jajčevci in beluši (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

maša* -> jajčevci in beluši (30.3.2008 10:49:30)

No, odločla sem se da bom malo eksperimentirala v kuhinji in sem kupila zelenjavo, ki je ne znam pripraviti (jedla sem jo že, ampak ne vem na kakšne načine se jo lahko pripravlja).
No torej imam: melancane/jajčevce, beluši in brstični ohrovt

hvala za nasvete. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hope2 -> RE: jajčevci in beluši (30.3.2008 10:59:53)

Jajčevce lahko nafilaš (kot bučke). Fila je lahko omaka bolonjeze (gosta) ali zelenjavna rižota. Posuješ s sirom in spečeš v pečici.

Lahko jih uporabiš v zelenjavni ali mesni lazanji, namesto testenin.

Spečeš na žaru. Narežeš na tanke rezine, posoliš, pustiš stati nekaj minut, obrišeš vodo, ki jo spustijo in jih  z olivnim oljem s čopičem namažeš. Ponudiš jih lahko zraven ostale zelenjave na žaru ali pa jih postrežeš z mozarelo in paradižnikom. V pečeno rezino daš pol kolobarja mozarele in pol kolobarja paradajza ter zaviješ v roladico. Če se ti jajčevec prej ohladi in se mozzarela ne topi, daj roladico še malo na žar.

Belušev in ohrovta pa pri naši bajti ne jemo in ne poznam receptov

blak -> RE: jajčevci in beluši (30.3.2008 21:35:45)

Beluše smo mi zadnjič jedli tako in so bili fantastični! Dodala pa sem še nastrgan (ne nariban) parmezan. Mnjammm...

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=2631

MARTINŠČICA -> RE: jajčevci in beluši (31.3.2008 9:22:15)

Iz belušev lahko narediš:
  • zeliščno spomladansko frataljo z jajci (vršički belušev, drobnjak, peteršilj, mlada čebila, čemaž, rukola ...),
  • kremno juho,
  • narastek s testeninami in sirom,
  • samo kuhane kot prilogo k mesu
  • na pizzi ...

Brstični ohrovt jaz:
  • skuham in ohlajenega okisam v solati s česnom, kumino, muškatnim oreščkom, oljčnim in bučnim oljem ter jabolčnim kisom.
  • včasih samo kuhanega in še toplega ponudim kot prilogo k mesu (lahko ga tudi popečeš na maslu in drobtinah ...)

Jajčevci so uporabni kot bučke - je že Hope2 fajn napisala.

Stran: [1]