gluhi štruklji (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

mala zirafa -> gluhi štruklji (2.11.2008 9:57:01)

Ima katera recept za te štruklje?Misli da so iz kvašebega testa.Enkrat sem jih jedla in so bili enkratni.

Anonimen -> RE: gluhi štruklji (2.11.2008 10:10:37)

GLUHI ŠTRUKLJI
40 dag bele moke (tip 500)
½ žličke soli
1 do 1 ½ dag kvasa
1 rumenjak
5 dag masla
toplo mleko
Zabela: pražene drobtine

Ti štruklji so gluhi, ker so brez nadeva.
Pripravimo kvašeno testo. V kvas damo sladkor in dve žlici mleka, nato stresem v moko, prilijemo toplo mleko in naredimo krepko testo. Dolijem 5-6 dag raztopljenega masla, margarine ali 2-3 žlice pogretega olja. Testo naj vzhaja vsaj za enkratno količino, tudi eno uro. Na pomokanem prtu razvaljamo ozek, daljši pramen, drobno ga zavijemo v štrukelj, nekaj cm premera. Nato jih stisnemo z dlanjo v 10 cm dolge posamezne štruklje, vzhajajo naj 40 minut. Skuhamo jih v vreli vodi (manj kot posode naj bo vode). Vzhajan štrukelj polagam v vodo (ne sme jih biti preveč, ker se nakuhajo). Pokrito naj vro 3-4 minute, nato jih z vilico prevrnemo. Spet naj pokrito vro 3-4 minute. Nato jih položimo na desko in z nitko (ne z nožem, da ji ne potlačimo) prerežemo, da vidimo, če so kuhani. Če so predolgo kuhani, upadejo in so gosti. Boljši je prej preverit, kot da se prekuhajo. Nato damo kuhat druge. Zabelimo jih z drobtinami. Štruklji so lahko tudi kot sladica - s čežano, dušenimi jabolki ali kompotov. Lahko so slani ali sladki.

mala zirafa -> RE: gluhi štruklji (7.11.2008 8:17:47)

Hvala lepa.Jih lahko oblikujem s kozarcem kot krofe?Se mi zdi bolj enostavno. Prvič je nastala polomija, v loncu so  se mi odvili in bli res neužitni.
Upam, da mi  tokrat uspe.
lp

Anonimen -> RE: gluhi štruklji (7.11.2008 8:24:59)

Moja mama struklje zavije v alu folijo in jih da kuhat pa lepo skupaj ostanejo.

Stran: [1]