|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hladna potica
5.12.2006 18:04:59   
Anonimen
user posted image  Zanima me kakšne imate izkušnje s pripravo hladne potice? To je tista,ki se na mrzlo zamesi in takoj razvalja,brez vzhajanja.Čez noč se da v hladilnik,drugi dan pa v pečico,brez vzhajanja.Je katera že delala? Jaz sem jo zadnjič jedla in je bila zelo okusna.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hladna potica
5.12.2006 19:35:56   
fionaP
Jaz jo delam po tem receptu, kjer testo zamesim in pustim vsaj dve uri na hladnem, da vzhaja. Lahko pa pustiš čez noč, in potem razvaljaš. Jaz jo razvaljam bolj na tanko, taka mi je všeč, da ni preveč testa skupaj.

MRZLA POTICA

testo:

60 dag moke
10 dag sladkorja
30 dag masla ali margarine
6 dag kvasa
1 vrečka vanilijevega sl.
1 žlica ruma
4 žlice mleka
4 cela jajca
4 rumenjaki
limonina lupinica
sol

nadev:
60 dag mletih orehov
40 dag sladkorja
2 dcl mleka
2 dcl ruma (ta je malo huda, brez škode lahko daš manj)
4 vrečke vanilijevega sladkorja
sok 2 limon

V moko daj kvas, ki si ga prej raztopila v mrzlem mleku. Dodaj ostale sestavine ter vgneti v gladko testo. Testo naj vzhaja vsaj dve uri na hladnem, lahko tudi čez noč.

Za nadev daj v posodo mleko in sladkor, da zavre. Dodaj 2/3 orehov in rum ter pusti, da malo prevre. Dodaj limonin sok in vanilij sladkor ter med stalnim mešanjem pusti vreti še 3 minute. Ko se malo shladi, dodaj sneg 4 beljakov. Nadev se mora ohladiti.

Zvaljaš, namažeš z nadevom in posuješ s preostalimi orehi. Pečeš ca. 1 uro pri 180 C.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?