Felicita -> RE: kako naj oblijem indijančke (24.11.2012 17:36:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža 1. pravilo je, da sta voda in čokolada največji sovražnik. Čokolade se ne meša z vodo v nobenem primeru. Lahko daš re čokolado in živalsko smetano, ne rastlinske, ali pa enostavno stopiš čokolado nad soparo, ter dodaš olje. Pol se čokolada malo bolj strdi in se lepo sveti. ( kot to obvladajo Šiptarji) Drugače jih je pa najlažje dat na mrežo in pol prelit kr konkretno čez, če želiš, da je cel oblit. Je packanja, ampak s čokolado je vedno tako. Pod mrežo, daš pa pekač, da pol odvečno čokolado ponovno porabiš. Lahko daš tudi le peka papir spodaj, pa pol to čokolado spet pretočiš( naredi si malo roba, da ti ne teče preveč.). Če nimaš mreže, in imaš mogoče mikrovalovno,.. jaz sem dobila zraven eno tako mrežico na nogicah, pa se da tudi na tole,..Če nimaš nič od tega,..[sm=zmeden.gif], pol se znajdi [sm=smiley36.gif] Drugače pa čokolada taka al drugačna ne sme bit prevroča. najboljše je, da je nekje tolko topla, da se še da prelivat, da ni pregosta, ampak nikakor prevroča, ker se ti lahko spodaj masa topi, in se ti ne bo svetla, ampak bo mat. to mam tut jest že celo večnost (odkar kuham) v malih možganih, ampak sem zadnjič delala čokoladni mousee po temle receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/3632/sladice/cokoladna-bomba-mouse/ pa ne samo da je bil odličen, tut vsi ki smo ga jedli smo še živi. [sm=bravo.gif] Zakaj/odkod torej to prepričanje, da čokolada pa voda ne gresta skupi? vem edino, da mrzla voda v vročo čokolado pa povzroči, da se čokolada sesiri oz. se potem ne strdi nazaj. Aja, indijančki... kaj pa če jih preprosto potopiš v čokolado? torej ga postaviš na vilico ni ga celega potunkaš, z nogami (pecivom) naprej? vem da je potem bolj umazano za jest, ampak zgleda pa tudi pomoje solidno [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|