|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gluhi štruklji
2.11.2008 9:57:01   
mala zirafa
Ima katera recept za te štruklje?Misli da so iz kvašebega testa.Enkrat sem jih jedla in so bili enkratni.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gluhi štruklji
2.11.2008 10:10:37   
Anonimen
GLUHI ŠTRUKLJI
40 dag bele moke (tip 500)
½ žličke soli
1 do 1 ½ dag kvasa
1 rumenjak
5 dag masla
toplo mleko
Zabela: pražene drobtine

Ti štruklji so gluhi, ker so brez nadeva.
Pripravimo kvašeno testo. V kvas damo sladkor in dve žlici mleka, nato stresem v moko, prilijemo toplo mleko in naredimo krepko testo. Dolijem 5-6 dag raztopljenega masla, margarine ali 2-3 žlice pogretega olja. Testo naj vzhaja vsaj za enkratno količino, tudi eno uro. Na pomokanem prtu razvaljamo ozek, daljši pramen, drobno ga zavijemo v štrukelj, nekaj cm premera. Nato jih stisnemo z dlanjo v 10 cm dolge posamezne štruklje, vzhajajo naj 40 minut. Skuhamo jih v vreli vodi (manj kot posode naj bo vode). Vzhajan štrukelj polagam v vodo (ne sme jih biti preveč, ker se nakuhajo). Pokrito naj vro 3-4 minute, nato jih z vilico prevrnemo. Spet naj pokrito vro 3-4 minute. Nato jih položimo na desko in z nitko (ne z nožem, da ji ne potlačimo) prerežemo, da vidimo, če so kuhani. Če so predolgo kuhani, upadejo in so gosti. Boljši je prej preverit, kot da se prekuhajo. Nato damo kuhat druge. Zabelimo jih z drobtinami. Štruklji so lahko tudi kot sladica - s čežano, dušenimi jabolki ali kompotov. Lahko so slani ali sladki.

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gluhi štruklji
7.11.2008 8:17:47   
mala zirafa
Hvala lepa.Jih lahko oblikujem s kozarcem kot krofe?Se mi zdi bolj enostavno. Prvič je nastala polomija, v loncu so  se mi odvili in bli res neužitni.
Upam, da mi  tokrat uspe.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gluhi štruklji
7.11.2008 8:24:59   
Anonimen
Moja mama struklje zavije v alu folijo in jih da kuhat pa lepo skupaj ostanejo.

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?