Anonimen
|
Eh, Kalbo... pa kje si pa (očitno ) kdo upa kaj konkretnega proti meni napisati od tiste teme o pogrebu dalje. Meni dol visi za to, verjemi, ampak spoštujem pa ljudi, ki imajo jajca ali jajčnike, da stojijo za svojimi besedami, ne glede na to, kakšne so. Najbolj pa seveda občudujem anonimne pogumneže, ki me sploh ne poznajo. Nimam pa ne želje ne potrebe po tem, da bi jih iskala in jim eno prisolila okrog ušes (kakor ponavadi napišem ). Saj je očitno, da jih že življenje samo dovolj tepe s tem, ko so takšne reve in copate, da si še ust ne upajo odpreti. Veš, kaj je pa najlepše? Da se te anonimke registrirajo s še enim nickom (poleg svojega običajnega) - za vsak primer, če se anonimnost ne bi posrečila in bi se pokazal nick, ali pa če bi se na RR uredilo, da se anonimno prijavo spremeni v ne-anonimno. Jao, ja, Kerensa pa v jok... Drugače pa, anonimna - kakšno življenje pa čaka Jana (če gledam po sebi)? Bo imel partnerko ali partnerja, s katero /katerim bo srečen? Bo imel zdrave otroke? Bo imel zagotovljeno streho nad glavo? Bo imel zaposlitev, kjer se mu (ne glede na vse probleme, ki so v vseh službah) ne bo treba bati, da bo ostal na cesti? Bo zdrav, najmanj povprečno inteligenten in najmanj povprečno simpatičen? JUHUHU, TAKO ŽIVLJENJE HOČEM ZANJ!!! Sem jaz lačna, bosa in na cesti? Sem brez ficka? Sem grda, neumna in nesposobna? Mhm... se vidi, koliko me poznaš, dragica (ali dragec, kaj pa jaz vem, pa še zanima me ne). In katere poste naj mu dam za prebrat (saj že zna brat)? Tistega o tem (če je še kje), kako mi je Državno pravobranilstvo zaradi moje trme dalo prav (kar je meni v korist)? Ali tistega, kjer sem našla ljubezen svojega življenja? Ali morda tistega, ko sem bila zaradi malenkosti matere narave bolj srečna kakor nek piflar, ki je po najmanj 10-ih letih uspel prilesti do papirja formata A4 (beri: diploma)? Verjamem, da jih bo z veseljem prebral. Tako, da... naj se javijo diplomantke, doktorice in magistre, ki mi lahko potrdijo, da je uradna izobrazba pogoj, da si kupiš avto, lepo prosim. To je bil namreč sploh začetek "debate". Pa še eno konkretno razlago bi prosila za to, kako je potem mogoče, da jaz prav lepo in srečno živim brez šole in da sem imela več avtomobilov kakor marsikateri 40-letnik z doktoratom. Po tej logiki jaz sploh ne bi smela obstajati. Pa tudi brati bo treba (če že bereš in odgovarjaš) malce bolj podrobno. Če še enkrat pogledaš, boš videla, da sem napisala, da "šola je pomembna, ni pa pogoj za to, da boš imel denar ali avto". S tem sem pa povedala vse, predvidevam. Al' pa je moja osnovnošolska butica (kakor pravim svoji glavi) res prazna. Pa naj me kdo citira, ko to tako radi počnete.
|