|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jajčevci in beluši
30.3.2008 10:49:30   
maša*
No, odločla sem se da bom malo eksperimentirala v kuhinji in sem kupila zelenjavo, ki je ne znam pripraviti (jedla sem jo že, ampak ne vem na kakšne načine se jo lahko pripravlja).
No torej imam: melancane/jajčevce, beluši in brstični ohrovt

hvala za nasvete. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jajčevci in beluši
30.3.2008 10:59:53   
Hope2
Jajčevce lahko nafilaš (kot bučke). Fila je lahko omaka bolonjeze (gosta) ali zelenjavna rižota. Posuješ s sirom in spečeš v pečici.

Lahko jih uporabiš v zelenjavni ali mesni lazanji, namesto testenin.

Spečeš na žaru. Narežeš na tanke rezine, posoliš, pustiš stati nekaj minut, obrišeš vodo, ki jo spustijo in jih  z olivnim oljem s čopičem namažeš. Ponudiš jih lahko zraven ostale zelenjave na žaru ali pa jih postrežeš z mozarelo in paradižnikom. V pečeno rezino daš pol kolobarja mozarele in pol kolobarja paradajza ter zaviješ v roladico. Če se ti jajčevec prej ohladi in se mozzarela ne topi, daj roladico še malo na žar.

Belušev in ohrovta pa pri naši bajti ne jemo in ne poznam receptov

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.3.2008 11:01:32 >

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jajčevci in beluši
30.3.2008 21:35:45   
blak
Beluše smo mi zadnjič jedli tako in so bili fantastični! Dodala pa sem še nastrgan (ne nariban) parmezan. Mnjammm...

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=2631



(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jajčevci in beluši
31.3.2008 9:22:15   
MARTINŠČICA
Iz belušev lahko narediš:
  • zeliščno spomladansko frataljo z jajci (vršički belušev, drobnjak, peteršilj, mlada čebila, čemaž, rukola ...),
  • kremno juho,
  • narastek s testeninami in sirom,
  • samo kuhane kot prilogo k mesu
  • na pizzi ...


Brstični ohrovt jaz:
  • skuham in ohlajenega okisam v solati s česnom, kumino, muškatnim oreščkom, oljčnim in bučnim oljem ter jabolčnim kisom.
  • včasih samo kuhanega in še toplega ponudim kot prilogo k mesu (lahko ga tudi popečeš na maslu in drobtinah ...)

Jajčevci so uporabni kot bučke - je že Hope2 fajn napisala.

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kravje mleko za dojenčka: da ali ne?
Čeprav je bilo že veliko povedanega in zapisanega, a še vedno tema o kravjem mleku za dojenčke odpira marsikatere polemi...
10 rastlinskih živil z največ železa
Z raznoliko rastlinsko prehrano, ki temelji na polnovrednih živilih, se lahko zaužije dovolj železa. Predstavljamo vam 1...




Koliko otrok si želite?
lenika



Enega (7%)

Dva (43%)

Tri (39%)

Štiri (5%)

Več kot štiri (4%)

Nobenega (1%)


Število vseh glasov: 302

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!