|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jok dojenčka
15.3.2008 20:46:05   
andrej77
lep pozdrav

ker smo še majhni (stari 9 dni) se srečujemo s prvimi napadi user posted image ... sedaj pa, kaj storiti... ali pustiti otroka (dojenčka) da se razjoče in se sam pomiri, ali vzeti otroka v roke in ga potolažiti?

z ženo se nagibava k drugi rešitvi, saj meniva, da nebi zdržala, da najina pupa joka, midva pa jo gledava in čakava, da se pomiri

kakšmno je pa vaše mnenje? in seveda izkušnje!

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jok dojenčka
15.3.2008 20:52:41   
stellam
vzemita jo v roke in potolažita. jaz sem svojo za vsako vzela v roke....pa naj gre kar mal se podojit, da se potolaži.

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.3.2008 20:53:10   
lilly1
Vsekakor potolažiti. Če bo nehala sama, bo to iz utrujenosti in ne zato, ker bi se umirila.

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.3.2008 20:54:49   
BlackyMouse
Absolutno potolažita otroka! Ta čas je čas za cartanje, kasneje ko bo večja, pa za ukrep.. Uživajta v cartanju user posted image

Biti ljubljen pomeni več, kot biti bogat, kar pomeni biti srečen..

(odgovor članu lilly1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.3.2008 20:56:26   
mama06
vzamita v rokeuser posted image , saj zato jih imamo, da jih cartamo. otrok to rabi

(odgovor članu BlackyMouse)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.3.2008 21:06:35   
Blejka26
kot so pisale predhodnice..otrok rabi nežnost in crkljanje..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.3.2008 21:11:21   
Majchi
Vsekakor jo potolažita, saj je komaj na svet prišla. Njej je vse novo, navajena je na toplo in tiho okolje. Tako majhen dojenček itak še ne zna izsiljevat.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.3.2008 21:13:09   
vesel
Vaša pupa je še absolutno premajhna za ukrepe,sj se še ne zaveda.Z jokom pač izraža,da nekaj potrebuje in to je npr.cartanje.ali da je lačna,žejna,.........Mogoče tudi,da je treba plenico zamenjat,....

druzina je zame vse!!

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.3.2008 21:14:22   
Naja30
9 dni je stara. Seveda jo morata potolažiti. To ni izsiljevanje. Izsiljevanje pride veliko kasneje. Zdaj lahko ima krčke ali samo rabi bližino staršev.

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.3.2008 21:14:56   
Blejka26
pozabila sem napisat..otrok je bil devet mesecev nonstop z materjo in sedaj je kar naenkrat odrezan od nje..to je šok za otroka,zato potrebuje nežnost in crkljanje še naprej

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.3.2008 21:24:01   
Kati81
CRKJANJ; LUPČKANJE NI VSE KAR PAŠE ZRAVEN!

Sem mnenja da otroci še prehitro odrastejo in ne želijo več crkljanja in takrat potem starši pogrešamo tiste trenutke ko bi jih lahko crklali, zato sedaj izkoristimo vsak trenutek ki ga lahko za crklanje!

Uživajte v skupnih uricah.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.3.2008 21:46:25   
princeskaa
nujno, božat, lubčkat, vzet v roke in potolažit, 9 dni star otrok joka al zato, ker je lačen, al ga je treba previt, al ma krčke, al rabi toplino, bližino...

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.3.2008 22:07:18   
Lunc_a
nikoli otroka ne pusti jokat,to ni način. otrok se z jokom izraža

(odgovor članu princeskaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.3.2008 22:07:28   
annie
Brez premišljevanja potolažit, pocrlkljat, polubčkat...user posted image

(odgovor članu princeskaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.3.2008 22:23:11   
Sandra*
IZVIRNO SPOROČILO: annie

se strinjam

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.3.2008 22:32:30   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: annie

točno takouser posted image

tako dojenček nekaj sporoča, ne zna pa vam še povedat kaj. zato je res najbolje cartanje, če pa tut to ne pomaga, pa je lačen, žejen, mu je vroče, ga zebe, ima polno pleničko,.......

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.3.2008 22:54:37   
tintin
Ja itak, da vzeti v roke in potolažiti. Tak mali dojenček rabi bližino mamice. 9 mesecev je bila v maminem trebuščku, poslušala bitje srca....zdaj pa je kar naenkrat na tem velikem svetu, kjer je vse novo. Jaz mojega sinka ne pustim jokati, ker verjamem, da je za skoraj vsak jok nek vzrok (neugodje) in če se da, ga pač odpravimo. Če otroka veliko pustiš jokat, bo sicer enkrat nehal, ampak predstavljaj si, kako je zaspati v joku...pa tudi počasi se otročki pričnejo zavedat, da jih nihče ne bo prišel potolažit. No, moj Vasja zelo redko joka brez razloga. Tudi moja tašča je vsa pametna, da mora otrok jokat. Saj ne rečem, pri kakih 2-3 letih že znajo malo izsiljevat in trmarit, ampak tako mali pa res ne. Sploh pri tako majhnih kot je vajina je lahko za jok veliko vzrokov: krčki, boji se teme/tišine...Tako, da vzemita v roke vajino bitjece, jo stisnita k sebi, malo šuškajta in bo bolje. user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.3.2008 23:12:08   
r1ta
Jaz sem vedno najprej preverila ali je kriva plenička, lakota, žeja... in če je vse bilo b.p. sem vedela, da potrebuje objem in bližino. Najbolj se je pomirila, ko sem jo dala sebi na golo kožo in okoli naju ovila kopalni plašč. Potem sem legla z njo na prsih na kavč in sva tako uživali. Vedno je pomagalo.

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
15.3.2008 23:31:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu andrej77)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
16.3.2008 10:08:10   
Marogica
Madona, otrok je star 9 dni....ne vem sicer kaj sta si vidva predstavljala, kako komunicira tako majhen otroček. Dojenčki na začetku komunicirajo samo z jokom, ker je to edini način, kako lahko pokažejo če jim nekaj ne paše. Torej:
-če je lačen,
-če je moker,
-če je utrujen...

takrat pač to pokaže z jokom, KER DRUGAČE NE ZNA.

Kaj narediti? Najprej preveriti vse zgoraj naštete stvari, če pa se otrok še vedno ni umiril, je možno, da ga kaj boli ali pa se želi enostavno cartati.

Sama nisem pripadnik tega, da bi se otroka nosilo po rokah, vendar, ko sta bila moja dva tako majhna, pa vse do 4 mesecev ali še kasneje, sploh nisem pomišljala, kaj narediti. Otroka sem vzela v roke TAKOJ, ko je začel jokati.

In ne vem, kakšne "napade" misliš pri 9 dni stari pupi? Kolike? Le-te, se nikoli ne pojavijo tako hitro oz. pri tako majhnem dojenčku, kolikor se spomnim, ko pa se, se ponavadi pojavijo nekje po 18. uri in trajajo do 22.00....govorim o približnem času.

Vama priporočam, da si prebereta kakšno knjigo in ob prvi priliki vprašata pediatrinjo, kako je z jokom. Do takrat pa sploh ne razmišljajta, ali naj vzameta otroka v naročje ali ne.....Me je kar stisnilo pri srcu, ko sem brala, da jo gledata, kako joče...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.3.2008 10:43:53   
t*e*j*k*a
sploh ni dvoma-Potolažiti, vzeti v naročje!!!

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.3.2008 11:12:29   
loncica
Ne vem , če se otrok kar pomiri sam od sebe. Tega nisem nikoli probala zato ne vem. Moj nasvet je, da morata dojenčka definitivno pomirit. Naš je zdaj star tri mesece, pa ga vedno pomirim. Saj ko smo odrasli žalostni nam tudi paše, da nas kdo potolaži, objame, mar ne?

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.3.2008 11:45:37   
vaney
zgleda, da so mnenja o krčih različna. meni so že v porodnišnici rekli, da jih ima lahko že 2., 3. dan, patronažna sestra (v čisto drugem kraju) pa mi je isto povedala. tako da za krče ni nikoli prezgodaj, pojavijo se lahko takoj ali pa tja do 3. meseca (za 3. mesec so mi povedale tukaj na rr-ju).

midva tudi skoraj vedno vzameva otroka (2 meseca) v naročje, ko joka. ne pa vedno, včasih ga pustiva kakšno minuto, da joka (če je sit in suh in ga ne šraufa), potem pa ga vzameva v naročje, ker sem sama tudi mnenja, da malo otrok mora jokat (ne se dret pol ure in od utrujenosti zaspat, da me ne bo katera narobe razumela).

pri 9 dni stari ppunčki se pa tudi jaz strinjam, da je še premajhna za izsiljevanje in da se jo vzame v naročje potolaži.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.3.2008 12:24:20   
andrej77
da ne bo kakšne pomote... midva jo seveda potolaživa

sprašujem pa zato, ker od vseh strani dobivava različne nasvete, tudi tiste najbolj krute, kot so npr. da pustiš otroka jokat v nedogled, dokler se ne utrudi

tudi meni ne bo nihče pameti solil, da krčki niso možni že po kakšnem tednu (pa naj bo to še ne vem kakšen strokovnjak)... no slednje sem imel v mislih, ko sem napisal napadi

< Sporočilo je popravil andrej77 -- 16.3.2008 12:25:46 >

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.3.2008 12:29:16   
tintin
Sem si kar mislila, da sta zmedena zaradi vseh "dobronamernih" nasvetov....nasvet: poslušajta sebe in svojo deklico.
Good luck!user posted image

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.