kako naj oblijem indijančke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tix -> kako naj oblijem indijančke (23.11.2012 15:27:33)

da bodo čim lepši?
Če polivam (čokolada + voda + sladkor + margerina) z malo žlico, steče dol ampak ne povsod, če z veliko steče preveč čokolade na krožnik, pomakat ravno ne morem, ker se bo krema odlepila od testa, a se ne bo

kakšna ideja ?




Paštetka -> RE: kako naj oblijem indijančke (23.11.2012 15:31:51)

Jaz dajem smetano namesto margarine in vode, pa pride malo gosteje. Odvisno tudi koliko čokolade daš in kako vročo jo imaš




blaža -> RE: kako naj oblijem indijančke (23.11.2012 19:22:17)

1. pravilo je, da sta voda in čokolada največji sovražnik. Čokolade se ne meša z vodo v nobenem primeru.

Lahko daš re čokolado in živalsko smetano, ne rastlinske, ali pa enostavno stopiš čokolado nad soparo, ter dodaš olje. Pol se čokolada malo bolj strdi in se lepo sveti. ( kot to obvladajo Šiptarji)

Drugače jih je pa najlažje dat na mrežo in pol prelit kr konkretno čez, če želiš, da je cel oblit. Je packanja, ampak s čokolado je vedno tako. Pod mrežo, daš pa pekač, da pol odvečno čokolado ponovno porabiš. Lahko daš tudi le peka papir spodaj, pa pol to čokolado spet pretočiš( naredi si malo roba, da ti ne teče preveč.).

Če nimaš mreže, in imaš mogoče mikrovalovno,.. jaz sem dobila zraven eno tako mrežico na nogicah, pa se da tudi na tole,..Če nimaš nič od tega,..[sm=zmeden.gif], pol se znajdi [sm=smiley36.gif]

Drugače pa čokolada taka al drugačna ne sme bit prevroča. najboljše je, da je nekje tolko topla, da se še da prelivat, da ni pregosta, ampak nikakor prevroča, ker se ti lahko spodaj masa topi, in se ti ne bo svetla, ampak bo mat.




blaža -> RE: kako naj oblijem indijančke (23.11.2012 19:22:42)

Aja pa še to,.. ne štekam zakaj bi še sladkor dala v čokolado, sej je ja dovolj sladka,..




mateyka -> RE: kako naj oblijem indijančke (23.11.2012 19:50:23)


IZVIRNO SPOROČILO: blaža
Aja pa še to,.. ne štekam zakaj bi še sladkor dala v čokolado, sej je ja dovolj sladka,..


če je recimo 86% (temna) jo čist štekam [sm=smiley36.gif]




blaža -> RE: kako naj oblijem indijančke (23.11.2012 19:53:59)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: blaža
Aja pa še to,.. ne štekam zakaj bi še sladkor dala v čokolado, sej je ja dovolj sladka,..


če je recimo 86% (temna) jo čist štekam [sm=smiley36.gif]


[sm=smiley36.gif], sam na tej ne piše čokolada za kuhanje,.. fuj, pol je pa že kislkasta, ampak je pa zdrava, seveda, če ne dodaš cukra [sm=jezicek.gif]




tix -> RE: kako naj oblijem indijančke (24.11.2012 13:08:00)

hvala za odgovore.

Čokolada je bila grenka zato sem pa dodala malo rjavega [sm=smiley36.gif] sladkorja. Za vodo sem pa prebrala v knjigi iz katere sem vzela recept. Mikrovalovke nimam, imam pa tisto v pečici? bom poskusila v drugo, včeraj sem jih samo prelila, pa niso bili čisto obliti, okus je bil pa dober [sm=smiley36.gif]




Felicita -> RE: kako naj oblijem indijančke (24.11.2012 17:36:56)

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

1. pravilo je, da sta voda in čokolada največji sovražnik. Čokolade se ne meša z vodo v nobenem primeru.

Lahko daš re čokolado in živalsko smetano, ne rastlinske, ali pa enostavno stopiš čokolado nad soparo, ter dodaš olje. Pol se čokolada malo bolj strdi in se lepo sveti. ( kot to obvladajo Šiptarji)

Drugače jih je pa najlažje dat na mrežo in pol prelit kr konkretno čez, če želiš, da je cel oblit. Je packanja, ampak s čokolado je vedno tako. Pod mrežo, daš pa pekač, da pol odvečno čokolado ponovno porabiš. Lahko daš tudi le peka papir spodaj, pa pol to čokolado spet pretočiš( naredi si malo roba, da ti ne teče preveč.).

Če nimaš mreže, in imaš mogoče mikrovalovno,.. jaz sem dobila zraven eno tako mrežico na nogicah, pa se da tudi na tole,..Če nimaš nič od tega,..[sm=zmeden.gif], pol se znajdi [sm=smiley36.gif]

Drugače pa čokolada taka al drugačna ne sme bit prevroča. najboljše je, da je nekje tolko topla, da se še da prelivat, da ni pregosta, ampak nikakor prevroča, ker se ti lahko spodaj masa topi, in se ti ne bo svetla, ampak bo mat.


to mam tut jest že celo večnost (odkar kuham) v malih možganih, ampak sem zadnjič delala čokoladni mousee po temle receptu:

http://www.kulinarika.net/recepti/3632/sladice/cokoladna-bomba-mouse/

pa ne samo da je bil odličen, tut vsi ki smo ga jedli smo še živi. [sm=bravo.gif] Zakaj/odkod torej to prepričanje, da čokolada pa voda ne gresta skupi? vem edino, da mrzla voda v vročo čokolado pa povzroči, da se čokolada sesiri oz. se potem ne strdi nazaj.

Aja, indijančki... kaj pa če jih preprosto potopiš v čokolado? torej ga postaviš na vilico ni ga celega potunkaš, z nogami (pecivom) naprej? vem da je potem bolj umazano za jest, ampak zgleda pa tudi pomoje solidno [sm=smiley36.gif]




katipi -> RE: kako naj oblijem indijančke (25.11.2012 17:48:21)

Sem nekaj dni nazaj gledala Rudolfa na 24Kitchen in je delal nekaj podobnega kot so indijančki (spodaj krog testa, zgoraj nabrizgana krema). Zanimivo je, da je vse kose najprej zamrznil in jih šele nato potopil v čokolado. Bili so popolni.[sm=bravo.gif]




mateyka -> RE: kako naj oblijem indijančke (25.11.2012 19:21:39)


IZVIRNO SPOROČILO: katipi
Zanimivo je, da je vse kose najprej zamrznil in jih šele nato potopil v čokolado. Bili so popolni.[sm=bravo.gif]


zvito..




hrchy -> RE: kako naj oblijem indijančke (26.11.2012 9:50:49)


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

1. pravilo je, da sta voda in čokolada največji sovražnik. Čokolade se ne meša z vodo v nobenem primeru.




to mam tut jest že celo večnost (odkar kuham) v malih možganih, ampak sem zadnjič delala čokoladni mousee po temle receptu:

http://www.kulinarika.net/recepti/3632/sladice/cokoladna-bomba-mouse/

pa ne samo da je bil odličen, tut vsi ki smo ga jedli smo še živi. [sm=bravo.gif] Zakaj/odkod torej to prepričanje, da čokolada pa voda ne gresta skupi? vem edino, da mrzla voda v vročo čokolado pa povzroči, da se čokolada sesiri oz. se potem ne strdi nazaj.



Ja, ta mousse je spopulaliziral Heston (iz Fat Duck) , odkril pa Herve This l. 2007. Gre pa za to, da iz vode in cokolade ustvaris enako razmerje vode, mascobe in emulzifajerjev kot v sladki smetani, ki jo stepes... Ce to razmerje ni pravo, gre pa vse skupaj k sesirjenemu vragu...




Stran: [1]