inčuni in kapre (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ina83 -> inčuni in kapre (7.5.2008 13:55:30)

Iz Sicilije sem dobila inčune v sojinem olju in kapre v soli. Zdaj pa nimam ideje kako pripraviti kosilo. Kakšen recept bi prosila. Lahko tudi posamezno. Hvala




Volga -> RE: inčuni in kapre (7.5.2008 13:57:45)

kapre dam jaz v paradižnikovo omako za testenine. Inčunov pa še nisem delala.




mojsoncek -> RE: inčuni in kapre (7.5.2008 14:11:32)

kapre - v solati, pa raznih omakah (paradiznikova, smetanova), polnjena jajcka (kako se temu strokovno rece pa nimam pojma)
incuni - v solatah, ali pa jih dodas k razlicnim jedem ker malo dodajo okusa. Ali pa jih uporabis namesto tune. Lahko pa jih zmeckas - zmesas z maslom - namazes na kruh - das cez mocarelo in jih za 5 minut vrzes v pecico, da se mocarela stopi.




Felicita -> RE: inčuni in kapre (7.5.2008 14:37:51)

kapre pašejo tudi na pico s tunino, in nasploh v vse ribje stvari; pašejo tudi k jedem iz belušev ali paradižnika. Samo previdno z uporabo, ker znajo imet precej močan okus - za prvič jih daj bolj malo, da vidiš kako in kaj.
inčune sama uporabljam bolj kot začimbo, ker jih samih ne maram. pa še to bolj ko ne v ribje jedi, da so bolj aromatične. pa zdi se mi da jih moj oče vrže tudi v tatarski biftek? Sicer sem pa zadnjič jedla kar všečno kombinacijo: jabolko/hruška/breskev, gor inčun in čez mocarela. mnjam.




qwasy -> RE: inčuni in kapre (8.5.2008 8:30:32)

Samo še nekaj črnih oliv rabiš, pa imaš perfektno omako za špagete: puttanesca (lahkoživka). Na rezine narezan česen popražiš, dodaš narezane inčune,olive in kapre, malo popražiš in vržeš noter pelate. To je to. Soli ne dodajaj, ker so že sestavine slane. Neverjetno okusna omaka, je se brez sira.




MARTINŠČICA -> RE: inčuni in kapre (12.5.2008 16:08:22)

Jaz oboje dajem na pizzo (v manjših količinah, ker sta obe zadevi precej slani in aromatični).
Kakšen inčun pa na drobno zrežem tudi v francosko solato za bogatejši okus.
Oboje dodajam tudi ribjim namazom (skuše iz konzerve, kakšen inčun in smetana, zaćimbe, po vrhu pa potresem kapre.




MARTINŠČICA -> RE: inčuni in kapre (12.5.2008 16:09:50)

IZVIRNO SPOROČILO: qwasy

Samo še nekaj črnih oliv rabiš, pa imaš perfektno omako za špagete: puttanesca (lahkoživka).

Hvala za namig. Tega še nikoli nisem poskusila, bom pa prav gotovo kmalu.




saving -> RE: inčuni in kapre (12.5.2008 22:33:43)

Lahkoživka - kak super prevod [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!
Inčuni so super za začetek priprave paradižnikove omake, golaža, pa rdeče buzare ali pa brodeta itd. v ponvi. Vržeš 3-4 na olje skupaj s čebulo in česnom in se kar raztopijo v času, ko je čebula prepražena. Dajo pa tak slankast-poln okus.
Kapre so po navadi zelo slane, zato jih jaz velikokrat operem in drobno nasekljam v jed, drugače lahko pride preslano. Dodajam jih bolj na koncu kuhanja, drugače čisto izgubijo okus (podobno kot npr. bazilika).




Stran: [1]