|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gluhi štruklji
2.11.2008 9:57:01   
mala zirafa
Ima katera recept za te štruklje?Misli da so iz kvašebega testa.Enkrat sem jih jedla in so bili enkratni.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gluhi štruklji
2.11.2008 10:10:37   
Anonimen
GLUHI ŠTRUKLJI
40 dag bele moke (tip 500)
½ žličke soli
1 do 1 ½ dag kvasa
1 rumenjak
5 dag masla
toplo mleko
Zabela: pražene drobtine

Ti štruklji so gluhi, ker so brez nadeva.
Pripravimo kvašeno testo. V kvas damo sladkor in dve žlici mleka, nato stresem v moko, prilijemo toplo mleko in naredimo krepko testo. Dolijem 5-6 dag raztopljenega masla, margarine ali 2-3 žlice pogretega olja. Testo naj vzhaja vsaj za enkratno količino, tudi eno uro. Na pomokanem prtu razvaljamo ozek, daljši pramen, drobno ga zavijemo v štrukelj, nekaj cm premera. Nato jih stisnemo z dlanjo v 10 cm dolge posamezne štruklje, vzhajajo naj 40 minut. Skuhamo jih v vreli vodi (manj kot posode naj bo vode). Vzhajan štrukelj polagam v vodo (ne sme jih biti preveč, ker se nakuhajo). Pokrito naj vro 3-4 minute, nato jih z vilico prevrnemo. Spet naj pokrito vro 3-4 minute. Nato jih položimo na desko in z nitko (ne z nožem, da ji ne potlačimo) prerežemo, da vidimo, če so kuhani. Če so predolgo kuhani, upadejo in so gosti. Boljši je prej preverit, kot da se prekuhajo. Nato damo kuhat druge. Zabelimo jih z drobtinami. Štruklji so lahko tudi kot sladica - s čežano, dušenimi jabolki ali kompotov. Lahko so slani ali sladki.

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gluhi štruklji
7.11.2008 8:17:47   
mala zirafa
Hvala lepa.Jih lahko oblikujem s kozarcem kot krofe?Se mi zdi bolj enostavno. Prvič je nastala polomija, v loncu so  se mi odvili in bli res neužitni.
Upam, da mi  tokrat uspe.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gluhi štruklji
7.11.2008 8:24:59   
Anonimen
Moja mama struklje zavije v alu folijo in jih da kuhat pa lepo skupaj ostanejo.

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Top 3 božične kulinarične uspešnice
V članku preveri, katere božične uspešnice so najbolj prepričale pare, nosečnice in starše na Ringaraja.net!
Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?