fionaP -> RE: hladna potica (5.12.2006 19:35:56)
|
Jaz jo delam po tem receptu, kjer testo zamesim in pustim vsaj dve uri na hladnem, da vzhaja. Lahko pa pustiš čez noč, in potem razvaljaš. Jaz jo razvaljam bolj na tanko, taka mi je všeč, da ni preveč testa skupaj. MRZLA POTICA testo: 60 dag moke 10 dag sladkorja 30 dag masla ali margarine 6 dag kvasa 1 vrečka vanilijevega sl. 1 žlica ruma 4 žlice mleka 4 cela jajca 4 rumenjaki limonina lupinica sol nadev: 60 dag mletih orehov 40 dag sladkorja 2 dcl mleka 2 dcl ruma (ta je malo huda, brez škode lahko daš manj) 4 vrečke vanilijevega sladkorja sok 2 limon V moko daj kvas, ki si ga prej raztopila v mrzlem mleku. Dodaj ostale sestavine ter vgneti v gladko testo. Testo naj vzhaja vsaj dve uri na hladnem, lahko tudi čez noč. Za nadev daj v posodo mleko in sladkor, da zavre. Dodaj 2/3 orehov in rum ter pusti, da malo prevre. Dodaj limonin sok in vanilij sladkor ter med stalnim mešanjem pusti vreti še 3 minute. Ko se malo shladi, dodaj sneg 4 beljakov. Nadev se mora ohladiti. Zvaljaš, namažeš z nadevom in posuješ s preostalimi orehi. Pečeš ca. 1 uro pri 180 C.
|
|
|
|