TVN
|
Evo, sem si vzela nekaj časa in se oglasila. Da ne boste rekle, da pridem samo na piknik (pa še to z zamudo), napišem pa nič. Naša Nika preboleva prvo otroško bolezen - 6. bolezen. V četrtek smo imeli SP pri 9. mesecih, pri čemer sva dali tudi urin in kri in že takrat je P rekla, da izvidi kažejo na neko virozo (ampak takrat je bila še povsem o.k.). No, v petek zvečer pa kar iznenada visoka vročina. Blazno jo je kuhalo, svečke sem ji dajala na 6 ur, vendar je svečka pomagala le kako uro ali dve, potem pa je bila spet povsem žareča. Pa smo se ohlajali v banjici, dajali kisove in krompirjeve obkladke ter včeraj zvečer dočakali padec temperature. No, danes zjutraj pa so nas pozdravile pikice. Popoldan smo bili pri P, ki je potrdila moje domneve - 6. bolezen. V petek odhajamo na krajši oddih v Radence in do takrat naj bi bilo že povsem o.k. Držim pesti! Sicer pa smo veliki 75 cm in tehtamo 9.500 gr. V motoriki smo še vedno precej zadaj, zato pa se drugače hitro razvija in zna že marsikaj. Ploska, daje pa-pa, pokaže ni-ni, se stisne, ko rečeš, moja-moja, pokaže (največkrat s pogledom, včasih tudi s prstkom) kje je mami, oči, babi, dedi, kje je slika, urica, knjigice, zvonček, lučka itd., pokaže, da je velika (dvigne rokice), pokaže z roko, kje je avion in da leti visoko (stegne rokico v zrak, ampak samo eno, tako da vemo, da gre za razliko med visoko in velika - bistro, a ne?), dela toka-toka s kockami, če ji rečeš, na "ukaz" se prime za nogice in ploska z njimi, pokaže, kje ima prstke, premeša pijačo (to pomeni, da prime svojo flaško in jo stresa), pokaže, kje ima mamica uhane (potem pa jih išče še pri očiju in nato dela ni-ni, ker jih nima), pa kaj vem še cel kup stvari. Na splošno nas vse samo sprehaja - to pomeni, da v naročju z njo hodiš po stanovanju, tja, kamor ona pokaže z rokico in reče "a". Potem pa odpiramo omare in gledamo noter ter razlagamo, kaj je kje (to obožuje), na koncu pa ona zapre vrata omare. Pri večjih (garderobnih) omarah ji to seveda ne uspe, ker so pretežka, zna pa dokaj lepo zapreti (beri zaloputniti) z vrati vitrin in knjižnih omar. Aja, pa prižge in ugasne lučko, pomaga odpreti vrata (jaz potisnem kljuko navzdol, ona pa vrata k sebi in se odpro). Najbrž sem še kaj pozabila. Prve besede so BLA, BLA ter TATA, ATA. O kaki mami še ni ne duha ne sluha Po drugi strani pa o motoričnih spretnostih, ki jih npr. obvlada Beni, lahko samo sanjamo. Sedaj ji je nekajkrat celo uspelo priti na vse štiri in se zibati naprej-nazaj. Trikrat se je celo sama usedla. Plazi se ne, hodi še čisto nič (tudi ne smemo - prepoved iz RA). Torej, na to temo ne morem veliko povedati. Uf, sem se razpisala, a ne? Vsem želim lepe dopustniške dni, pa se spet ob priliki slišimo. LP, Vanja & Nika