nInAzWeRiNa
|
IZVIRNO SPOROČILO: marty5 Pri nas je bila danes patronažna in mi je točno to rekla - da je zdaj "nova" šola, ki dovoljuje vse jest, da to ni v povezavi s krčki. Da kar drugače napenja mene, bo tudi njega in naj se le izogibam kakemu zelju, fižolu ipd., ki tudi nas sicer napenja. Pri taprvem pa so mi govorili ravno drugače - vse prekuhano ipd...tako da se še sami ne znajo uskladit . Matijo danes malo napenja - slišim ga da prdka, pa malo zastoka tu in tam. Pomaga malo masažice, da se pokaka in je ok. Upam, da ne bo hujšega - baje so fantki bolj podvrženi kolikam. Moj porod je bil pa...hm, za pozabit . So mi namreč sprožili, ker je bil tako velik in nisem sploh imela svojih popadkov, ampak samo umetne, ki so boleli ko in to kljub epiduralni! Sem skakala do stropa zadnjo uro, tako je bolelo . Prvi porod je bil pa mala malca, zato sem mislila, da je lahko v drugo samo še lažje....No, je mimo, šivana pa začuda nisem bila, kljub temu, da sem rodila krepkega 4 kilaša . Tako da sem drugače že kar v formi. Imam pa eno lakoto, da bi pojedla vse živo....da ne govorim spila - zaradi delanja mleka najbrž. Čaj za dojenje - imam tistega instant od hippota in mi je tudi dober, mogoče malo presladek. Si me zdaj spomnila, da ga spijem, mogoče mu ublaži prebavo... Kavo piješ? Jaz danes nisem mogla brez....patronažna je rekla, da lahko, samo ne popoldan in zvečer. Za bradavice pa meni ful pomaga lanolin - je siver kar drag (8evrov ena tubica, ampak traja ful časa) dobiš v lekarni. Jaz se preventivno mažem že od prvega dneva in so bradavice ok - no, na eni se je nardila krastica, ampak nič hujšega. ja jst sm tut dobila umetne ker se z mojimi nisem odpirala pa že moji so bli hudičevi,da me je vsakič kr zakrivil,pol mi je dala pa še neko pomirjevalo da sm bla čist zadeta in sm med popadki spala je vidla da sm ful utrujena( nism nč spala že tri dni prej k sm mela popadke ravn ponoči skos,pa rodit smo tut šli sred noči tko da...),šivana sem bla,se mi zdi da je bla babca bl taka na hitr-ah to nikamor ne gre ste že dve uri na 4cm dejmo umetne,raztrgal te bo te bom prerezala jah no sej ona že ve...drugač sm pa rodila v 4 urah in je rekla da obvladam rojevat in da bom zihr še2x do 30. nazaj k sm tko mlada ,pa sm rekla o ne teja bo kr edinka po temle porodu,če nebi blo treba skoz to bi jih mela še 10 tko pa... btw.kako so učasih deset otrok spravle na svet brez vsega ojojojoj ja lanolin tut jst uporabljam že od prvega dneva,pa do zdej so ble bradevice ok zdej se mi je pa leva neki poškodvala in kr boli mal, čaj mam pa iz lekarne in ni sladek mogoče clo mal grenek komi čakam da se izteče ta teden da gremo mal vn ,me prov zanima kaj bo patronažka rekla kave ne pijem že odkar sm zvedla da sem zanosila ker mi je ful zasmrdela,sm zadnjič eno dekofe-brezkofeinsko ruknla pa mi je bla prov bljak,tko da bom kr pr tem ustala rjetn... glede zvijanja so mi pa priporočal da ji dam takrt pleničko dol in dvignem noge v luft in mal krožm z njimi in potem se pokaka al pa sprdka in pr nas to res deluje
*najin sonček Teja* 24.5.2008/9:10
|