|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
19.6.2006 11:05:38   
Višnja
A je povsod po slo tako vroče??? Mi na obali i mamo prav poletne temperature. še dobro, da sem v klimatizirani pisarni, ker sem opazla da letost bolj kot kadarkoli težje prenašam to vročino, čeprav sej že nestrpno čakala na sonček...ah nikoli nam ni prav user posted image
Moj user posted image  tudi še nič ne brca...ufff res, da sem med tazadnjimi saj imam PDP 28.11. ampak vseeno bi lahko že kaj požgečkal mamico. Jutri imam pregled pri gine, pa bom vidla, kaj bo rekle za morfologijo. Med vikendom sem bila v lj, pa sem si kupila ene lepe dolge in kratke hlače v Baby centru.
Dobrodošla tralala_ ....še ena primorka....

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
19.6.2006 11:41:54   
kaja11
Ah kje.... v Ljubljani sploh ni vroče... teh 30 stopinj se v betonski džungli sploh ne čutiuser posted image  Klimo nam šele danes montirajo in jaz UMIIIIIRAM od vročine. Ne vem, a je letos najhuje al jaz to vročino tako slabo prenašam. Komaj čakam, da grem na morje in se vržem v vodo (beri: morje)user posted image  Še 2.5 tedna.

Zadnje dni mojga bučkota prav vsak dan čutim, vsake toliko časa me že prav konkretno brcneuser posted image ... drugače pa baje do 25t  ni panike če bebice ne čutiš vsak dan... sploh po 20t se količina plodovnice fuul poveča, masa bebice pa še ni tok velika, tako da se lahko zgodi, da bomo naše pikice manj čutile.

Tudi jaz imam jutri gin.pregled, pa verjetno me bo na morfologijo naročil. Buši pa kr raste in rasteuser posted image

LP

(odgovor članu Višnja)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
19.6.2006 12:02:56   
majas
Višnja, da te potolažim-tudi jaz še nisem nič začutila...ali res nevem kako to zgleda...sem prav žalostna, ker bi zdaj že lahko malo brcnila mamico!!!
pa za morfologijo še tudi jaz niče nevem...
Jaz sem bila že včeraj v morju...je tako prijetno... user posted image
sem spet razmigala user posted image pa malo bušija ohladila pa še vedno ni z brciko nazaj vrnila...

Trenutno se pa tudi jaz hladim v stanovanju in jem lubenicouser posted image mmm ...

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
19.6.2006 12:43:50   
Aja1
Majas in Višnja. Mislim, da imata za brcike še čas. Jaz sem jih dočakala šele v 21. tednu, tako, da jih v bližnji prihodnosti občutita tudi ve. Sicer pa metuljčkov tudi jaz nisem prepoznala...sem mislila, da je bila prebava user posted image

Držim pesti, da jih čimprej začutite.

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
19.6.2006 13:23:22   
majas
O hvala Aja...  Jaz že komaj čakam ker mora biti to tako lep občutek... Si brcike takoj prepoznala? Jaz se kar bojim da jih n ebom, če še do zdaj nisem nič čutilauser posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
19.6.2006 14:25:15   
Monika79
halo

Moram ti rečti Maja, da tudi jaz na začetku zagotovo nisem vedela ali so to brcike ali je to kaj drugega, pa si nebi nič pri tem mislila, potem pa sta bili brciki drugi dan ena za drugo, pa jih nikakor nisem mogla zgrešiti user posted image  samo preden sem čutila brcike, sem okrog popka in spodaj začutila take "mravljince" in me je vse srbelo, verjetno so bili ti mehurčki user posted image user posted image  dva dni za tem, pa sem občutila brcike user posted image user posted image user posted image

Majas bo tudi tvoj user posted image  začel brcati, takrat pa boš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ker je full lepo

za vaju z user posted image  user posted image user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
19.6.2006 19:51:38   
urška76
Ojla srečke user posted image !
Letos smo očitno pomlad zgrešili user posted image . Še 14 dni nazaj sem si dogrevala stanovanje, zdej pa ne vem, kaj naj še naredim, da bi ga malo ohladila.
Aja poročaj kako je bilo na morfologiji.
Drugače smo imeli pa naporen vikend. user posted image  V soboto na RR pikniku, mali je full užival, doma pa samo padel v posteljo (enkrat za spremembo), včeraj smo šli pa popoldne na sprehod v Volčji potok in smo pobrali prvega klopa. Na srečo, smo ga opazili še predno se je prisesal. Zdej pa vseeno našega Miha skoz gledam, če bo kaj reakcije. 
lep večer vsem, pa počasi se bo malo ohladilo. V Lj je "samo" še 29 stopinj user posted image

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
19.6.2006 21:27:01   
viv_
Čer!

Se javljam na brzino... Danes smo priletele iz Dublina. Včeraj smo imele dež in kar hladno, ampak nas ni motilo. Ogledale smo si vse "must see" stvari, probale Guinessa... Res prijetno mesto! Super vikend!

Po letališčih pa vse polno nosečnic in otročkov v vozičkih... Prav luštno!

Malo, ampak res malo, je bilo tudi shoppinga, dobila sem nekaj luštnih oblekic za Mirno. Jo moram prav pohvalit, sedaj je tudi ponoči brez plenice in se zbudi in pove za lulat.

Punca 1a!

Jutri imam pa morfologijo in študijski dopust. Ko bo plan dela izpolnjen, se bom oglasila in povedala kako je bilo na UZ-ju! Uživajte punce!

vivuser posted image

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
20.6.2006 8:22:02   
Aja1
Pozdravljene!
Morfologija je za mano. Z našo bebiko je vse ok, težka je že 360g, imamo vse organe, vse prstke, srčka, ledvičke, mehur,... Vse je ok. Pregled je trajal cca 20 minut. Ampak po pravici povem, da mi je bila NS bolj všeč, ker se je bolj razločno videlo otročka. Tukaj pojma ne bi imela kaj gledamo, če ne bi G povedala, to je to, to je to,.... No, ampak glavno je, da je vse ok. Izpolnila mi je tudi tisti graf v Materinski knjižici. Obseg glavice je 17,5 cm, obseg trebuščka je 14,5 cm, BDP (pojma nimam, kaj je to) je 4,6 cm. Imeli pa naj bi punčko user posted image . Ker ni bila G sigurna, je rekla, da bo še naslednjič delala UZ, da še enkrat preveri spol.
Seveda pa je tole naše malo dete spet spančkalo med pregledom (isto, kot na NS). Naslednjič imam pregled 14.7. in takrat bom morala tam spiti neko sladko vodo. Mogoče katera ve zakaj??? Jaz sem pozabila vprašat. user posted image  Ker se je bolj slabo vse skupaj videlo, je moj zdaj kar nekako navdušen nad 3D UZ. Mogoče bova šla še na to. Kje sploh delajo Uz (vem samo za Postojno). Zredila sem se pa že za 3,5 kg (v 5-ih tednih za 2 kg!!!).

Majas, jaz sploh nisem čutila nežnih brcik in metuljčkov ampak sem začutila šele takrat, ko so bile prave brcike (tisto prej je bilo verjetno tako nežno, da pojma nisem imela, da so to "metuljčki"). Ko bodo prave, boš sigurno vedela, da brca user posted image . To ba pa tudi kmalu. Samo ne se obremenjevati s tem, da jih še ne čutiš, tako kot sem se jaz in si v glavi predstavljala vse najhujše možno....Ene začutijo prej, druge kasneje.

Viv srečno na morfologiji! Poročilo!!!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
20.6.2006 8:40:37   
kaja11
Aja... čestitke za uspešno opravljeno morfologijouser posted image . Po moje boš spila sladko vodo, da se dete zbudi (glede na to, da je že na dveh pregledih spalo).... jaz grem pred UZ vedno na kakav in kakšen cookie... pol imamo pa cele žure v bušluuser posted image . 3D UZ imajo tudi v Dravljah... ko sem klicala so mi povedali, da se najbolje vidi med 25 in 30 tednom.... midva bova šla po morju pogledat to čudouser posted image .

Viv.... čakamo na poročilo iz morfologije. Mogoče je pa lulček zrasteluser posted image

LP

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
20.6.2006 8:46:48   
viv_
Evo mene!

Morfologija je za mano, vse OK. Ostajamo pri user posted image user posted image . Tamala je bila, kot je v navadi za naše punce, na spidu... Skakala okol, ha ha ha ...

Tako, zdaj grem pa pisat... Čau čau!

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
20.6.2006 8:59:21   
urška76
Aja1 in viv čestitke za dobro opravljeno morfologijo.
Aja1 sladka voda pa ni ravno namenjena bujenju otroka (čeprav sladko res pomaga user posted image ), ampak je verjetno zato, da preverijo, če imaš nosečniški diabetes (sploh ker si v dobrem mesecu "pridelala" 2 kg). V nekaterih ambulantah ga delajo vsem nosečnicam, v nekaterih pa samo po potrebi (presoji g). Jaz sem v prve imela ta pregled enkrat, potem so me pa v Po sekiral, zakaj mi ga niso naredili še proti koncu nosečnosti (ker je bil mali čez 4kg). Kot, da bi jaz vedela katere preiskave mi morajo naredit.user posted image
Mi imamo pa jutri morfologijo. Me tud zanima če je lulček zrastu. user posted image  Komaj čakam.
Pozdravček

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
20.6.2006 9:04:06   
kaja11
Vidiš Urška.... to pa nisem vedela oz. sem vedela, da to delajo če že sumijo na sladkorno. Nisem vedela, da kje to čist preventivno delajo. OK.... človek se vsak dan kaj novega nauči.

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
20.6.2006 9:14:17   
bubče
URŠKA76...a pa ta nosečniški diabetes je zelo pogost al kako? lahko tud sam rečeš, da te dajo pregledat zarad tega?

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
20.6.2006 9:20:35   
Aja1
Hvala punce! No, ravnokar so me iz ZD klicali, da voda, ki sem jo dala včeraj ni najboljša in zdaj moram jutri spet tja. Moram pa veliko piti. Je rekla sestra, da verjetno premalo pijem....ja in res včeraj nisem veliko pila....zdaj se pa že nacejam z vodo. Upam, da bo jutri ok.

(odgovor članu bubče)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
20.6.2006 9:21:44   
urška76
Koliko je nosečniški diabetes pogost nimam pojma. Je pa baje tako, da če ga je imela tvoja mami, da je pri tebi večja verjetnost. Samo, kaj ko našim mamam niso delal teh preiskav, da bi vedele. No, pa če ima kdo v družini diabetes, je večja verjetnost, da imaš nosečniškega. To pa ne pomeni, da vam bo ostal tudi po nosečnosti. Če drugače niste nagnjene k sladkorni, potem ni panike, tudi če ga boste imele med nosečnostjo. Sam mal bo treba pri hrani pazit pa bo. Če pa te je strah in če se hitro rediš, pa mal omeni pri g, pa boš videla.

(odgovor članu bubče)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
20.6.2006 9:51:13   
viv_
Pa punce, kako se nič ne zredite? Jaz imam že +7 kg user posted image  Kriza no... pa, saj je bilo v prvo isto... Čez 70 ne smem, zdaj sem na 60!

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
20.6.2006 9:55:03   
marella1
hello user posted image

Aja1 in viv user posted image user posted image  za uspešno opravljeno morfologijo.
Jaz jo imam jutri in že res komaj čakam. Drugače pa sem danes šla dati kri in vodo in so po eni uri čakanja ugotovili, da mi morajo še enkrat vzeti kri, ker je so mi baje samo za toksoplazmo, ne pa tudi za ostalo. Kr neki.

pa pa

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
20.6.2006 10:34:09   
Anonimen
user posted image  Čestitke Aja 1 in Viv,...
jaz imam morfologijo komaj 10.7., ko pridem z dopusta, upam, da bomo kaj več videli kot v 18. tednu (na samoplačniškemuser posted image )

res super!

Lep dan vsem skupaj,...

(odgovor članu marella1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1344
20.6.2006 11:43:32   
majas
Jaz še za morfologijo vedno nič nevem...imam čez 1teden pregled...ampak 100%  moj G.ne dela morfologije ker ima tako zastarel UZ user posted image bom videla kaj bo spet meni rekel.

sem se danes imela namen iti kopat ampak me čaka sesanje in pospravljanje pa se nikakor ne morem zraven spraviti...user posted image

In včeraj zvečer...ko sem gledala TV začutim taki neznan občutek v trebuščku, bilo je prav prijetno...mogoce pa sem le kaj začutila!!! Nevem...če bo kaj bolj močno vam povem...user posted image tako nestrpno pričakujem user posted image

Kaja midve pa imave isti PDP, ti si že začutila brcike ne?

Aja in vivuser posted image user posted image user posted image za morfologijo
....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
20.6.2006 12:14:21   
taya76
Ola.....)
Aja in Viv cestite za uspesno morfologijo...
Aja ti si me sprasevala kolk je tezek moj otrok pa ce ti po resnic povem,da nimam pojma..Kolker vidim v materinski knjizici ti lah sam povem obseg trebuha 149.,
BPD-46, FL-femur-32..ostalo mam pa kr klukice.. v glavnem se ne obremenjujem sam,da je ok..
A vas tud tko zeja po tej vrocini? Matr mene ponoc bl kt podnev..Mam kr naprej suha usta...Drgac pa me je vcer tamal-a tko brcal ceu dan,da je blo kr fajn..Je kr zivahno tole dete..Lep dan..

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
20.6.2006 12:31:06   
Aja1
Hvala za čestitke! user posted image
taya76, moj user posted image  ima tudi BDP 46, obseg trebuha 145 in obseg glavive 175. kaj sploh pomeni BDP? Mislim pa, da ima femur 35, ampak nisem sigurna (kaj je pa femur???)

(odgovor članu taya76)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
20.6.2006 12:39:11   
bubče
femur je po moje stegnenica....nism pa 100%

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
20.6.2006 18:22:39   
Anonimen
Hojla, punce!

Tudi mi smo včeraj  opravili morfologijo. user posted image user posted image user posted image
Kot ponavadi me je bilo tudi tokrat malo strah pred pregledom, no ne ravno strah le malo so me živčki dajali, ampak je šlo vse tako kot mora iti. Mislila sem tudi, da sem spet staknila vnetje, saj sem nedavno opazila, da sem tam spodaj strašno *zatekla* user posted image , no baje je to ok zaradi večjega pretoka krvi in te zadevšne. user posted image
Ginekolog me je pregledal, zmeril dolžino materničnega vratu, če sem si prav zapomnila naj bi bila le-ta nekje dobrih 8 cm, potem smo pa poklicali še mojega možeka v ordinacijo. Sledil je razširjen in zelo zelo prijeten ultrazvok, pa še doktor se je potrudil in govoril angleško tako, da smo se vsi lepo dobro razumeli. Moj je namreč Nizozemec. Naš pikec/pikica meri nekje 22-24 cm, teža pa je približno 337 gramov, za dobra 2 jogurta in pol, sem danes v službi preverila. user posted image
Pogledali in poslušali smo srčeka, ki je močno in hitro bil , želodček, mehurček, ledvice, kosti na nogicah in rokicah, glavico in njen obseg, še obrazek smo pogledali, skratka res je bilo lepo. Sem kar potočila solzico ali dve zaradi veselja. user posted image Spola zdravnik ni mogel določiti saj je pupa/mali ( na NS so rekli z 90% verjetnostjo, da bo pupa ) nogice cel čas skupi držal, ma ja sej samo, da bomo še naprej zdravi in lepo rastli.
Naslednji pregled imamo v sredini julija.

Lepo se imejte!!
user posted image

(odgovor članu bubče)
  Neposredna povezava do sporočila: 1349
21.6.2006 8:12:39   
kaja11
Majas.... zaenkrat imam PDP 15.11 in ja, brcike že čutim.... samo med nama sta dve razliki; to je moja druga nosečnost in dete naj bi bilo večje za en teden.

Včeraj sem imela navadni pregled pri G, ki pa me je koštal par let življenja. G namreč z uno blesavo napravo ni zaznala utripa. Men se je kar temnilo pred očmi. In nato greva na UZ, ki je rabil 10 min, da se je zagnaluser posted image .... skratka cela drama. No in končno zadeva zalaufa in vidimo dete, ki skače, maha ..... meni so kar solze pritekle. G je ugotovila, da ga je prenizko iskala.... moj bučko je že pri popku, ona ga je pa pri sramni kosti iskalauser posted image . Vse kar mi je šlo po glavi v tistem času je bilo "še zjutraj sem ga čutilauser posted image "

Morfologijo imam 30.6. - samoplačniško in 4.7. - z napotnico. Saj verjetno ne bom šla na obe.... moram se pozanimati kakšen je G ki ga imam v kliničnem, pol bomo pa videli. Pa še en pregled imam čez 14 dni - zaradi glavobolov si moram trikrat na dan pritisk meriti.... upam, da bo vse v redu in da bomo lahko šli na morje.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.