Marogica -> RE: jok dojenčka (16.3.2008 10:08:10)
|
Madona, otrok je star 9 dni....ne vem sicer kaj sta si vidva predstavljala, kako komunicira tako majhen otroček. Dojenčki na začetku komunicirajo samo z jokom, ker je to edini način, kako lahko pokažejo če jim nekaj ne paše. Torej: -če je lačen, -če je moker, -če je utrujen... takrat pač to pokaže z jokom, KER DRUGAČE NE ZNA. Kaj narediti? Najprej preveriti vse zgoraj naštete stvari, če pa se otrok še vedno ni umiril, je možno, da ga kaj boli ali pa se želi enostavno cartati. Sama nisem pripadnik tega, da bi se otroka nosilo po rokah, vendar, ko sta bila moja dva tako majhna, pa vse do 4 mesecev ali še kasneje, sploh nisem pomišljala, kaj narediti. Otroka sem vzela v roke TAKOJ, ko je začel jokati. In ne vem, kakšne "napade" misliš pri 9 dni stari pupi? Kolike? Le-te, se nikoli ne pojavijo tako hitro oz. pri tako majhnem dojenčku, kolikor se spomnim, ko pa se, se ponavadi pojavijo nekje po 18. uri in trajajo do 22.00....govorim o približnem času. Vama priporočam, da si prebereta kakšno knjigo in ob prvi priliki vprašata pediatrinjo, kako je z jokom. Do takrat pa sploh ne razmišljajta, ali naj vzameta otroka v naročje ali ne.....Me je kar stisnilo pri srcu, ko sem brala, da jo gledata, kako joče...
|
|
|
|