Erdbeere
|
No punce moje junijske, da se vam na hitro oglasim pri meni je šlo vse tako hitro, da nisem mela sploh časa karkoli napisat več kot toliko kot sem vam. Ob treh ponoči sem se zbudila s krči kot pri menstruaciji (prvič je bilo enako) nakar sem do šestih se malo premetavala in ko se je moj odpravljal v službo je reku, če bo kaj naj pokličem, nakar men kapne, uf mogoče bi blo pa pametno mal postopat na koliko časa se ponavlja vse skupaj pa počakam na popadek, naslednji čez 10 minut, pa potem spet en na slabih 10 min, pa še en čez 7 minut, pa mu jest povem pol je bila pa panika, je hitro službo odpovedal pa mene napodil v kopalnico, ker meni se kot vedno še ni nikamor mudilo, pa si grem jest lepo glavo umit, pa stuširat nakar sva okrog pol osmih odšla proti Lj. Ko sem prišla tja sem poklicala babco, s katero sem bila dogovorjena in pol je šlo kot po tekočem traku, CTG, pregled pri G, ugotovila je da sem 4 cm odprta, da je velik bazen pred vhodom, ter rahlo zaobljen MV. Nato sem se preoblekla pa klistir dobila in potem hop v porodno sobo, kamor sem prišla ob 11-ih. Nato smo pol ure čakali da se je nekje našla ena specializantka (zdravnica) iz Izolske porodnišnice, da mi je predrla mehur, ker zravniki so bili vsi zasedeni, ker so delali CR. Nato pa sej je začelo, Silva (babca) mi je dala še malo umetnih popadkov, ker moji so bili dovolj močni le preredki, nato pa sem dobila še malo proti bolečinam, potem pa se je kar začelo zares. Sploh ni bilo hudo, je tudi Silva rekla, da sem prov dobra, ker sem imela ornk popadke jest pa pravim, da ni panike, da je tako kot pri M, je pa res da imam zelo zelo boleče M. Tako da kar naenkrat Silva meri moč popadka pa pravi ko pride naslednji popadek bomo pa rodili, tako je šlo na brzino, da se tud napravit ni imela časa, samo masko si je uspela nadeti preko ust, pa smo že imeli našega Žigija zunaj. Drugače pa punce nič se bati, bolj kot boste sproščene in sodelovale z baicami lažje vam bo. Moram pa pohvalit celotno ekipo, tudi babček Anže je bil zraven prisoten pa je nekaj se hecal okrog pa babce učil, kako deluje nova naprava za dajenje umetnih popadkov, skratka fino smo se imeli. Aja pa še ena babca Mira je bila prisotna tokrat pri porodu, ta pa je bila vodilna babca pri rojstvu Teje. No evo upam, da razumete kaj sem napisala, ker sem še čisto pod vplivom poroda, pa bi rada čimveč povedala v čimkrajšem času.. Lepo nosečnost vam želim pa potem porod čimbolj podoben mojemu.... aja pa še nekaj dobrega se je zgodilo, danes ko sem prišla domov in stopila na vago sem ugotovila da mi je ostalo ali pa tudi ne ker običajno sem se vagala zjutraj tokrat pa sem se popoldan samo 1,5 kg očitno je bilo res veliko vode pa seveda korenjak Žiga tisto, kar je prispevalo k povečanju teže
|