hladna potica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> hladna potica (5.12.2006 18:04:59)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zanima me kakšne imate izkušnje s pripravo hladne potice? To je tista,ki se na mrzlo zamesi in takoj razvalja,brez vzhajanja.Čez noč se da v hladilnik,drugi dan pa v pečico,brez vzhajanja.Je katera že delala? Jaz sem jo zadnjič jedla in je bila zelo okusna.




fionaP -> RE: hladna potica (5.12.2006 19:35:56)

Jaz jo delam po tem receptu, kjer testo zamesim in pustim vsaj dve uri na hladnem, da vzhaja. Lahko pa pustiš čez noč, in potem razvaljaš. Jaz jo razvaljam bolj na tanko, taka mi je všeč, da ni preveč testa skupaj.

MRZLA POTICA

testo:

60 dag moke
10 dag sladkorja
30 dag masla ali margarine
6 dag kvasa
1 vrečka vanilijevega sl.
1 žlica ruma
4 žlice mleka
4 cela jajca
4 rumenjaki
limonina lupinica
sol

nadev:
60 dag mletih orehov
40 dag sladkorja
2 dcl mleka
2 dcl ruma (ta je malo huda, brez škode lahko daš manj)
4 vrečke vanilijevega sladkorja
sok 2 limon

V moko daj kvas, ki si ga prej raztopila v mrzlem mleku. Dodaj ostale sestavine ter vgneti v gladko testo. Testo naj vzhaja vsaj dve uri na hladnem, lahko tudi čez noč.

Za nadev daj v posodo mleko in sladkor, da zavre. Dodaj 2/3 orehov in rum ter pusti, da malo prevre. Dodaj limonin sok in vanilij sladkor ter med stalnim mešanjem pusti vreti še 3 minute. Ko se malo shladi, dodaj sneg 4 beljakov. Nadev se mora ohladiti.

Zvaljaš, namažeš z nadevom in posuješ s preostalimi orehi. Pečeš ca. 1 uro pri 180 C.




Stran: [1]