tina a
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura Moj ima zadnje čase neke čudne izpade, obnaša se, kot, da je samski in, kot da je brez otrok brez mene brez familije. Naj nanizam nekaj primerov: 1. pride iz služe ob 15.20 in se lepo vsede pri njihovima in tračajo ali pa gre v naše stanovanje v zgornji štuk in igra igrice na računalniku. Ne vidi, da je treba npr. smeti dol nesti, si svoje umazane štumfe, ki si jih je zvečer sezul v dnevni sobi odnesti v kopalnico v košaro za umazano perilo. če dela popoldne pride domov ob 19.20 jaz ga čakam z večerjo, mu lepo segrejem jesti pripravim solato, on pa spet gre najprej k njihovima in ga ni včasih po 2, ali 3 ure gor. če ga kličem, naj pride vsaj jest, me zmeraj nadere, da ga naj ne gnjavim, da ga zaj že njegov foter zajebava, češ spet boš kregan ker nisi šel tako gor Iz tega je razvidno, da še ni prerezal popkovine. 2. on absolutno nima nobenih delovnih navad....in kar je najhuje, ne morem zato kriviti njega, krivim njegove starše, ker so vedno vse naredili namesto njega, še več, sploh mu blizu k delu niso pustili I(še danes je tak, če je zunaj treba kaj narediti. od mene pa čakajo da bom delala vse. 3. je bil včeraj na nogometni tekmi včeraj, ko smo bili pri naših v prekmurju, sem ga čakala do 19.00 da bi šli domov (smo doma poleg mb), pa je pol reko, jaz bi šel z fuzbalerji domov (seveda ker so ga pol še žurat šli), pa sem mu rekla, da je tam večina fantov brez familije, pa če smo skupaj prišli v prekmurje je lepo da gremo skupaj domov, da naj se zaveda da ima familijo. nato pa je šel z fuzbaleri še en njegov kolega, ki ima tudi family, pa mi je začel težiti, ja glej, on lahko gre, jaz pa ne, samo težiš mi bla bla bla (seveda je že imel kar nekaj promilov v riti...). nisem se hotela kregat tam pred vsemi pa sem samo rekla, naj naredi kakor hoče in seveda je šel z njimi. domov je prišel ob pol enih zjutraj... punce, čisto sem že zmozgana, za sabo imam že en propadel zakon....nimam več energije, da bi mu nekaj tupila, ko sem mu včasih kaj rekla je samo rekel, da mu naj ne pridigam, da naj se ne vedem kot učiteljica...pa da mu nisem mama pa bla bla Kako naj 31-letniku dopovem, da je čas da odraste. Težko mu boš dopovedala, ker on ni pripravljen odrasti. aja...pa še danes zjutraj me je vprašal zakaj si te tak jezna ....nisem jezna, ker takrat kričim, danes sem pa le tiho, ker se razočarana že nad vsem Tale zgodba me je spomnila na moj zakon. Živeli smo skupaj z njegovimi v isti hiši, čez dvorišče pa njegova sestra s familijo. Prva stvar, ki jo je naredil je bila - šel je k sestri ali mami na kavo. Ker jo jaz nisem pila, sta ga onidve dobesedno čakali v zasedi in ga hitro usmerili k sebi. Jaz pa sama z malim otrokom. Ko sem znorela ... Je skužil, da tako ne bo šlo - da smo mi družina in da bi morala biti na prvem mestu jaz in otrok. Ampak to ni držalo dolgo. Enako se je obnašal - hodil na pivo, kavo ... s svojimi prijatelji. In ni bilo pomembno kdo ga čaka doma. Domov je hodil kot se je njemu zdelo. V takšnem ali drugačnem stanju. In vse to pa še več sem gledala, prenašala 11 let. Potem pa je naredilo pok ... In poti nazaj ni bilo več. Ne rečem, da moraš ti prekiniti zvezo .. .Definitivno pa se boš morala z njim vsest in se pogovorit. Temeljito. Jaz sem predolgo čakala in zadeve zatirala v sebi. Ko pa sem eksplodirala je bilo za našo družino že zelo prepozno. Čustva so se ohladila in preusmerila v drugo smer. Svetujem ti, da gresta skupaj na neutralni teritorij. Brez otrok, staršev, prijateljev. Samo vidva in se o teh zadevah pogovorita. Če boš zadrževala ... ne bo ok. Veliko sreče.