|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj z baziliko??
8.7.2010 17:02:37   
thaiss
imam veliko sveže bazilike, kaj lahko naredim z njo???

_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj z baziliko??
8.7.2010 17:14:13   
khurde
pesto genovese? sam ne me vprašat, kaj točno je not. vem, da bazilika, sir pecorino, pinjole, olivno olje, verjetno tudi česen in sol... ne vem pa, če je to pač to...

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj z baziliko??
9.7.2010 8:15:12   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

imam veliko sveže bazilike, kaj lahko naredim z njo???

Naredi šopke in jo obesi na glavo, da se posuši. Potem jo nadrobi. Lahko jo tudi opereš, očistiš in zamrzneš. 

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj z baziliko??
9.7.2010 8:34:24   
Jessy
a smem vprašat, kako ti jo je uspelo veliko pridelati? Jo imaš na vrtu? Kakšne pogoje imaš? Meni v vrtu ne uspe, v lončku pa le za kratek čas. user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj z baziliko??
9.7.2010 8:43:27   
Sacherca
http://www.kulinarika.net/recepti/13917/napitki/bazilikin-sirup/

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj z baziliko??
9.7.2010 10:28:34   
Metuljček Cekinček
Tako kot je že predhodnica predlagala - pesto. Pri nas ga otroci sicer nimajo radi, ampak jaz ga vsake toliko naredim zase.

V mešalniku zmelješ kar precej bazilike, pinjole, česen in sol. Potem dodaš še olivno olje in postrežeš s testeninami - meni najbolj pašejo k tortelinom.

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj z baziliko??
9.7.2010 11:40:31   
suzolinka
Ali pa samo bazilika in olivno olje. Se pravi, zrežeš baziliko, zmešaš z olivnim oljem (ne preveč), daš v lonček, na vrhu poliješ ša malo olivnega olja, tako da vse pokrije in v hladilnik. Tako imaš "svežo" baziliko čez celo letouser posted image .

Drugače pa rabi bazilika senco oz. jutranje/večerno sonce, ki ni preveč močno. Pa ravno prav vode.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj z baziliko??
9.7.2010 12:21:53   
ronja
paradižnikova omaka, bazilikin sladoled, pesto genovese, školjke z rezanci in pestom,... kruhke s pestom,...

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj z baziliko??
18.8.2010 22:45:22   
Anonimen
Jaz sem ugotovila, da mora bit bazilika pokrita oziroma jo imam celo leto v priprti topli gredi in krasno dela. Sem odkrila čisto po naključju. Zgleda ji ne paše bit direkt na soncu. Probaj prihodnje leto ;) Tist v lončku gre pa po 2 tednih k vragu, jo napadejo mušice in je konc z njo, zgnije ali pa se posuši.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj z baziliko??
18.8.2010 23:52:32   
muška
ma kaj vem, jaz jo imam na žgočem soncu v lončku na balkonu med ostalimi rožami, tak da jo tudi zalivam skupaj z ostalimi rožami.
Dela ko luda tudi cvete ( cvetove ščipam stran), letos se mi je celo že 2x zasejala v sosednjih teglih zraven ostalih rož.  Je pa res, da je ne gledam kaj preveč ,ker itak pozabim nanjo.
Sem jo pa prinesla domov celo "skrahirano", pol se mi je še na pol posušila, sem dobesedno pozabila nanjo, no pol pa presenečenje, se ji meša od sreče, pa njenemu podmladku tudi. Upam, da se spomnim jeseni  nest en podmladek na morje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj z baziliko??
19.8.2010 6:08:44   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: suzolinka

Ali pa samo bazilika in olivno olje. Se pravi, zrežeš baziliko, zmešaš z olivnim oljem (ne preveč), daš v lonček, na vrhu poliješ ša malo olivnega olja, tako da vse pokrije in v hladilnik. Tako imaš "svežo" baziliko čez celo letouser posted image .


to sem tut jest hotla predlagat... al pa preprosto narežeš in daš v zmrzovalnik (npr v dozo od sladoleda) in je najbljižji 'sveži' začimbi za celo leto.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj z baziliko??
19.8.2010 7:47:31   
thaiss
sem jo kar v olivno olje dala in na sonce, po 10 ih dneh oz. ko je začela rjavet sem jo ven pobrala in zdej imam zelo dobro olivno olje z okusom bazilikeuser posted image

_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************


(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj z baziliko??
19.8.2010 9:30:52   
ronja
Pesto: not je pa: bazilika (obvezno sveža, ne posušena), pinjole, nariban parmezan ali pecorino (skratka en trd slan sir) in olivno olje (naj bo res dobro, deviško itd... tle se ga čuti, je važno). To je to - zmiksaš v multipraktiku ali zmelješ v terilnici, če si bolj mazohistične naraveuser posted image .

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?