to prepričanje, da čokolada pa voda ne gresta skupi? vem edino, da mrzla voda v vročo čokolado pa povzroči, da se čokolada sesiri oz. se potem ne strdi nazaj.

Aja, indijančki... kaj pa če jih preprosto potopiš v čokolado? torej ga postaviš na vilico ni ga celega potunkaš, z nogami (pecivom) naprej? vem da je potem bolj umazano za jest, ampak zgleda pa tudi pomoje solidno user posted image

< Sporočilo je popravil Felicita -- 24.11.2012 17:42:46 >


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako naj oblijem indijančke
25.11.2012 17:48:21   
katipi
Sem nekaj dni nazaj gledala Rudolfa na 24Kitchen in je delal nekaj podobnega kot so indijančki (spodaj krog testa, zgoraj nabrizgana krema). Zanimivo je, da je vse kose najprej zamrznil in jih šele nato potopil v čokolado. Bili so popolni.user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako naj oblijem indijančke
25.11.2012 19:21:39   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: katipi
Zanimivo je, da je vse kose najprej zamrznil in jih šele nato potopil v čokolado. Bili so popolni.user posted image


zvito..

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako naj oblijem indijančke
26.11.2012 9:50:49   
hrchy

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

1. pravilo je, da sta voda in čokolada največji sovražnik. Čokolade se ne meša z vodo v nobenem primeru.




to mam tut jest že celo večnost (odkar kuham) v malih možganih, ampak sem zadnjič delala čokoladni mousee po temle receptu:

http://www.kulinarika.net/recepti/3632/sladice/cokoladna-bomba-mouse/

pa ne samo da je bil odličen, tut vsi ki smo ga jedli smo še živi. user posted image Zakaj/odkod torej to prepričanje, da čokolada pa voda ne gresta skupi? vem edino, da mrzla voda v vročo čokolado pa povzroči, da se čokolada sesiri oz. se potem ne strdi nazaj.



Ja, ta mousse je spopulaliziral Heston (iz Fat Duck) , odkril pa Herve This l. 2007. Gre pa za to, da iz vode in cokolade ustvaris enako razmerje vode, mascobe in emulzifajerjev kot v sladki smetani, ki jo stepes... Ce to razmerje ni pravo, gre pa vse skupaj k sesirjenemu vragu...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
Recept tedna: Zdrave kokosove kroglice
Okusne kroglice vsebujejo zdrave maščobe v obliki oreščkov, beljakovine in vlaknine. Zdrava in enostavna sladica, ki je ...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?