|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   inčuni in kapre
7.5.2008 13:55:30   
ina83
Iz Sicilije sem dobila inčune v sojinem olju in kapre v soli. Zdaj pa nimam ideje kako pripraviti kosilo. Kakšen recept bi prosila. Lahko tudi posamezno. Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: inčuni in kapre
7.5.2008 13:57:45   
Volga
kapre dam jaz v paradižnikovo omako za testenine. Inčunov pa še nisem delala.

(odgovor članu ina83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: inčuni in kapre
7.5.2008 14:11:32   
mojsoncek
kapre - v solati, pa raznih omakah (paradiznikova, smetanova), polnjena jajcka (kako se temu strokovno rece pa nimam pojma)
incuni - v solatah, ali pa jih dodas k razlicnim jedem ker malo dodajo okusa. Ali pa jih uporabis namesto tune. Lahko pa jih zmeckas - zmesas z maslom - namazes na kruh - das cez mocarelo in jih za 5 minut vrzes v pecico, da se mocarela stopi.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: inčuni in kapre
7.5.2008 14:37:51   
Felicita
kapre pašejo tudi na pico s tunino, in nasploh v vse ribje stvari; pašejo tudi k jedem iz belušev ali paradižnika. Samo previdno z uporabo, ker znajo imet precej močan okus - za prvič jih daj bolj malo, da vidiš kako in kaj.
inčune sama uporabljam bolj kot začimbo, ker jih samih ne maram. pa še to bolj ko ne v ribje jedi, da so bolj aromatične. pa zdi se mi da jih moj oče vrže tudi v tatarski biftek? Sicer sem pa zadnjič jedla kar všečno kombinacijo: jabolko/hruška/breskev, gor inčun in čez mocarela. mnjam.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: inčuni in kapre
8.5.2008 8:30:32   
qwasy
Samo še nekaj črnih oliv rabiš, pa imaš perfektno omako za špagete: puttanesca (lahkoživka). Na rezine narezan česen popražiš, dodaš narezane inčune,olive in kapre, malo popražiš in vržeš noter pelate. To je to. Soli ne dodajaj, ker so že sestavine slane. Neverjetno okusna omaka, je se brez sira.

_____________________________

ojej!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: inčuni in kapre
12.5.2008 16:08:22   
MARTINŠČICA
Jaz oboje dajem na pizzo (v manjših količinah, ker sta obe zadevi precej slani in aromatični).
Kakšen inčun pa na drobno zrežem tudi v francosko solato za bogatejši okus.
Oboje dodajam tudi ribjim namazom (skuše iz konzerve, kakšen inčun in smetana, zaćimbe, po vrhu pa potresem kapre.

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: inčuni in kapre
12.5.2008 16:09:50   
MARTINŠČICA
IZVIRNO SPOROČILO: qwasy

Samo še nekaj črnih oliv rabiš, pa imaš perfektno omako za špagete: puttanesca (lahkoživka).

Hvala za namig. Tega še nikoli nisem poskusila, bom pa prav gotovo kmalu.

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: inčuni in kapre
12.5.2008 22:33:43   
saving
Lahkoživka - kak super prevod user posted image user posted image user posted image !
Inčuni so super za začetek priprave paradižnikove omake, golaža, pa rdeče buzare ali pa brodeta itd. v ponvi. Vržeš 3-4 na olje skupaj s čebulo in česnom in se kar raztopijo v času, ko je čebula prepražena. Dajo pa tak slankast-poln okus.
Kapre so po navadi zelo slane, zato jih jaz velikokrat operem in drobno nasekljam v jed, drugače lahko pride preslano. Dodajam jih bolj na koncu kuhanja, drugače čisto izgubijo okus (podobno kot npr. bazilika).

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Priredite otroško koktejl zabavo
Brezalkoholna koktejl zabava bo najbolj navdušila starejše otroke in najstnike, pa tudi najmlajši se bodo razveselili sr...
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?